Derfor bør du legge Thailand-ferien til Krabi

<p>I provinsen Krabi finner du strender for enhver smak.</p>
I provinsen Krabi finner du strender for enhver smak. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter

Fra provinsen Krabi kommer du deg enkelt til mange av Thailands vakreste strender for en billig penge. Vi besøkte syv av dem.

KRABI, THAILAND (ABC Nyheter): Det er ikke rart at Thailand er et av nordmenns favorittreisemål i vintermånedene. Her er det 30 grader og skyfri himmel når det fortsatt er snø hjemme i Norge.

I 2018 lanserte Norwegian direkterute til provinsen Krabi, så nå er det enda enklere å komme seg dit. Man kan også fly direkte til Phuket eller Bangkok, men vi valgte Krabi for å ha kortest mulig vei ut til de populære Phi Phi-øyene.

Les også: Ti ting du ikke bør gjøre i Phuket

Thailand er populært blant unge backpackere, og mange av dem overnatter bare et par netter på en av øyene før de reiser videre. Men hvis du vil slippe å bære rundt på bagasjen hele tiden, går det også fint å bo nær en av havnene i Krabi og dra på dagsturer hvor du får se flere øyer på én dag.

Praktisk info om Krabi

Klima: Krabi har et typisk tropisk klima med høye temperaturer året rundt. De varmeste og tørreste månedene er fra november til mars. Regntiden varer fra april til oktober, men uværet kommer ofte i form av korte, kraftige regnskyller.

Slik kommer du deg hit: Charterarrangørene og Norwegian flyr direkte til Krabi International Airport, men det går også an ta tog eller buss fra Bangkok eller Phuket.

Vaksiner: Folkehelseinstituttet anbefaler at alle som reiser til Thailand vaksinerer seg mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt.

Visum: Turister med norsk pass kan oppholde seg i Thailand i inntil 30 dager uten visum.

Tidsforskjell: Thailand er seks timer foran Norge.

Kilder: Kilroy , Folkehelseinstituttet , Asia Tours , Regjeringen.

En av dagsturene vi var på kostet 1600 baht (omtrent 475 kroner), og da fikk vi dra til tre vakre strender med speedbåt. Turen tok rundt seks timer og var inkludert lunsj. Hvis man bare vil dra til én spesifikk strand, kan man også ta en longtail-båt frem og tilbake.

Se våre strandfavoritter i Krabi her!

Phra Nang

Phra Nang er populært både blant klatrere og strandløver. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter
Phra Nang er populært både blant klatrere og strandløver. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter

Den vakreste stranden på Railay heter Phra Nang, og ligger en timinutters gange fra havnen i Railay East. På veien mot stranden fikk vi øye på både aper og øgler,

og vannet er akkurat like krystallklart som det ser ut som på bildene. Phra Nang er omgitt av vakre grotter og klippeformasjoner, og er derfor også svært populær blant klatrere.

Det er ingen restauranter på stranden hvor man kan sette seg ned og bestille mat, men longtail-båtene på stranden selger alt fra is til thai-mat.

Railay West

Railay West er omringet av jungel og majestetiske klipper. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter
Railay West er omringet av jungel og majestetiske klipper. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter

Mange som reiser til Krabi bor på halvøya Railay, som har en langt mer avslappet og eksotisk atmosfære enn byen Ao Nang. Her finner du både Railay East og Railay West Beach, som til tross for de like navnene er veldig forskjellige.

Vi bodde noen dager på et hotell ved Railay East, og ble med ett litt skuffet.

Les også: Bjørns reisetips: 10 på topp i Thailand

På Railay East er det til tider så ekstremt lavvann at man kan se traktorer kjøre rundt i det lille vannet som er igjen. Heldigvis fant vi fort frem til Railay West, som ligger en ti-minutters gåtur fra Railay East. Railay West er en nydelig strand omgitt av frodig natur og vakre klippeformasjoner. Her står de karakteristiske, thailandske longtail-båtene langs vannkanten og det er også en liten handlegate hvor man kan kjøpe rimelig lunsj.

Bamboo Island

Krystallklart hav på Bamboo Island. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter
Krystallklart hav på Bamboo Island. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter

Bamboo Island er en ubebodd øy som ligger rundt åtte kilometer nord for Phi Phi Don. Mange av båtturene til Phi Phi-øyene stopper innom Bamboo Island, og når vi nærmet oss stranden så den ganske lik ut som de andre strendene vi hadde sett.

