Disse flyturene vil du holde deg unna om du ikke ønsker bråk

Stadig flere passasjerer tar seg en dram for mye på flytur. Noen destinasjoner peker seg mer ut enn andre. Illustrasjonsfoto.
Stadig flere passasjerer tar seg en dram for mye på flytur. Noen destinasjoner peker seg mer ut enn andre. Illustrasjonsfoto.  Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen destinasjoner er det mer bråk på flyet enn andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omtrent ukentlig skriver norsk presse om fyll og bråk på fly. Ofte er det folk som er påvirket av alkohol som bidrar til å skape misnøye og uro i kabinen.

I helgen kunne vi lese om Luftfartstilsynets tall som viste at utviklingen blir stadig verre. Ifølge bladet Parat Luftfart viser tall fra Luftfartstilsynet at det så langt i 2019 er rapportert inn 233 hendelser med uregjerlige passasjerer på norske fly. I 2018 var det totalt 257 hendelser. Mye tyder på at 2019 blir et rekordår for bråk uhåndterlige passasjerer. Ifølge tallene viser det seg at det er en dobling som involverer berusede passasjerer.

Les også: Kabinforening roper varsku om stadig mer fyll på norske fly

I 2010 var antall uregjerlige passasjerer innrapportert 48. Og mens det i tidsrommet 2010 til i år har vært noen flere tilfeller ut av Oslo lufthavn enn inn, er det likevel betydelig tall.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De som jobber om bord i flyene ønsker å få regulert alkoholsalget i barer på lufthavnene, i taxfree-butikkene og om bord. For mens det tidligere har vært passasjerer som røyker om bord i flyene som har vært størst problem, har dette endret seg i år. Så langt har 53 overstadig berusede passasjerer skapt problemer for flyet de var på. I hele 2016 var tallet 15.

Bransjenettstedet Flysmart24 har tatt for seg destinasjonene det er mest bråk på inn til Spania, blant de fem destinasjonene er mange norske feriefavoritter.

Mest bråk er det på flyene til Alicante har det vært 186 tilfeller av bråk. Til den spanske hovedstaden Madrid, litt færre med 180 hendelser. Til Mallorca viser en rapport fra Spanish State Air Safety Agency at det var 116 hendelser, Málaga hadde 105 hendelser og til Las Palmas var det 65 tilfeller av flybråk. Hovedflyplassen på gran Canaria er også å finne på Luftfartstilsynets liste over flyplassene der det har vært mest bråk på norske fly.

Sånn kan det gå: Kvinne må betale 907.000 kroner - får aldri fly igjen