Skytrax: Verdens beste flyplass knuser konkurrentene - igjen

Se listen over de beste flyplassene i verden i videoen over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen andre flyplasser i verden klarer å måle seg mot Singapore Changi. Det viser Skytrax nyeste kåring av verdens mest populære flyplasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når sant skal sies så skal det en del til for å måle seg med flyplassen i Sørøst-Asia. Med innendørs jungel, badebasseng, gratis kino og snart verdens største innendørs fossefall, så vil man alltid komme høyt på denne listen.

Asiatisk storeslem

Nå har Changi stukket av med prisen for syvende år på rad, annonserte Skytrax denne uken, etter å ha spurt over 13 millioner passasjerer på 5500 flyplasser verden over.

– Å bli kåret til Verdens beste flyplass for det syvende året på rad er virkelig en fantastisk oppnåelse for Changi, da prisen understreker flyplassens popularitet blant internasjonale reisende, sier Edward Plaisted i Skytrax i en pressemelding.

En sklie på Changi-flyplassen i Singapore. Foto: © Changi Airport
En sklie på Changi-flyplassen i Singapore. Foto: © Changi Airport

I april åpnes det en ny terminal på flyplassen, som vil gi passasjerene enda flere opplevelser.

Som i fjor er også i 2019 pallen hel-asiatisk, med Tokyo Haneda på andreplassen fulgt av Seoul Incheon på tredje. Beste europeiske flyplass er fortsatt München på syvendeplass etterfulgt av London Heathrow på åttende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo lufthavn faller på listen

Beste nordiske flyplass er i 2019 Kastrup i København som tar en sterk 15-plass i verden. Helsinki var i 2018 på 16. plass men har nå falt til 20-ende.

Eneste norske flyplass er hovedflyplassen Oslo lufthavn, men den er først å finne på en 70. plass på listen, etter å ha falt ni plasser fra 2018. Arlanda i Stockholm falt til en 73. plass fra å være nummer 58 i 2018.

Beste terminal

Blant underkategoriene stakk Heathrow av med prisen for beste flyplassterminal med T5-teminalen, også flyplassens T2-terminal kom på listen med en fjerdeplass. Blant de reneste flyplassene skilte de japanske seg ut med både første (Haneda), andre (Centrair Nagoya) og femteplass (Narita). Ni av de ti reneste flyplassene ifølge passasjerene, er å finne i Asia.

Se videoen under av hvorfor det ikke er krise om flyet ditt blir forsinket på Changi Singapore Airport: