Meny

Solsikre Gran Canaria på vinterferietoppen

Amadores-stranden på Gran Canaria. Foto: Ticket

Bestillingene til årets vinterferie har økt og mange ønsker seg sol og varme. Samtidig øker interessen for storbyreiser.

Når vinteren er på sitt kaldeste, er sol og varme populært når bestillingene for vinterferien gjøres. Ifølge Ticket er det - som vanlig – Gran Canaria som er det mest populære reisemålet.

– Vi velger de tradisjonelle reisemålene i vinterferien og reiser helst vekk der det er solsikkert. Gran Canaria er suveren på toppen og passer for alle aldersgrupper, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

England topper storbylisten

Tall som Ticket har tatt frem for vinterferien, viser at selv om det er mange som velger charter så er det stadig flere som syr sammen reisen på egenhånd, enten alene eller i samarbeid med en selger.

– De fleste reisene i vinterferien ble booket for mange måneder siden, men for de som nå ser etter et avbrekk i utlandet i ferien er det fortsatt en del muligheter igjen. Reisene tar aldri slutt. Om man er fleksibel i forhold til reisemål og avreisested kan man fremdeles finne en reise, forteller Wolff Andresen.

Sammenliknet med fjoråret har antallet bestillinger steget med fem prosent. Sol og bad-reiser er på samme nivå som i 2017, mens storbyreiser øker med 9 prosent. London er den mest populære storbyen, etterfulgt av Manchester.

Topp 10 – Reisemål*:

 1. Gran Canaria (1)
 2. Tenerife (4)
 3. London (3)
 4. Bangkok (2)
 5. Alicante (8)
 6. Manchester (23)
 7. Munchen (16)
 8. Paris (10)
 9. Malaga (14)
 10. Amsterdam (6)

Topp 10 – Land*:

 1. Spania (1)
 2. Storbritannia (3)
 3. Thailand (2)
 4. USA (4)
 5. Tyskland (7)
 6. Frankrike (8)
 7. Italia (12)
 8. Portugal (10)
 9. Østerrike (16)
 10. Nederland (6)

Toppliste – Sol og bad*:

 1. Gran Canaria (1)
 2. Tenerife (3)
 3. Bangkok (2)
 4. Alicante (5)
 5. Malaga (7)
 6. Phuket (6)
 7. Dubai (4)
 8. Lanzarote (9)
 9. Krabi (10)
 10. Fort Lauderdale (12)

Toppliste – Storby*:

 1. London (1)
 2. Manchester (14)
 3. Munchen (9)
 4. Paris (4)
 5. Amsterdam (2)
 6. Lisboa (5)
 7. New York (7)
 8. Salzburg (12)
 9. Dehli (3)
 10. Reykjavik (15)

*Bestillinger hos Ticket t.o.m. 5.2.18. Listene viser reiser i vinterferieukene 8-9. Tall i parentes viser fjorårets plasseringer.

Les også: Nordmann satte ny verdensrekord jorda rundt

(Saken fortsetter under)

Manchester har klatret voldsomt på listen over nordmenns foretrukne reisemål på storbyfronten. Foto: Wikimedia

«Nye» navn på nordmenns ønskeliste

Hos Ving og Apollo Reiser er optimismen stor til at nordmenns reiselyst vil holde seg minst like sterk som i 2017. På spørsmål om hva de tenker om reiseåret 2018, melder begge aktører om vekst innenfor charterreiser og rutefly sammenliknet med samme tid i fjor. I tillegg er interessen vår stor for «nye» reisemål.

– Albania vil definitivt markere seg i år. Salget går foreløpig over all forventing og vi ser at stadig flere reiseeksperter og magasiner kårer Albania som et «must» i år – så hold øynene oppe, fortalte Beatriz Rivera, PR- og kommunikasjonsansvarlig i Apollo Reiser, til ABC Nyheter forrige uke.

Informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving trakk frem Montenegro og Kapp Verde som «nye» navn på 2018-listen.

– Som chartermål er Montenegro populært, og når det gjelder vinterreisemål er charter til Kapp Verde en spennende nyhet hos oss. 350 soldager i året og direkte flytur hjem kommer nok til å lokke mange vinterstid.

Du kan allerede være sent ute

Hvis du har en idé om hvor du vil reise til sommeren, så er det ingen grunn til å vente med å bestille. Faktisk burde du ifølge reiselivsoperatørene ha startet før jul i fjor - for hvert år som går blir nordmenn flinkere til å sikre seg ferien tidlig.

– Jo tidligere man bestiller sommerferien, jo bredere er tilbudet – og siden prisnivået i reiselivsbransjen alltid følger etterspørsel, vil man også spare betraktelig mye – særlig hvis man vil til populære reisemål eller spesifikke hotell eller er avhengig av å reise i fellesferiene, forklarer Rivera i Apollo Reiser.

– Fordelen med pakkereise er jo at man heller ikke trenger å betale hele reisen med en gang. Man kan bestille og sikre seg drømmeferien til en liten sum i depositum, og ikke måtte betale resten av summen før i overkant av en måned før avreise. Innen da kan man også fritt avbestille dersom man skulle angre, uten at det svir hull i lommeboken. Den sikkerheten er gull verdt for de som vet akkurat hvor de vil reise og bo, avslutter hun.

Les også: Slik er nordmenns reisevaner

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært