Les om prosjektetStatus: 45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km
Les mer45 dager gjennomført • 3351 km av 3351 km

Dagmar’s Dukke- og Leketøymuseum:

Et dukkehjem i Lofoten

Video: Bli med inn i Dagmar's Dukke- og Leketøymuseum.

I Dagmar Gylseths museum finnes det flere tusen leker som får barndomsminnene til å strømme på hos besøkende. Alle har de en historie, noen mer rørende enn andre.

SAKRISØY, MOSKENES (ABC Nyheter): På en liten hylle innerst langs den ene veggen i Dagmars Dukke- og Leketøymuseum sitter det en gammel teddybjørn i en trevogn. De blanke øynene, det meste av den lyse pelsen og samtlige fire lemmer sitter fremdeles på den lille bjørnekroppen. Men kikker du nøye, ser du at det ene øret er litt mer medtatt enn det andre.

I sin tid tilhørte bamsen en liten gutt som i dag er blitt en gammel mann. Da han donerte den kjære bamsen sin til Dagmar Gylseth, fortalte han henne historien bak det medtatte venstreøret.

– Han var enebarn og var en ensom gutt. Når han skulle legge seg, hadde han bamsen i høyre armkrok, så mumlet og hvisket han sin sorg og bedrøvelse inn i bamseøret. Det er blitt veldig slitt, for han lå og mumlet inn i det hver kveld, forteller hun når jeg besøker henne.

– Det er ofte dette med historie som er spennende med disse lekene. Grunnen til at han fikk den bamsen, var at han ønsket seg en dukke. Men det syntes foreldrene var skammelig for han var jo gutt. I stedet fikk han og fetteren hver sin teddybjørn med tilhørende vogn da faren, som var handelsmann, kom hjem fra Amerika.

(Saken fortsetter under)

Historien bak den gamle bamsens slitte venstreøre er både trist og rørende på samme tid. Ved siden av henger et barndomsbilde av den gamle bamsens opprinnelige eier. Foto: Roger Grosvold
Historien bak den gamle bamsens slitte venstreøre er både trist og rørende på samme tid. Ved siden av henger et barndomsbilde av den gamle bamsens opprinnelige eier. Foto: Roger Grosvold

Ville vise skeptikerne

Dagmars Dukke- og Leketøymuseum er et lite, privat museum som er sprunget ut av Dagmar Gylseths samlerglede. Museet befinner seg i det som en gang var et fjøs og her er det cirka 2500 gjenstander, hovedsakelig lekt med av norske barn og samlet inn fra hele landet.

I 1992 åpnet museet dørene for første gang og siden har det vært et tilbud til reisende langs veien daglig hver sommer fra begynnelsen av juni til slutten av august. Den imponerende samlingen spenner seg over et spekter fra cirka 1870 til slutten av 1960-tallet.

(Saken fortsetter under)

Dagmars Dukke- og Leketøymuseum er et lite, privat museum som er sprunget ut av Dagmar Gylseths samlerglede. Foto: Roger Grosvold

– Jeg var lærer i barneskolen da jeg begynte å samle, og etter hvert som samlingen vokste så ønsket jeg å gjøre noe slikt som dette, forteller Gylseth mens vi starter på den eventyrlige ferden mellom skap og hyller fylt opp med dukker, bamser, bøker, biler og reklameartikler.

Dagmar Gylseth driver leketøysmuseum i Lofoten. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter
Dagmar Gylseth driver leketøysmuseum i Lofoten. Foto: Roger Grosvold/ABC Nyheter

– Alle på bygda flirte og sa at jeg skulle glemme det. De mente det ikke gikk an å gjøre noe slikt i Lofoten, utenfor allfarvei, med en kort sesong og store kostnader forbundet med å skulle restaurere det gamle fjøset. Så det var veldig viktig å bevise at det faktisk var mulig.

Les også: «Russerkirkegården» på Helgelandskysten

Håndlaget til hundre tusen

Utstillingsskapene er bygget opp slik at det som passer sammen fra samme epoke står samlet. For eksempel kan du i et av de første studere en omfattende samling av tyske dukker fra cirka 1920 til 1930. De aller fleste fra den epoken har åpen munn, tidligere ble de laget med munnen lukket.

– Tyskland var stor produsent av leketøy, porselensdukker og celluloiddukker, og de var gjerne langt billigere enn de franske fine som kostet atskillig mer i innkjøp, både den gangen og nå i dag for samlere.

(Saken fortsetter under)

Tyske dukker fra cirka 1920 til 1930. Foto: Roger Grosvold
Tyske dukker fra cirka 1920 til 1930. Foto: Roger Grosvold

I det neste skapet står det også noen tyske dukker, men helt fremst står det en pen samling med fine franske. Her finner du også den dyreste dukken Gylseth har i samlingen som det tok henne et halvt år å betale. Den har håndsydde klær og sko, parykken er knyttet for hånd og øynene er håndblåst.

Det at alt ble gjort for hånd var det som gjorde at de franske dukkene var hakket over de tyske i kvalitet og ikke minst pris da de ble produsert.

– Denne kostet faktisk hundre tusen kroner i innkjøp den gangen. Da måtte jeg selge ting og tjene penger hele veien for å ha til å betale den, så jeg betalte den i rater. Det er også en av få som jeg har kjøpt utenlands, jeg handlet den av noen dukkeselgere i London som drev profesjonelt. Men jeg fikk ta dukken med meg mot å betale et lite depositum og så betalte jeg den over de neste seks månedene.

Les også: Lyngdals historiske annerledeshotell

(Saken fortsetter under)

De franske dukkene var av en helt annen kvalitet enn de tyske. Dukken til venstre er den dyreste i samlingen og kostet i sin tid 100.000 kroner. Foto: Roger Grosvold
De franske dukkene var av en helt annen kvalitet enn de tyske. Dukken til venstre er den dyreste i samlingen og kostet i sin tid 100.000 kroner. Foto: Roger Grosvold

Drømmen om Anne og Mona

Et av utstillingsvinduene er viet til leketøy som er samlet inn i Lofoten, som den gamle bamsen med det slitte venstreøret. Her står også Gylseths egen Mona-dukke som hun fikk da hun var liten. Ved siden av står det et bilde av henne da hun var seks år gammel og hadde fått dukken i julegave av bestefaren. Fremdeles er Mona like fin og har fulgt den ivrige samleren hele livet.

Litt bortenfor står det en spennende samling dukker og leker signert Åsmund Lærdal fra Stavanger. I 1952 fikk han laget de første Anne-dukkene, som ifølge Gylseth blitt et begrep ikke bare her hjemme men også i andre land.

– Åsmund Lærdal var et veldig innovativt firma som hele tiden utviklet seg i takt med markedet. De startet med leketøy treklosser og bøker på 40-tallet, så utviklet de dukker, biler, pipedyr, puslespill underveis etter hvert som markedet hadde et stort behov for leker.

(Saken fortsetter under)

Den store Mona-dukken fikk Dagmar Gylseth i julegave av bestefaren da hun var seks år. På bildet ved siden av ser vi seksåringen sammen med den nye dukken. Foto: Roger Grosvold
Den store Mona-dukken fikk Dagmar Gylseth i julegave av bestefaren da hun var seks år. På bildet ved siden av ser vi seksåringen sammen med den nye dukken. Foto: Roger Grosvold

I dag er det Anne-dukkene som holder seg aller best i pris i dag blant norske samlere, og det er som alltid kvaliteten det kommer an på - de skal helst ikke være klippet eller blitt gnagd på fingrene.

– Alle små jenter på 50-tallet ønsket seg en Anne-dukke. Det var nybrottsarbeid at håret var rotsydd slik at du kunne vaske og gre det. Den kom i eske med cellofanpapir slik som den som du ser der. De vanlige Anne hadde hårruller, de hadde hårbørster og såpe med i eskene slik at småjentene virkelig kunne utfolde seg.

Les også: Ryvarden kulturfyr – der hav og himmel møtes

Nektet å kjøpe Barbie

For den yngre generasjon er Mona- og Anne-dukker for fremmedord å regne, dukkene er for lengst forsvunnet fra lekehyllene og kan i dag oppleves på museum slike som Dagmars Dukke- og Leketøymuseum. Men det er én dukke som fremdeles er populære innslag på dagens pikerom.

– De første Barbie-dukkene kom i 1959 , men da var de kun tilgjengelige i Amerika. Barbie og Ken som jeg har her er fra 1961. Hvis dukkene fra 1959 ,dukker opp i originalinnpakning, går de til høye priser, særlig på Ebay. Men jeg synes det er like gildt å ha noen fra 1961, det spiller ingen rolle for meg for de ser jo omtrent likedan ut.

Det ble aldri noen Barbie på lille Dagmar Gylseth, i stedet fikk hun en Cindy-dukke som var langt snillere på prislappen. Men det var ikke like stas. Hun husker godt diskusjonen som raste om hvorvidt det var bra for barn eller ikke å skulle leke med sylslanke Barbie.

– I dag så virker det jo bare merkelig. Barn har til alle tider lekt med alt mulig, og jeg ville ikke hatt betenkeligheter med å la mine leke med Barbie om jeg hadde hatt døtre. Men det var mange foreldre som ikke ville kjøpe Barbie-dukker fordi de mente de fremhevet usunt ideal.

Les også: Norges siste levende fyrtårn

Fengselsleker

Vi går litt lenger inn blant hyllene og kommer til en lang vegg der det står mange flotte, gamle lekebiler av bak glassdørene. Her er det ulike bilmodeller fremstilt i enten plast, metall eller blikk, samtlige norskprodusert av merker som Krøger og Stensrud, Bakke, Tomte og Lamo.

(Saken fortsetter under)

Foto: Roger Grosvold
Foto: Roger Grosvold

Gylseth peker mot et togsett av tinn som ligger i esken sin og som i sin tid ble solgt ved fengselsutsalget i Storgata i Oslo i 1928.

– Tenkt at de som satt inne de laget faktisk leketøy. De hadde egne fengselsutsalg der de solgte alle mulige typer leker. Det var jo en fin sysselsetting når du først var der. Jeg har også en fantastisk gyngehest som er laget på Hoff tvangsarbeidshus.

I en annen kant av lokalet står det noen dukker med store og morsomme øyne som alle går under navnet Googley. Flere kikker til siden mens de ser ut til å smile lurt, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Gylseth tror Ivo Caprino kan ha hentet inspirasjon fra disse dukkene før han laget sine egne fantastiske dukker.

– Googleys er fra 1920-tallet. Navnet deres henviser til de store, skeive øynene og det er jo øynene som gjør Ivo Caprino-figurene så levende på film.

Les også: Fra skolehjem til beryktet fangeleir: Pyramidene i dødens skog

Jakten på barndomsdrømmen

I dag er det blitt stadig mer stuerent å samle på leker, et søk på Facebook avdekker tallrike grupper med flere tusen medlemmer der fokus ligger på nye og gamle leker innen et bredt spekter. Selv er Gylseth født i 1955. Hun forteller at hun har fundert på om behovet for å samle kom ut av at de hadde så lite, og at det gir en følelse av lykke å skaffe seg ting man ønsket seg i barndommen.

– På dukkesiden ser jeg en veldig endring i forhold til pris og interesse. Da jeg begynte å samle var det porselensdukkene som kostet skjorta av kroppen. Siden har det vært et generasjonsskifte og de som kommer til i dag er ikke like opptatt av å samle på mange ulike ting. Det er et stort samlermiljø i dag. Men prisene er noe helt annet fordi de som samler ikke har den bredden på samlingen mange av oss hadde da jeg begynte å samle.

Hun er tydelig på at det å samle gir en veldig glede. Samtidig blir hun ikke sint dersom barnebarna skulle komme til å ødelegge noe.

– Da tenker jeg heller at ok, det er døde ting og slik ble det. Jeg er jo redd for tingene, men jeg har seks små barnebarn og de har lekt fritt i huset mitt til alle tider. Alt står rundt på hyller og skap, og det er veldig sjelden at det er noe som går i stykker.

