Kaos på Schiphol-flyplassen - fly står på bakken

<p>Flyene på nederlandske Schiphol-flyplassen får ikke drivstoff, noe som fører til innstilte fly og forsinkelser. Foto: Piroschka van de Wouw/Reuters/NTB Scanpix</p>
Flyene på nederlandske Schiphol-flyplassen får ikke drivstoff, noe som fører til innstilte fly og forsinkelser. Foto: Piroschka van de Wouw/Reuters/NTB Scanpix Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Får ikke drivstoff ut til flyene. Fly til Gardermoen også rammet.

Tidligere i kveld gikk varslet Schiphol lufthavn utenfor Amsterdam i Nederland at flyene på en av Europas travleste flyplasser ikke vil bli fylt opp.

«Flyene på Schiphol kan ikke bli fylt med drivstoff akkurat nå. Det vil føre til at flyet ditt kan bli forsinket eller kansellert av flyselskapet ditt,» heter det på nettsidene til Schiphol.

Årsaken er at underleverandøren Aircraft Fuel Supply har problemer med systemene.

«Det er uvisst hvor lang tid det vil ta å finne ut av problemet, men arbeidet vil helt klart vare utover kvelden.»

Les også: Kvinne må betale 907.000 kroner - får aldri fly igjen

Flere tusen sitter fast

– Vi sitter fast her, sier Lena Johansson til Aftonbladet tidligere i kveld.
– Det er hundretalls som sitter her. Det er folk fra hele verden. Det føles så håpløst, jeg vet ikke når jeg kommer fram, sier hun til den svenske avisen. Johansson er på vei til Minneapolis i USA.

Fra Gardermoen flyr både Norwegian, SAS, og nederlandske KLM til og fra Schiphol. I kveld er flyene til de to sistnevnte innstilt. Både til og fra. Norwegian har satt opp at deres fly til Schiphol som skulle gått klokken 19.05, er skjøvet til 23.00.

KLMs flyvninger til og fra Bergen er også kansellert. Det samme gjelder Stavanger, Ålesund, Sandefjord og Trondheim.

Kaos i England: Mot streik i British Airways

Forsinkelser

For Norwegian har drivstoffproblemene skapt forsinkelser i selskapets nettverk.

– Vi har ingen fly stående der, men har noen forsinkede avganger som skal dit. Flighten fra Oslo til Schiphol i kveld blir forsinket, men kommer fram, sier Astrid Mannion-Gibson til ABC Nyheter. Hun forteller at dette flyet heller ikke blir stående da det har nok drivstoff til å returnere til Oslo.

Problemet på flyplassen ble ifølge BBC oppdaget allerede klokken 13 i formiddag. Rundt 70 fly skal ha blitt stående på bakken, mens passasjerer ble sittende fast i 11 fly som ankom siden det ikke var ledige gater.

Personvernpolicy