Meny

Skotsk slott stengt på grunn av sinna-grevling

Ærverdige Craignethan Castle fikk uventet besøk. Foto: COLOURBOX / Wikimedia commons

Grevling-bandittens herjinger etterlot store skader.

En liten fyr eller frøken iført sort maske har skapt trøbbel for skotske turistmyndigheter. Nei, det er ikke snakk om et medlem av Disneys B-gjengen, men en veldig sinna grevling.

Banditten raserte nylig kjelleren til Craignethan Castle, som fortsatt må holde stengt for å reparere skadene grevlingen forårsaket.

Ifølge den britiske avisen The Guardian trodde de ansatte først grevlingen hadde gått seg vill, og forsøkte å lokke den frem med kattemat og honning.

Les også: Åpner Europas første spa på skinner

Har kontaktet viltnemnda

De ansatte ved slottet oppdaget først grevlinglort onsdag kveld. Det tok ikke lang tid før de så skadeomfanget: Sinna-grevlingen hadde gravd seg gjennom både løs jord og steingulv.

– Vi har vært nødt til å stenge kjelleren til Craignethan Castle midlertidig på grunn av en uventet gjest. Tunnelen ble stengt ved midnatt 12. april. Slottet er omgitt av skog, og vi mistenker at grevlingen kan ha kommet seg bort. Personalet har vært i kontakt med viltnemda, sier en talsperson for en skotsk historieforening til den britiske avisen The Guardian.

BBC News kan torsdag bekrefte at grevlingen har forlatt bygget.

Historieforeningen spøkte selv om dette på Twitter (saken fortsetter under):

Ærverdig slott

Craignethan Castle ligger skjult bak de bølgende åsene i Clydesdale, og det er det siste private fortet som ble bygget i Skottland. Det ble bygget av Sir James Hamilton av Fineart på 1600-tallet. Han var overhodet til den mektigste familien i Skottland bortsett fra kongefamilien på den tiden.

Det er ikke bare skotske slott som har grevling-trøbbel om dagen. Om våren kommer også grevlingen ut av hiet sitt og tasser rundt i hagene til mange nordmenn. Askim kommune gikk anbefaler norske hageeiere å holde hagen ryddig og sikre søppelkasser.

Les også: Skottland - Herre i høylandet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært