Nordmann droppet pakketur til Alanya i Tyrkia – fikk likevel erstatning

Nordmannen var ikke med på flyvningen til Tyrkia, men fikk likevel erstatning for forsinkelsen. REUTERS/Paul Hanna/File Photo
Nordmannen var ikke med på flyvningen til Tyrkia, men fikk likevel erstatning for forsinkelsen. REUTERS/Paul Hanna/File Photo Foto: Paul Hanna / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Droppet reisen, fikk pengene tilbake og krevde likevel kompensasjon for en forsinket flight han ikke var med på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen skulle i august i fjor egentlig være med på pakkereise til Alanya i Tyrkia, men slik ble det ikke, skriver nettstedet Flysmart24.no.

For flyet som skulle ta mannen til Ving hotellet Sunprime Alanya Beach ble forsinket. Faktisk ble det hele 24 timer forsinket. Dermed valgte den reisende å hoppe av hele turen.

Det aksepterte Ving, og ga ham alle pengene tilbake.

Ikke gjør dette: Kvinne må betale 907.000 kroner - får aldri fly igjen

En løsning en skulle tro partene var fornøyde med, men nei.

Selv om mannen valgte ikke å bli med på turen, søkte han likevel EUs standardkompensasjon for forsinkelser. Denne trer i kraft når flyet er mer enn tre timer forsinket.

Ikke overraskende avviste Thomas Cook Airlines kravet, mannen valgte tross alt ikke å bli med på turen - og han hadde fått pengene tilbake.

Dermed ble saken sendt videre til pakkereisenemnda. Der mente et flertall at siden den forsinkede flyvningen likevel ble gjennomført, hadde mannen krav til erstatning.

Og endte med å tilkjenne ham 4.000 kroner, skriver Flysmart24.no.

Så om det ikke ble ferie, ble det likevel noen ekstra feriepenger.