Mot streik i British Airways

Hundretusener av reisende kan bli påvirket av streiken i BA.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Retten avviste flyselskapets begjæring for å avverge pilotstreiken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapet British Airways har ifølge The Guardian tapt forsøket på å blokkere pilotenes planlagte streik, som nå kan skje i neste måned.

Dermed vil streiken kunne ramme ferieplanene til flere hundretusener.

En votering blant 93 prosent av flyselskapets 4.000 piloter stemte på mandag for å avvise forhandlingstilbudet fra selskapet om en ny treårig lønnsavtale.

Les også: British Airways bøtelagt nesten to milliarder etter datatyveri

Ville over inflasjone

Pilotene krevde å få lønnsjustering over inflasjonen som også inkluderte at lønningene justeres av selskapets overskudd. Slik at lønnskuttene de tok under finanskrisen reflekteres i årets oppgjør.

– Vi ønsker ikke å skape problemer for våre kunder, hvilket vi har jobbet med siden forhandlingene begynte i november i fjor. Det er BA som har gjort det beklagelige valget og trekke forhandlingene ut i sommermånedene, sier pilotenes fagforeningsleder Brian Strutton.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke satt noen dato for når streiken eventuelt vil begynne, men det er på det rene at pilotene må varsle to uker i forveien.

Skuffet over ansatte

Flyselskapets talspersoner sier til avisen at de er skuffet over at fagforeningen har valgt å true reiseplanene til mange tusener i sommerferien. Selskapet mener at deres foreslåtte lønnsøkning på 11,5 prosent er rettferdig.

British Airways stod for største andel av eier IAGs overskudd før skatt på 31 milliarder kroner i fjor. Flyselskapet frakter rundt 145.000 passasjerer hver eneste dag.

Har du sett?: Slik blir businessklasse på British Airways' nye Airbus-fly

På toppen av en eventuell pilotstreik er det varslet en streik blant de bakkeansatte i selskapet på Heathrow, som allerede fredag vil begynne en walkout.

– De reisende vil se lengre køer i sikkerhetskontrollen, men vi vil fokusere på å få sendt så mange familier på vei til sine destinasjoner som vi klarer, sier flyplassjef John Holland-Kaye til The Guardian.

IAG har tidligere vurdert å kjøpe flyselskapet Norwegian.