Meny

Vil forvandle stupbratte Eggenipa til «nye» Besseggen

Eggenipa (også skrevet som Eggenibba og Eggjenibba) danner inngangsporten til Våtedalen fra nord. Foto: Wikimedia
Eggenipa er det høyreiste landemerket mange har sett, men få har våget å gå stien til topps. Det skal en gruppe grunneiere prøve å gjøre noe med.

– Eggenipa er det største ikonet Gloppen har. Ikke noe motiv er så fotografert som Eggenipa, sier næringssjef Knut Roger Nesdal i Gloppen kommune til NRK Sogn og Fjordane.

Med en topp som strekker seg solide 1.338 meter over havet, tiltrekker fjellet Eggenipa ved Byrkjelo i Gloppen kommune til seg utallige skuelystne. I flere år har fjellet vært åsted for motbakkeløpet Eggenipa Opp, der mål befinner seg på toppen. Men stien opp er så bratt at de fleste nøyer seg med å ta bilder ved foten av fjellet.

Det kan det nå bli en slutt på etter at fjorten grunneiere har gått sammen i selskapet Nibberåsa som har som oppgave å få utbedret stien slik at flere kan bruke den.

– Det blir en rundtur, opp Eggenipa og rundt dalen, en tur på omkring seks timer. Det skal bli vårt svar på Besseggen, seier Nesdal.

Næringssjefen ønsker å gjøre fjelltoppen attraktiv for folk flest og samtidig markedsføre Gloppen kommune, i tillegg til Sogn og Fjordane. Han lar seg ikke skremme av at utbedringen av stien er regnet ut til å komme med en prislapp på fem millioner.

– Her er veldig mange gode finansieringsordninger dersom du er god på å planlegge, og det er vi i Gloppen. Så det er vi ikke urolige for, sier Nesdal til NRK.

Les også:  Kinas erotiske fjell skal gi lykke og rikdom

Reise
Populært