Når vi gikk av båten, skjønte vi imidlertid at vi hadde kommet til paradis. Stranden så ut som den var tatt ut av en Ving-katalog, og var stor nok til at man følte at man hadde den for seg selv. Det er lite servicetilbud på øya, så ta med deg egen mat og vann hvis du skal bli her i flere timer.

Monkey Beach

Monkey Beach er full av freidige aper. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter
Monkey Beach er full av freidige aper. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter

En av strendene på Phi Phi Don kalles Monkey Beach. Dette er kanskje ikke en strand man drar til først og fremst for å bade, men heller for å komme tett på ville aper. En av heldagsbåtturene vi ble med på tok turen innom Monkey Beach, og når vi nærmet oss stranden så apene veldig tamme og avslappede ut der de satt.

Les også: Her er Asias beste strender

Når båten stoppet i strandkanten, ble vi imidlertid sterkt advart mot å røre apene eller gi dem mat. Disse apene er ikke sjenerte, og kan bli aggressive eller rappe til seg eiendeler. Er du glad i dyr, er det uansett en morsom opplevelse å dra til Monkey Beach – det er ikke hver dag man får se aper løpe rundt i vannkanten.

Maya Bay

Maya Bay ble en turistmagnet etter filmen «The Beach» ble spilt inn her. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter
Maya Bay ble en turistmagnet etter filmen «The Beach» ble spilt inn her. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter

På en av båtturene vi var på stoppet båten rett ved den verdensberømte stranden Maya Bay, som ligger på øya Koh Phi Phi Leh. Det var her Leonardo DiCaprio spilte inn filmen «The Beach», og det er ikke vanskelig å se hvorfor filmprodusentene valgte akkurat denne stranden som innspillingssted.

Les også: Thailand innfører røykeforbud på flere strender

Da vi stoppet utenfor stranden, så den ut som en urørt liten perle, akkurat som i filmen med DiCaprio. I 2018 så Thailandske myndigheter seg nødt til å stenge stranden på grunn av overturisme. Stranden skal etter planen åpne igjen i 2021, men inntil da kan man nyte den på avstand.

Hong Island

Hong Island er et fredelig, lite paradis. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter
Hong Island er et fredelig, lite paradis. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter

Den blå lagunen på Hong Island var den absolutt vakreste stranden vi kom over i Krabi-området. Vi besøkte stranden midt på dagen i høysesongen, men den var ikke overbefolket for det. Her er sanden kritthvit og havet krystallklart – dette er et paradis for de virkelig kresne.

Da vi besøkte stranden hadde vi nok med å lure på om vi var i en drøm eller ei, men vil du gjøre noe litt mer aktivt, går det også an å leie kajakk eller snorkle etter tropiske fisker i sjøen. Det er veldig begrenset med serveringstilbud på øya, så ta med deg egen mat og drikke for sikkerhetsskyld.

Pak Bia Island

Pak Bia er en naturskjønn liten øy cirka fire kilometer nord for Hong Island. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter
Pak Bia er en naturskjønn liten øy cirka fire kilometer nord for Hong Island. Foto: Caroline Furu / ABC Nyheter

Denne øya er et bittelite, ubebodd paradis som er verdt å ta turen innom. Den er en del av Hong-øyene og ligger cirka 20 minutter med speedbåt fra Ao Nang. Stranden blir ofte avbildet i reisereportasjer om Thailand på grunn av den karakteristiske klippen som står midt i havet.

