Skytrax: Dette er verdens beste flyplass - igjen

Med innendørs jungel, badebasseng og gratis kino er det ikke rart at Singapore Changi stikker av med den prestisjetunge prisen for sjette år på rad.

Det kom neppe som et sjokk at hovedflyplassen i Singapore topper Skytrax sine lister atter en gang. Flyplassen kan skimte med egen innendørs jungel, badebasseng på taket, verdens lengste flyplassklie, sommerfuglpark og gratis kino.

En sklie på Changi-flyplassen i Singapore. Foto: © Changi Airport
En sklie på Changi-flyplassen i Singapore. Foto: © Changi Airport

Skytrax annonserte sin topp 100. liste for 2018 i Stockholm nylig. De har delt ut til sammen over 13 millioner spørreskjemaer til flypassasjerer på 550 flyplasser verden over, og har da et godt grunnlag for å kunne gi passasjerenes dom.

Og asiatiske flyplasser er som vanlig godt markert på listen. Samtlige på listens topp fem er fra Asia. Beste europeiske flyplass er München på en sjetteplass.

Les også: På denne flyplassen blir du glad for å vente noen timer ekstra

Helsinki best i Norden

I Norden kommer Helsinki best ut på en 16. plass, mens København Kastrup faller fra en 15. plass til en 19. plass i 2018.

Norges eneste flyplass på listen, Oslo lufthavn, havner helt nede på en 61.-plass, to plasser bak Stockholms hovedflyplass Arlanda.

I undersøkelsen finnes det også lister over flere underkategorier. Som blant annet den beste flyplassmaten, den får du angivelig i Hong Kong. Det beste flyplasshotellet er ifølge Skytrax Crowne Plaza ved Changi. Den beste flyplassterminalen er T2 på London Heathrow. Der er også den beste shoppingen ifølge undersøkelsen. Mens den reneste flyplassen er Tokyo Haneda - alt ifølge deltagerne i Skytrax' undersøkelse.

Les også: Oslo lufthavn taper terreng i Skandinavia

Kastrup får skryt

København Kastrup scorer høyt på bagasjelevering, der de ender på en tiendeplass. På immigrasjon- og sikkerhetskontroll mener passasjerene flyplassen er henholdsvis fjerde og tredje best i verden, bak Tokyo Narita og Chubu Centrair Nagoya, begge fra Japan.

Oslo Lufthavn er ikke å skimte på noen av topp ti listene.

Listene kan leses i sin helhet her.

Se videoen under av hvorfor det ikke er noen krise om flyet ditt blir forsinket på Changi Singapore Airport: