Meny
Les om prosjektetStatus: 45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km
Les mer45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km

Dagmar’s Dukke- og Leketøymuseum:

Et dukkehjem i Lofoten

Video: Bli med inn i Dagmar's Dukke- og Leketøymuseum.

I Dagmar Gylseths museum finnes det flere tusen leker som får barndomsminnene til å strømme på hos besøkende. Alle har de en historie, noen mer rørende enn andre.

SAKRISØY, MOSKENES (ABC Nyheter): På en liten hylle innerst langs den ene veggen i Dagmars Dukke- og Leketøymuseum sitter det en gammel teddybjørn i en trevogn. De blanke øynene, det meste av den lyse pelsen og samtlige fire lemmer sitter fremdeles på den lille bjørnekroppen. Men kikker du nøye, ser du at det ene øret er litt mer medtatt enn det andre.

I sin tid tilhørte bamsen en liten gutt som i dag er blitt en gammel mann. Da han donerte den kjære bamsen sin til Dagmar Gylseth, fortalte han henne historien bak det medtatte venstreøret.

– Han var enebarn og var en ensom gutt. Når han skulle legge seg, hadde han bamsen i høyre armkrok, så mumlet og hvisket han sin sorg og bedrøvelse inn i bamseøret. Det er blitt veldig slitt, for han lå og mumlet inn i det hver kveld, forteller hun når jeg besøker henne.

– Det er ofte dette med historie som er spennende med disse lekene. Grunnen til at han fikk den bamsen, var at han ønsket seg en dukke. Men det syntes foreldrene var skammelig for han var jo gutt. I stedet fikk han og fetteren hver sin teddybjørn med tilhørende vogn da faren, som var handelsmann, kom hjem fra Amerika.

(Saken fortsetter under)

Historien bak den gamle bamsens slitte venstreøre er både trist og rørende på samme tid. Ved siden av henger et barndomsbilde av den gamle bamsens opprinnelige eier. Foto: Roger Grosvold
Historien bak den gamle bamsens slitte venstreøre er både trist og rørende på samme tid. Ved siden av henger et barndomsbilde av den gamle bamsens opprinnelige eier. Foto: Roger Grosvold

Ville vise skeptikerne

Dagmars Dukke- og Leketøymuseum er et lite, privat museum som er sprunget ut av Dagmar Gylseths samlerglede. Museet befinner seg i det som en gang var et fjøs og her er det cirka 2500 gjenstander, hovedsakelig lekt med av norske barn og samlet inn fra hele landet.

I 1992 åpnet museet dørene for første gang og siden har det vært et tilbud til reisende langs veien daglig hver sommer fra begynnelsen av juni til slutten av august. Den imponerende samlingen spenner seg over et spekter fra cirka 1870 til slutten av 1960-tallet.

(Saken fortsetter under)

Dagmars Dukke- og Leketøymuseum er et lite, privat museum som er sprunget ut av Dagmar Gylseths samlerglede. Foto: Roger Grosvold

– Jeg var lærer i barneskolen da jeg begynte å samle, og etter hvert som samlingen vokste så ønsket jeg å gjøre noe slikt som dette, forteller Gylseth mens vi starter på den eventyrlige ferden mellom skap og hyller fylt opp med dukker, bamser, bøker, biler og reklameartikler.

Dagmar Gylseth driver leketøysmuseum i Lofoten. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter
Dagmar Gylseth driver leketøysmuseum i Lofoten. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter

– Alle på bygda flirte og sa at jeg skulle glemme det. De mente det ikke gikk an å gjøre noe slikt i Lofoten, utenfor allfarvei, med en kort sesong og store kostnader forbundet med å skulle restaurere det gamle fjøset. Så det var veldig viktig å bevise at det faktisk var mulig.

Les også: «Russerkirkegården» på Helgelandskysten

Håndlaget til hundre tusen

Utstillingsskapene er bygget opp slik at det som passer sammen fra samme epoke står samlet. For eksempel kan du i et av de første studere en omfattende samling av tyske dukker fra cirka 1920 til 1930. De aller fleste fra den epoken har åpen munn, tidligere ble de laget med munnen lukket.

