Legger seg flat etter spesiell corona-tabbe: Ødela strand med kjemikalier

<p>Stranden i Zahara de los Atunes ligger nær Cadiz, hovedstad i provinsen Cádiz i regionen Andalucía i Spania, og er en av verdens eldste havnebyer.</p>
Stranden i Zahara de los Atunes ligger nær Cadiz, hovedstad i provinsen Cádiz i regionen Andalucía i Spania, og er en av verdens eldste havnebyer. Foto: Turistkontoret i Andalucia

I et forsøk på å gjøre en av Andalucias populære strender mindre smittefarlig for barn, tok de lokale myndighetene i bruk et blekemiddel som viste seg å være ekstremt effektivt. 

Stranden i Zahara de los Atunes ligger nær Cadiz, hovedstad i provinsen Cádiz i regionen Andalucía i Spania, og er en av verdens eldste havnebyer. Sundet er senere fylt opp, og byen ligger i dag på en halvøy.

Flere traktorer ble tatt i bruk for å sprøyte den to kilometer lange stranden med kjemikalier. Resultatet ble ikke helt som myndighetene hadde håpet på.

Les også: Florida gjenåpner strender: Folkemengder strømmer til

– De har smadret sanddynene. Det er sinnssykt

Blekemiddelet som inneholdt klor bidro til å ødelegge store deler av vegetasjonen og økosystemet i strandsonen.

María Dolores Iglesias i en lokal miljøorganisasjon i Andalucia. Foto: Skjermdump fra Twitter
María Dolores Iglesias i en lokal miljøorganisasjon i Andalucia. Foto: Skjermdump fra Twitter

– De har smadret sanddynene mot alle regler. Det er helt forferdelig. Spesielt når man tenker på at viruset lever i mennesker og ikke på stranden. Det er sinnssykt, sier María Dolores Iglesias i en lokal miljøorganisasjon, til BBC.

Det omfattende hærverket fant sted samtidig som spanske myndigheter lettet på noen av strenge restriksjonene slik at særlig barn kunne slippe ut av isolasjonen som portforbudet har resultert i.

– Det ble gjort med den beste hensikt

Men selv om tanken var god, så ble klor-eksperimentet en tabbe av dimensjoner, noe også de lokale myndighetene har erkjent i ettertid.

– Jeg innrømmer at det var en feil, men det ble gjort med den beste hensikt, sier talsperson Agustín Conejo.

Den langstrakte stranden og sanddynene er dessuten omfattet med strenge restriksjoner da det også fungerer som hekkeplasser for trekkfugler. Miljøvernere skal selv ha observert flere knuste egg på stranden.

– Blekemiddel er et meget sterkt desinfiserende middel som kan brukes på gater og asfalt, men skaden her har vært brutal, sier María Dolores Iglesias

De lokale myndighetene risikerer nå bøter etter å ha vandalisert stranden.

Les også: Miami Beach' strender er coronastengt for alle – bortsett fra Robert «Raven» Kraft

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært