Meny

Turister advares mot anarkistgruppe i Spania

Anarikistgruppen «Arran» har blant annet demonstrert utenfor yachter og restauranter i Spania. I videoen over, publisert på gruppens Facebook-side, tar de seg inn på flere yachter og skyter konfetti inne i flere restauranter.
Anarikistgruppen «Arran» har blant annet demonstrert utenfor yachter og restauranter i Spania. I videoen over, publisert på gruppens Facebook-side, tar de seg inn på flere yachter og skyter konfetti inne i flere restauranter.
Britiske turister advares mot risiko for angrep fra en politisk ungdomsgruppe etter publisering av flere videoer fra angrep mot restauranter på Mallorca og mot en turistbuss i Barcelona.

Videoene viser hvordan gruppen stopper en buss med britiske turister og hamrer løs på vinduene, mens den på flere fortausrestauranter på den spanske ferieøya Mallorca knuser ruter og spraymaler murer, skriver The Times.
Også turistsykler har fått dekkene punktert, og flere femstjerners hoteller skal ha fått vinduer knust i angrepene fra Arran.

Arran er et ungdomsparti tilknyttet det venstreradikale parti, som kjemper for et selvstendig Catalonia og vil knuse det kapitalistiske system.

Ingen har så langt kommet til skade i angrepene.

Les også:  Spania opplever rekordinvasjon av nordiske turister

Ifølge gruppens Twitter-konto vil man stoppe masseturismen som «ødelegger» Mallorca og «knuser» arbeiderklassen i Catalonia, hvor hovedstaden Barcelona er under press fra masseturismen, skriver danske TV2.

En av gruppens ledere, Laura Flores (24), advarer i The Times om at det kan komme flere angrep. I intervjuet med den britiske avisen sier hun at turismen gjør byene for dyre, at lokalbefolkningen blir presset ut av boligmarkedet - samtidig som arbeidsfolk blir utnyttet i lavtlønnede jobber.

I 1990 var det 1,7 millioner overnattinger på hoteller i Barcelona. Siden den gang har antallet tidoblet seg til 17 millioner i dag. Ifølge en analyse laget av Respons Analyse for SpareBank1 vil 553.000 nordmenn legge årets ferie til Spania. Det betyr at Spania har gått forbi Danmark som nordmenns feriefavoritt.

Les også:  Spania har gått forbi Danmark som nordmenns feriefavoritt

Spanias statsminister Mariano Rajoy har tatt sterk avstand fra angrepene og beskriver protestantene som ekstremister. Også Barcelonas ordfører Ada Colau fordømmer angrepene og uttaler at protestaksjoner mot turisme aldri bør true turistene.

Det har ikke kommet meldinger om at norske turister har opplevd eller kommentert noe vedrørende opprøret mot turister i Spania i løpet av sommeren.

Reise
Populært