Stordalen fikk salget av pakkereiser til å eksplodere

Se video: Dagen etter at nyheten om nye eiere kom, eksploderte salget av pakkereiser hos Ving.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet pakkereiser hos Ving mer enn doblet seg over natten som følge av det selskapet selv omtaler som «Petter-effekten». 

Artikkelen fortsetter under annonsen

I slutten av oktober kom meldingen om at hotellkongen Petter Stordalen, sammen med oppkjøpsfondet ALtor og TDR Capital, har overtatt Ving for seks milliarder etter at den britiske reiselivsgiganten Thomas Cook gikk nedenom og hjem. Nå melder toppsjefen for selskapets norske del, Christian Grønli, til flysmart24.no om han beskriver som «Petter-effekten».

– Det er helt fantastisk. På torsdag, dagen etter at nyheten om oppkjøpet skjedde, økte vi salget med 127 prosent i forhold til samme tid i fjor. Det skyldes i stor grad Petter Stordalen. Han er en god merkevare og en god person som kommer til å bety mye positivt for selskapet, sier Grønli.

Han mener det nye eierskapet har fått trofaste kunder til å fortsatt benytte seg av selskapet og sammenlikner det med å slå på en lysbryter.

– «Petter-effekten» er gull verdt for oss. Petter Stordalen er opptatt av å utvikle selskapet. Nå har vi slitt litt i motbakke med våre britiske eiere i mange år og ikke fått muligheten til å ta ut potensialet vårt. Den friheten har han sagt at han skal gi oss. Så nå er det opp tatt oss å levere på det, sier Grønli.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grønli forteller videre at selskapet er i gang med å utvikle sin fremtidige strategi som reiseoperatør, men at det vil komme endringer i hotelltilbudet ettersom selskapet ikke lenger eies av Thomas Cook.

– Vi har hatt en del hoteller som ikke har hatt spesiell appell i det norske og nordiske markedet, men som har vært tvunget til å fokusere på av våre tidligere eiere. Det kommer vi til å skrelle bort, og det har vi i grunnen allerede begynt med, sier Grønli til flysmart24.no.

VIDEO: Opptak fra pressekonferansen der Stordalens bekrefter kjøp 40 prosent av Ving