Les om ABC Nyheters sykkelprosjekt: «To på strømmen»: Et elektrisk eventyr gjennom Norge

Samleside: Alle artiklene fra «To på strømmen»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:14 Se Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06 Finanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02 Fornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01 Drapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50 Tysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40 Casper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14 Rett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13 Sikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05 En person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17 Christensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16 Restene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01 Måtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22 – Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51 Solberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50 Politiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43 Krangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18 Deila-elev: – Han er litt som Klopp11:38 En femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14 Siktelse endret i Sola-drapssaken11:12 Trump: – USA vinner som aldri før11:06 Buss blåste av veien i Lofoten11:05 Her er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51 Dette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47 Brann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32 Carlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41 Hopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39 Tøft EM-liv for Sagosen og co.09:38 Toppmøte for å legge statsrådskabal09:27 Tidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27 Interpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37 Listhaug avviser lederdebatt08:34 Høie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30 Ringeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14 Iran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59 Vei stengt på grunn av jordras i Volda07:38 To eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32 Mistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03 Ut mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00 Kronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59 Tre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30 Tøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09 Prins Harry har reist til Canada06:00 Dette skjer i dag05:37 Frp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30 Dette skjedde i natt05:16 Zuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00 Washington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05 Sanner aktuell som ny finansminister03:54 Senatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13 Siktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13 Migranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05 Fire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01 USA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56 Nytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55 Nytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26 Pelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon00:36 Mann møtte på legevakta på Romerike med knivskader00:24 Frp-exit kan føre til at KrFs abortseier ryker00:21 Ocean Viking får legge til land i Italia23:44 Tenåring innlagt på sykehus etter å ha ruset seg på muskatnøtt23:35 Pompeo krever slutt på Maduros «tyranni»23:27 Silje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen23:23 IS ledes av turkmensk iraker23:10 Silje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen22:43 Rakettangrep mot Bagdads grønne sone22:42 Salmonella påvist i 33 tonn kylling fra Polen22:11 FN-komité advarer mot retur av klimaflyktninger22:08 Ørjan Håskjold Nyland får Genk-spiss som lagkamerat21:56 Uvær herjer i deler av Spania21:46 Inter bekrefter bud på Christian Eriksen21:41 Huawei-topp på plass i canadisk domstol21:13 Flytrøbbel skaper problemer for den norske X-Games-troppen20:54 Alkohol kan ikke selges som «nyheter», mener Helsedirektoratet20:17 Bilen var splitter ny – men etter to mil kom problemene...20:01 Trumps advokater kaller riksrettssaken en parodi20:01 To NTNU-forskere siktet av PST19:58 Rotevatn, Asheim og Lindtveit på ønskelista til nye statsrådsposter19:29 Klager inn klima-reklame: – Med på å skape angst hos barn19:28 Trump og Biden på kollisjonskurs19:21 Dramatisk kollisjon: Pilotene måtte vaske frontruta for hånd – i lufta18:56 – Tallene gjør meg bekymret når vi vet hvor viktig kvaliteten på psykisk helsevern er18:42 Forsvarssjefen: – Nedskytingen av det ukrainske flyet tyder på at Iran var forberedt på krig18:22 Klart for debatt om Siv Jensens framtid18:02 Flere spekulerer på Hareide-comeback17:55 Moxnes jubler for Frp-exit – håper på flertall mot kraftkabler17:41 Kroatia på sparebluss slo Tsjekkia 22-21 i håndball-EM17:40 EU-ministre vil gjenoppta marinepatruljer i Middelhavet16:49 Mann alvorlig skadd i boligbrann i Hønefoss16:24 Ikke avklart når Frps statsråder går av16:22 Nå eksploderer salget av disse bilene16:04 Kina: Nytt virus smitter mellom mennesker15:48 Støre: Det borgerlige kaoset er komplett15:34 Thingnes Bø får selskap av tre debutanter i VM i skiskyting15:33 Kroatisk selskap kjøper Kleven Verft15:10 Listhaugs stikk til farvel: – En dønn upopulær regjering15:01 Terrorsiktet kvinne fortsatt sammen med sine barn14:45 Veksten i den globale turismen sank i fjor14:42 Abelvik Rød ute av EM, brudd i foten14:16 Solberg: Ikke mulig for meg å handle av hensyn til ro i regjeringen14:03 Ullevaal utsolgt til Serbia-kampen