– Tyskland var stor produsent av leketøy, porselensdukker og celluloiddukker, og de var gjerne langt billigere enn de franske fine som kostet atskillig mer i innkjøp, både den gangen og nå i dag for samlere.

(Saken fortsetter under)

Tyske dukker fra cirka 1920 til 1930. Foto: Roger Grosvold
Tyske dukker fra cirka 1920 til 1930. Foto: Roger Grosvold

I det neste skapet står det også noen tyske dukker, men helt fremst står det en pen samling med fine franske. Her finner du også den dyreste dukken Gylseth har i samlingen som det tok henne et halvt år å betale. Den har håndsydde klær og sko, parykken er knyttet for hånd og øynene er håndblåst.

Det at alt ble gjort for hånd var det som gjorde at de franske dukkene var hakket over de tyske i kvalitet og ikke minst pris da de ble produsert.

– Denne kostet faktisk hundre tusen kroner i innkjøp den gangen. Da måtte jeg selge ting og tjene penger hele veien for å ha til å betale den, så jeg betalte den i rater. Det er også en av få som jeg har kjøpt utenlands, jeg handlet den av noen dukkeselgere i London som drev profesjonelt. Men jeg fikk ta dukken med meg mot å betale et lite depositum og så betalte jeg den over de neste seks månedene.

Les også: Lyngdals historiske annerledeshotell

(Saken fortsetter under)

De franske dukkene var av en helt annen kvalitet enn de tyske. Dukken til venstre er den dyreste i samlingen og kostet i sin tid 100.000 kroner. Foto: Roger Grosvold
De franske dukkene var av en helt annen kvalitet enn de tyske. Dukken til venstre er den dyreste i samlingen og kostet i sin tid 100.000 kroner. Foto: Roger Grosvold

Drømmen om Anne og Mona

Et av utstillingsvinduene er viet til leketøy som er samlet inn i Lofoten, som den gamle bamsen med det slitte venstreøret. Her står også Gylseths egen Mona-dukke som hun fikk da hun var liten. Ved siden av står det et bilde av henne da hun var seks år gammel og hadde fått dukken i julegave av bestefaren. Fremdeles er Mona like fin og har fulgt den ivrige samleren hele livet.

Litt bortenfor står det en spennende samling dukker og leker signert Åsmund Lærdal fra Stavanger. I 1952 fikk han laget de første Anne-dukkene, som ifølge Gylseth blitt et begrep ikke bare her hjemme men også i andre land.

– Åsmund Lærdal var et veldig innovativt firma som hele tiden utviklet seg i takt med markedet. De startet med leketøy treklosser og bøker på 40-tallet, så utviklet de dukker, biler, pipedyr, puslespill underveis etter hvert som markedet hadde et stort behov for leker.

(Saken fortsetter under)

Den store Mona-dukken fikk Dagmar Gylseth i julegave av bestefaren da hun var seks år. På bildet ved siden av ser vi seksåringen sammen med den nye dukken. Foto: Roger Grosvold
Den store Mona-dukken fikk Dagmar Gylseth i julegave av bestefaren da hun var seks år. På bildet ved siden av ser vi seksåringen sammen med den nye dukken. Foto: Roger Grosvold

I dag er det Anne-dukkene som holder seg aller best i pris i dag blant norske samlere, og det er som alltid kvaliteten det kommer an på - de skal helst ikke være klippet eller blitt gnagd på fingrene.

– Alle små jenter på 50-tallet ønsket seg en Anne-dukke. Det var nybrottsarbeid at håret var rotsydd slik at du kunne vaske og gre det. Den kom i eske med cellofanpapir slik som den som du ser der. De vanlige Anne hadde hårruller, de hadde hårbørster og såpe med i eskene slik at småjentene virkelig kunne utfolde seg.

Les også: Ryvarden kulturfyr – der hav og himmel møtes

Nektet å kjøpe Barbie

For den yngre generasjon er Mona- og Anne-dukker for fremmedord å regne, dukkene er for lengst forsvunnet fra lekehyllene og kan i dag oppleves på museum slike som Dagmars Dukke- og Leketøymuseum. Men det er én dukke som fremdeles er populære innslag på dagens pikerom.