Les også: Berømt Thailand-grotte åpen for turister

Vi var på øya midt på dagen og synes ikke det var overbefolket for det. På Tripadvisor råder imidlertid flere av brukerne andre til å komme hit enten tidlig eller sent på dagen fordi det fort kan bli trangt om plassen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:57 Trump og Biden begravde stridsøksa i telefonsamtale03:23 Kardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep03:08 Siktede etter storsvindel utleveres ikke på grunn av virusutbruddet02:45 Tokyo-børsen opp mer enn 3 prosent02:08 30.000 sykehusavtaler avlyst eller utsatt i Helse Bergen01:38 Mann drept av hai i Australia01:11 Nominasjonsvalget i Wisconsin blir likevel gjennomført01:09 To til sykehus etter trafikkulykke i Drammen00:40 Johnsons sykehusinnleggelse endrer ikke Trumps atferd00:28 Trump ber for sin venn Boris Johnson23:57 Stoltenberg ønsker Johnson god bedring23:50 Valguro i Guyana får Norge til å fryse 400 millioner til regnskogen23:36 Trump og Biden i telefonsamtale om koronautbruddet22:47 Park kan bli omgjort til gravplass i New York21:27 Elton John lanserer corona-fond for hiv-positive21:19 Boris Johnson får intensivbehandling for covid-1921:10 Hvor lenge skal vi holde på sånn? Når skal vi tilbake til normalen?20:46 Roskilde-festivalen avlyses20:26 Stor snøskredfare i Nord-Norge fra onsdag20:19 Danske barn tilbake i barnehager og på skolen etter påske20:11 Oslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken19:59 – Pandemien er en påminnelse om at jøder vil bli beskyldt når en får epidemier19:52 Togselskapet Go-Ahead må permittere ansatte19:30 Bond-skuespiller Honor Blackman er død19:24 Ble verdens rikeste barnestjerne – så forsvant han fra rampelyset18:22 Henter smittevernutstyr fra hemmelige nødlagre fra krigen18:04 Nekter å komme Raymond Johansen i møte: – Jeg er sterk tilhenger av søndagfri16:49 Ja, noen følger ikke reglene – men jeg ser et Norge i dugnad16:37 Pep Guardiolas mor døde av coronaviruset16:28 FHI: Tror det er drøyt 14.000 coronasmittede i Norge16:14 Høie: – Coronaepidemien er under kontroll16:08 Roy Steffensen (Frp) friskmeldt for corona og søker gjenvalg til Stortinget15:57 Norwegian har sendt oppsigelsesvarsel til alt kabinpersonale i Sverige15:48 Hadde hjerner som aper, men barndom som mennesker14:39 76 nye dødsfall i Sverige – 477 totalt14:18 Overlege frykter lemping på coronatiltak14:15 Slik vil forskerne finne ut om de norske corona-tiltakene virker13:59 The Athletic: Fifa vil forlenge sesongen på ubestemt tid13:42 MDG-Bastholm roser Solbergs corona-ledelse – men med et stikk13:31 Frykter konkurser – festivalene ber Oslo om forbud nå13:19 Ecuador legger coronadøde i pappesker11:58 Nesten halvparten av sengene på Oslo universitetssykehus står tomme11:22 Norge inngår milliardavtale med humanitære organisasjoner10:34 Ropstad: Ikke sannsynlig at staten vil kompensere tap av gaveinntekter09:47 Helikopterulykke i Sandnes09:43 Solemdal avslutter skiskytterkarrieren09:05 Coronatiltak: Nye smittetall viser regjeringens dilemma08:06 Sparket kaptein er selv coronasmittet07:47 Taliban: Avtalen med USA er i ferd med å bryte sammen07:13 La Naturen Leve til regjeringen: Ikke hør på vindkraftlobbyen!06:39 Smittede uten symptomer et økende problem i Kina06:30 Koronafrykt i overfylte flyktningleirer i Libanon06:09 Dette skjer i dag06:07 FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene06:00 Titusenvis av amerikanske helsearbeidere uten jobb05:40 Dette skjedde i natt05:30 Kommuner ber regjeringen lempe på hytteforbudet05:11 Ukjent hvor mange barn som faktisk går på skolen04:55 5.758 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 11804:21 Sør-Korea melder om færre enn 50 nye smittede03:47 Mer enn 95.900 koronatilfeller i Tyskland – over 1.400 døde03:41 Barneombudet vil hindre stans i barns rettsprosesser03:39 Opposisjonspartier krever åpenhet for å hindre misbruk av støtteordninger03:34 Oljeprisen faller markant etter møteutsettelse03:17 Mer enn 1.200 døde på ett døgn i USA02:58 Abe under press for å erklære koronakrise i Japan02:38 