NM i Vindtunnelen på Voss

Formasjonsflyging i vindtunnelen på Voss.
Formasjonsflyging i vindtunnelen på Voss. Foto: Voss Vind
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norgeseliten i flyging inntar Voss når norgesmesterskapet i vindtunnelflyging avholdes fredag 10. og lørdag 11. mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen

VOSS: Mange fallskjermhoppere trener i vindtunneler og konkurrerer derfor ofte i vindtunnelflyging, i tillegg til fallskjermhopping.

I vindtunnelen konkurrer man om å utføre akrobatiske bevegelse i det som også blir kalt "indoor skydiving". Dette krever både styrke, konsentrasjon og veldig god kroppsbeherskelse.

- Under årets NM kan du blant annet se landslagene i vintunnelflyging og legendariske DeLand Norgies, skriver Visit Voss i en pressemelding.

DeLand Norgies var landslaget for Norge i fallskjermhopping i perioden 1996 til 2006. Under VM i fallskjermhopping i Australia i 1999 tok Norgies som det første norske laget en VM-medalje i fallskjermhopping da de endte på bronseplass.

Vindtunnelen på Voss: Her blir det NM i vindtunnelflyging til helga. Foto: Voss Vind

Publikumsvennlig sport

Vindtunnelen har glassvegger og er derfor en svært publikumsvennlig sport.

I tillegg blir det hele vist på flere skjermer og med kommentatorer som leder publikum gjennom konkurransen. I år er det åttende året norgesmesterskapet arrangeres i sporten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det konkurreres i flere morsomme grener, både for deltakerne og publikum. Det blir formasjonsdisipliner og artistiske disipliner som freestyle og freefly.

Formasjonsdisiplinene går ut på å gjøre flest mulig formasjoner innenfor 35 sekund, som tilsvarer tiden man har i luften ved et fallskjermhopp.

De artistiske grenene går ut på å fremføre akrobatiske manøvrere på best mulig måte.