– De første Barbie-dukkene kom i 1959 , men da var de kun tilgjengelige i Amerika. Barbie og Ken som jeg har her er fra 1961. Hvis dukkene fra 1959 ,dukker opp i originalinnpakning, går de til høye priser, særlig på Ebay. Men jeg synes det er like gildt å ha noen fra 1961, det spiller ingen rolle for meg for de ser jo omtrent likedan ut.

Det ble aldri noen Barbie på lille Dagmar Gylseth, i stedet fikk hun en Cindy-dukke som var langt snillere på prislappen. Men det var ikke like stas. Hun husker godt diskusjonen som raste om hvorvidt det var bra for barn eller ikke å skulle leke med sylslanke Barbie.

– I dag så virker det jo bare merkelig. Barn har til alle tider lekt med alt mulig, og jeg ville ikke hatt betenkeligheter med å la mine leke med Barbie om jeg hadde hatt døtre. Men det var mange foreldre som ikke ville kjøpe Barbie-dukker fordi de mente de fremhevet usunt ideal.

Les også: Norges siste levende fyrtårn

Fengselsleker

Vi går litt lenger inn blant hyllene og kommer til en lang vegg der det står mange flotte, gamle lekebiler av bak glassdørene. Her er det ulike bilmodeller fremstilt i enten plast, metall eller blikk, samtlige norskprodusert av merker som Krøger og Stensrud, Bakke, Tomte og Lamo.

(Saken fortsetter under)

Foto: Roger Grosvold
Foto: Roger Grosvold

Gylseth peker mot et togsett av tinn som ligger i esken sin og som i sin tid ble solgt ved fengselsutsalget i Storgata i Oslo i 1928.

– Tenkt at de som satt inne de laget faktisk leketøy. De hadde egne fengselsutsalg der de solgte alle mulige typer leker. Det var jo en fin sysselsetting når du først var der. Jeg har også en fantastisk gyngehest som er laget på Hoff tvangsarbeidshus.

I en annen kant av lokalet står det noen dukker med store og morsomme øyne som alle går under navnet Googley. Flere kikker til siden mens de ser ut til å smile lurt, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Gylseth tror Ivo Caprino kan ha hentet inspirasjon fra disse dukkene før han laget sine egne fantastiske dukker.

– Googleys er fra 1920-tallet. Navnet deres henviser til de store, skeive øynene og det er jo øynene som gjør Ivo Caprino-figurene så levende på film.

Les også: Fra skolehjem til beryktet fangeleir: Pyramidene i dødens skog

Jakten på barndomsdrømmen

I dag er det blitt stadig mer stuerent å samle på leker, et søk på Facebook avdekker tallrike grupper med flere tusen medlemmer der fokus ligger på nye og gamle leker innen et bredt spekter. Selv er Gylseth født i 1955. Hun forteller at hun har fundert på om behovet for å samle kom ut av at de hadde så lite, og at det gir en følelse av lykke å skaffe seg ting man ønsket seg i barndommen.

– På dukkesiden ser jeg en veldig endring i forhold til pris og interesse. Da jeg begynte å samle var det porselensdukkene som kostet skjorta av kroppen. Siden har det vært et generasjonsskifte og de som kommer til i dag er ikke like opptatt av å samle på mange ulike ting. Det er et stort samlermiljø i dag. Men prisene er noe helt annet fordi de som samler ikke har den bredden på samlingen mange av oss hadde da jeg begynte å samle.

Hun er tydelig på at det å samle gir en veldig glede. Samtidig blir hun ikke sint dersom barnebarna skulle komme til å ødelegge noe.

– Da tenker jeg heller at ok, det er døde ting og slik ble det. Jeg er jo redd for tingene, men jeg har seks små barnebarn og de har lekt fritt i huset mitt til alle tider. Alt står rundt på hyller og skap, og det er veldig sjelden at det er noe som går i stykker.