Trump hevder koronautbruddet når toppen de neste dagene02:25 44.000 krever evakuering av barn fra gresk flyktningleir01:41 Regjeringen vil gi reiselivet seks ganger lenger tid til å refundere reiser01:09 Skogbranner herjer ved Tsjernobyl00:33 Skottlands helsedirektør går av etter brudd på koronaregler23:57 Knivstikking på Jæren – to siktet for drapsforsøk23:49 Tiger testet positivt for koronavirus22:36 Mange nordmenn er corona-fast i utlandet. En av dem er Christopher (31)22:21 Boris Johnsen fortsatt på sykehus21:30 Fransk klubblege tok livet sitt etter å ha blitt koronasmittet21:23 Dronning Elizabeth takket alle som holder seg hjemme20:59 Person tatt av snøskred på Senja20:44 Knivstikking i Vigrestad på Jæren – to pågrepet20:27 Slik rammer coronaviruset forskningen20:15 Kong Carl Gustaf takket helsearbeiderne19:35 For en jomfrutur - flyselskap med én passasjer fra Røros19:09 Norge sender medisinsk personell til Nord-Italia19:01 Første tilfelle av coronasmitte påvist i Sør-Sudan18:53 Italia rapporterer laveste daglige dødstall på to uker18:33 City-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44 – Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35 Nesten 600 nye koronadødsfall i New York17:10 Småbrukarlaget går ut mot Bollestads grep for billig-arbeidere til landbruket16:46 Professor vil isolere personer som mister smaks- og luktesansen16:44 FHI har oppdatert sine munnbindanbefalinger16:01 Krim, spenning og humor: Her er årets påskeserier15:52 Ytterligere 621 dødsfall på sykehus i Storbritannia15:48 Nå kan Leger Uten Grenser og Røde Kors unntas fra utreiseforbud14:59 Salmedikter Svein Ellingsen er død14:44 Sivilforsvarssjefen vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo14:25 Én av fire mener Senterpartiet er blitt for populistisk14:20 28 nye coronadødsfall i Sverige13:49 Flere har rygg- og nakkesmerter under coronapandemien13:47 18 nye coronadødsfall i Danmark
Siste nytt
03:57VerdenTrump og Biden begravde stridsøksa i telefonsamtale03:23VerdenKardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep03:08NorgeSiktede etter storsvindel utleveres ikke på grunn av virusutbruddet02:45VerdenTokyo-børsen opp mer enn 3 prosent02:08Norge30.000 sykehusavtaler avlyst eller utsatt i Helse Bergen01:38VerdenMann drept av hai i Australia01:11VerdenNominasjonsvalget i Wisconsin blir likevel gjennomført01:09NorgeTo til sykehus etter trafikkulykke i Drammen00:40VerdenJohnsons sykehusinnleggelse endrer ikke Trumps atferd00:28VerdenTrump ber for sin venn Boris Johnson23:57VerdenStoltenberg ønsker Johnson god bedring23:50NorgeValguro i Guyana får Norge til å fryse 400 millioner til regnskogen23:36VerdenTrump og Biden i telefonsamtale om koronautbruddet22:47VerdenPark kan bli omgjort til gravplass i New York21:27KulturElton John lanserer corona-fond for hiv-positive21:19VerdenBoris Johnson får intensivbehandling for covid-1921:10NorgeHvor lenge skal vi holde på sånn? Når skal vi tilbake til normalen?20:46KulturRoskilde-festivalen avlyses20:26NorgeStor snøskredfare i Nord-Norge fra onsdag20:19VerdenDanske barn tilbake i barnehager og på skolen etter påske20:11NorgeOslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken19:59Verden– Pandemien er en påminnelse om at jøder vil bli beskyldt når en får epidemier19:52NorgeTogselskapet Go-Ahead må permittere ansatte19:30VerdenBond-skuespiller Honor Blackman er død19:24KulturBle verdens rikeste barnestjerne – så forsvant han fra rampelyset18:22VerdenHenter smittevernutstyr fra hemmelige nødlagre fra krigen18:04NorgeNekter å komme Raymond Johansen i møte: – Jeg er sterk tilhenger av søndagfri16:49NorgeJa, noen følger ikke reglene – men jeg ser et Norge i dugnad16:37VerdenPep Guardiolas mor døde av coronaviruset16:28NorgeFHI: Tror det er drøyt 14.000 coronasmittede i Norge16:14NorgeHøie: – Coronaepidemien er under kontroll16:08PolitikkRoy Steffensen (Frp) friskmeldt for corona og søker gjenvalg til Stortinget15:57NorgeNorwegian har sendt oppsigelsesvarsel til alt kabinpersonale i Sverige15:48VerdenHadde hjerner som aper, men barndom som