Les om ABC Nyheters sykkelprosjekt: «To på strømmen»: Et elektrisk eventyr gjennom Norge

Samleside: Alle artiklene fra «To på strømmen»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:49 Tre tiltalt for journalistdrap på Malta i 201723:19 Kramp-Karrenbauer blir ny forsvarsminister i Tyskland23:10 Trollpikken blir nasjonal maskot for prostatasaken22:43 – Ettåringene var ute i det grå markedet, med dagmammaer vi ikke hadde kontroll over22:12 Instruktør omkom under dykking på Hitra21:27 Helse Nord ber om forlengelse av kriseplanen for ambulansefly21:25 Italia vil sende mulla Krekar ut av landet etter soning21:23 Politiet vil ha helikopter i nord – lyser ut konkurranse til 250 millioner21:21 Berlin kjøper nesten 700 leiligheter21:17 – Perus ekspresident pågrepet i USA21:15 Kvinne var strandet på holme i Østfold i tre dager – uten vann19:07 von der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41 Kallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36 «Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11 Sommerværet snur over hele landet17:45 Økende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43 Redningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35 Mann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33 Krekar har uendelige ankemuligheter16:58 Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56 Medieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37 Slik blir de nye Oslo-trikkene16:20 Terrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08 Dyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05 Helseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38 Mann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23 Stadig flere melder seg ut av kirken15:02 Trump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01 Apollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56 Tørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54 Ruud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38 Thailands nye regjering tatt i ed14:34 Tyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42 Meling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40 Zabaleta gir seg i England etter sesongen13:39 Molde-back klar for belgisk fotball13:16 Politiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16 Per-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06 Ektepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05 Hiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46 Nesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26 PST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45 Politiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31 De grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29 Gransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28 Nord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20 Grindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18 Kontantfri danskebåt får kritikk11:15 15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04 Økokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52 Giroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38 Tidligere fotballspiller skutt og drept10:25 Oslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen10:09 Regjeringen vil ha null døde i småbåtulykker, men rører ikke promillegrensen10:05 Von der Leyen lover plan for klimanøytralitet innen 100 dager09:40 India: To døde og over 40 fanget under sammenrast bygning09:37 CAS-medlem råder Messi: – Si unnskyld og unngå straff09:32 Livstid pluss 419 år for Charlottesville-angrepet09:24 PST: Krekar framstilles for fengsling onsdag09:20 Tysk mann uten penger har slått seg ned på Gardermoen09:16 Duterte godkjenner lov mot seksuell trakassering08:36 Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har blitt kreftsyk08:33 Schibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat08:29 Solid resultatvekst for Yara08:00 Resultatvekst for Telenor07:56 Dyrebeskyttelsen mener kjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes07:50 Offensiv Solskjær vil kjempe seg tilbake til toppen07:42 Vi kan ikke ha en hvit Pocahontas eller Mulan07:26 Arsenal-supportere raser mot «passiv» klubbeier07:05 Kraftig jordskjelv ved Bali07:03 Landslagskaptein om J19-EM: – Satt oss mål om å komme til finalen06:41 Sevilla hentet spiller for 120 millioner kroner – Berge-pris kan skape trøbbel06:38 FN bekymret for USAs restriksjoner på Zarifs visum06:00 Ufrivillig PGA-pause for Hovland06:00 Frp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57 Mann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt05:15 100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14 Salvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46 Mulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:35 Regjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01 Demonstranter imot teleskop på Hawaii04:01 Rushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40 Duterte vil bryte forbindelsene med Island03:33 Vaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45 313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21 Norsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16 Trump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50 Israel fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14 Kritisk for skadd syklist i Nordland00:58 Mexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37 Tre personer pågrepet for drap i Danmark23:32 Alan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28 Savnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01 Minnestund for Umeå-ofre22:57 Niåring savnet i Re i Vestfold22:18 Republikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall
Siste nytt