mennesker14:39Verden76 nye dødsfall i Sverige – 477 totalt14:18Helse og livsstilOverlege frykter lemping på coronatiltak14:15Helse og livsstilSlik vil forskerne finne ut om de norske corona-tiltakene virker13:59SportThe Athletic: Fifa vil forlenge sesongen på ubestemt tid13:42PolitikkMDG-Bastholm roser Solbergs corona-ledelse – men med et stikk13:31PengerFrykter konkurser – festivalene ber Oslo om forbud nå13:19VerdenEcuador legger coronadøde i pappesker11:58Helse og livsstilNesten halvparten av sengene på Oslo universitetssykehus står tomme11:22NorgeNorge inngår milliardavtale med humanitære organisasjoner10:34NorgeRopstad: Ikke sannsynlig at staten vil kompensere tap av gaveinntekter09:47NorgeHelikopterulykke i Sandnes09:43SportSolemdal avslutter skiskytterkarrieren09:05Helse og livsstilCoronatiltak: Nye smittetall viser regjeringens dilemma08:06VerdenSparket kaptein er selv coronasmittet07:47VerdenTaliban: Avtalen med USA er i ferd med å bryte sammen07:13PengerLa Naturen Leve til regjeringen: Ikke hør på vindkraftlobbyen!06:39VerdenSmittede uten symptomer et økende problem i Kina06:30VerdenKoronafrykt i overfylte flyktningleirer i Libanon06:09NorgeDette skjer i dag06:07VerdenFN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene06:00VerdenTitusenvis av amerikanske helsearbeidere uten jobb05:40NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeKommuner ber regjeringen lempe på hytteforbudet05:11NorgeUkjent hvor mange barn som faktisk går på skolen04:55Norge5.758 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 11804:21VerdenSør-Korea melder om færre enn 50 nye smittede03:47VerdenMer enn 95.900 koronatilfeller i Tyskland – over 1.400 døde03:41NorgeBarneombudet vil hindre stans i barns rettsprosesser03:39NorgeOpposisjonspartier krever åpenhet for å hindre misbruk av støtteordninger03:34VerdenOljeprisen faller markant etter møteutsettelse03:17VerdenMer enn 1.200 døde på ett døgn i USA02:58VerdenAbe under press for å erklære koronakrise i Japan02:38VerdenTrump hevder koronautbruddet når toppen de neste dagene02:25Norge44.000 krever evakuering av barn fra gresk flyktningleir01:41NorgeRegjeringen vil gi reiselivet seks ganger lenger tid til å refundere reiser01:09VerdenSkogbranner herjer ved Tsjernobyl00:33VerdenSkottlands helsedirektør går av etter brudd på koronaregler23:57NorgeKnivstikking på Jæren – to siktet for drapsforsøk23:49VerdenTiger testet positivt for koronavirus22:36NorgeMange nordmenn er corona-fast i utlandet. En av dem er Christopher (31)22:21VerdenBoris Johnsen fortsatt på sykehus21:30SportFransk klubblege tok livet sitt etter å ha blitt koronasmittet21:23VerdenDronning Elizabeth takket alle som holder seg hjemme20:59NorgePerson tatt av snøskred på Senja20:44NorgeKnivstikking i Vigrestad på Jæren – to pågrepet20:27NorgeSlik rammer coronaviruset forskningen20:15VerdenKong Carl Gustaf takket helsearbeiderne19:35ReiseFor en jomfrutur - flyselskap med én passasjer fra Røros19:09NorgeNorge sender medisinsk personell til Nord-Italia19:01VerdenFørste tilfelle av coronasmitte påvist i Sør-Sudan18:53VerdenItalia rapporterer laveste daglige dødstall på to uker18:33SportCity-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44Verden– Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35VerdenNesten 600 nye koronadødsfall i New York17:10PengerSmåbrukarlaget går ut mot Bollestads grep for billig-arbeidere til landbruket16:46NorgeProfessor vil isolere personer som mister smaks- og luktesansen16:44NorgeFHI har oppdatert sine munnbindanbefalinger16:01KulturKrim, spenning og humor: Her er årets påskeserier15:52VerdenYtterligere 621 dødsfall på sykehus i Storbritannia15:48NorgeNå kan Leger Uten Grenser og Røde Kors unntas fra utreiseforbud14:59NorgeSalmedikter Svein Ellingsen er død14:44NorgeSivilforsvarssjefen vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo14:25PolitikkÉn av fire mener Senterpartiet er blitt for populistisk14:20Verden28 nye coronadødsfall i Sverige13:49NorgeFlere har rygg- og nakkesmerter under coronapandemien13:47Verden18 nye coronadødsfall i Danmark
Populært