23:49VerdenTre tiltalt for journalistdrap på Malta i 201723:19VerdenKramp-Karrenbauer blir ny forsvarsminister i Tyskland23:10NorgeTrollpikken blir nasjonal maskot for prostatasaken22:43Norge– Ettåringene var ute i det grå markedet, med dagmammaer vi ikke hadde kontroll over22:12NorgeInstruktør omkom under dykking på Hitra21:27NorgeHelse Nord ber om forlengelse av kriseplanen for ambulansefly21:25NorgeItalia vil sende mulla Krekar ut av landet etter soning21:23NorgePolitiet vil ha helikopter i nord – lyser ut konkurranse til 250 millioner21:21PengerBerlin kjøper nesten 700 leiligheter21:17Verden– Perus ekspresident pågrepet i USA21:15NorgeKvinne var strandet på holme i Østfold i tre dager – uten vann19:07Verdenvon der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41NorgeKallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36Kultur«Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11NorgeSommerværet snur over hele landet17:45VerdenØkende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43NorgeRedningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35NorgeMann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33NorgeKrekar har uendelige ankemuligheter16:58PolitikkTrump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56PolitikkMedieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37NorgeSlik blir de nye Oslo-trikkene16:20NorgeTerrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08PolitikkDyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05NorgeHelseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38VerdenMann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23NorgeStadig flere melder seg ut av kirken15:02PolitikkTrump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01VerdenApollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56PengerTørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54SportRuud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38VerdenThailands nye regjering tatt i ed14:34VerdenTyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42NorgeMeling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40SportZabaleta gir seg i England etter sesongen13:39SportMolde-back klar for belgisk fotball13:16NorgePolitiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16PolitikkPer-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06NorgeEktepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05NorgeHiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46SportNesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26NorgePST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45NorgePolitiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31VerdenDe grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29NorgeGransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28VerdenNord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20SportGrindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18PengerKontantfri danskebåt får kritikk11:15Norge15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04NorgeØkokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52SportGiroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38SportTidligere fotballspiller skutt og drept10:25NorgeOslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen10:09MotorRegjeringen vil ha null døde i småbåtulykker, men rører ikke promillegrensen10:05PolitikkVon der Leyen lover plan for klimanøytralitet innen 100 dager09:40VerdenIndia: To døde og over 40 fanget under sammenrast bygning09:37SportCAS-medlem råder Messi: – Si unnskyld og unngå straff09:32VerdenLivstid pluss 419 år for Charlottesville-angrepet09:24NorgePST: Krekar framstilles for fengsling onsdag09:20ReiseTysk mann uten penger har slått seg ned på Gardermoen09:16VerdenDuterte godkjenner lov mot seksuell trakassering08:36Helse og livsstilTidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har blitt kreftsyk08:33NorgeSchibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat08:29NorgeSolid resultatvekst for Yara08:00NorgeResultatvekst for Telenor07:56NorgeDyrebeskyttelsen mener kjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes07:50SportOffensiv Solskjær vil kjempe seg tilbake til toppen07:42StemmerVi kan ikke ha en hvit Pocahontas eller Mulan07:26SportArsenal-supportere raser mot «passiv» klubbeier07:05VerdenKraftig jordskjelv ved Bali07:03SportLandslagskaptein om J19-EM: – Satt oss mål om å komme til finalen06:41SportSevilla hentet spiller for 120 millioner kroner – Berge-pris kan skape trøbbel06:38VerdenFN bekymret for USAs restriksjoner på Zarifs visum06:00SportUfrivillig PGA-pause for Hovland06:00NorgeFrp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57NorgeMann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt05:15Norge100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14VerdenSalvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46NorgeMulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:35NorgeRegjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01VerdenDemonstranter imot teleskop på Hawaii04:01NorgeRushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40VerdenDuterte vil bryte forbindelsene med Island03:33NorgeVaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45Verden313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21NorgeNorsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16VerdenTrump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50VerdenIsrael fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14NorgeKritisk for skadd syklist i Nordland00:58VerdenMexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37VerdenTre personer pågrepet for drap i Danmark23:32VerdenAlan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28NorgeSavnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01VerdenMinnestund for Umeå-ofre22:57NorgeNiåring savnet i Re i Vestfold22:18VerdenRepublikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall
Populært