Siste nytt
17:14VerdenSe Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06VerdenFinanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02NorgeFornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01NorgeDrapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50SportTysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40SportCasper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14Helse og livsstilRett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13NorgeSikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05NorgeEn person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17SportChristensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16SportRestene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01NorgeMåtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22Penger– Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51PolitikkSolberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50NorgePolitiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43VerdenKrangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18SportDeila-elev: – Han er litt som Klopp11:38NorgeEn femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14NorgeSiktelse endret i Sola-drapssaken11:12VerdenTrump: – USA vinner som aldri før11:06NorgeBuss blåste av veien i Lofoten11:05PolitikkHer er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51SportDette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47VerdenBrann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32SportCarlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41SportHopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39SportTøft EM-liv for Sagosen og co.09:38PolitikkToppmøte for å legge statsrådskabal09:27KulturTidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27VerdenInterpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37PolitikkListhaug avviser lederdebatt08:34PolitikkHøie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30NorgeRingeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14VerdenIran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59NorgeVei stengt på grunn av jordras i Volda07:38VerdenTo eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32VerdenMistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03PolitikkUt mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00NorgeKronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59NorgeTre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30SportTøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09KulturPrins Harry har reist til Canada06:00NorgeDette skjer i dag05:37PolitikkFrp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30NorgeDette skjedde i natt05:16SportZuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00VerdenWashington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05PolitikkSanner aktuell som ny finansminister03:54PolitikkSenatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13NorgeSiktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13VerdenMigranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05Helse og livsstilFire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01PengerUSA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56Helse og livsstilNytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55Helse og livsstilNytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26PengerPelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon00:36NorgeMann møtte på legevakta på Romerike med knivskader00:24PolitikkFrp-exit kan føre til at KrFs abortseier ryker00:21VerdenOcean Viking får legge til land i Italia23:44NorgeTenåring innlagt på sykehus etter å ha ruset seg på muskatnøtt23:35VerdenPompeo krever slutt på Maduros «tyranni»23:27SportSilje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen23:23VerdenIS ledes av turkmensk iraker23:10SportSilje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen22:43VerdenRakettangrep mot Bagdads grønne sone22:42VerdenSalmonella påvist i 33 tonn kylling fra Polen22:11PolitikkFN-komité advarer mot retur av klimaflyktninger22:08SportØrjan Håskjold Nyland får Genk-spiss som lagkamerat21:56VerdenUvær herjer i deler av Spania21:46SportInter bekrefter bud på Christian Eriksen21:41VerdenHuawei-topp på plass i canadisk domstol21:13SportFlytrøbbel skaper problemer for den norske X-Games-troppen20:54NorgeAlkohol kan ikke selges som «nyheter», mener Helsedirektoratet20:17MotorBilen var splitter ny – men etter to mil kom problemene...20:01PolitikkTrumps advokater kaller riksrettssaken en parodi20:01NorgeTo NTNU-forskere siktet av PST19:58NorgeRotevatn, Asheim og Lindtveit på ønskelista til nye statsrådsposter19:29NorgeKlager inn klima-reklame: – Med på å skape angst hos barn19:28VerdenTrump og Biden på kollisjonskurs19:21VerdenDramatisk kollisjon: Pilotene måtte vaske frontruta for hånd – i lufta18:56Helse og livsstil– Tallene gjør meg bekymret når vi vet hvor viktig kvaliteten på psykisk helsevern er18:42NorgeForsvarssjefen: – Nedskytingen av det ukrainske flyet tyder på at Iran var forberedt på krig18:22PolitikkKlart for debatt om Siv Jensens framtid18:02PolitikkFlere spekulerer på Hareide-comeback17:55PolitikkMoxnes jubler for Frp-exit – håper på flertall mot kraftkabler17:41SportKroatia på sparebluss slo Tsjekkia 22-21 i håndball-EM17:40VerdenEU-ministre vil gjenoppta marinepatruljer i Middelhavet16:49NorgeMann alvorlig skadd i boligbrann i Hønefoss16:24NorgeIkke avklart når Frps statsråder går av16:22MotorNå eksploderer salget av disse bilene16:04VerdenKina: Nytt virus smitter mellom mennesker15:48NorgeStøre: Det borgerlige kaoset er komplett15:34SportThingnes Bø får selskap av tre debutanter i VM i skiskyting15:33PengerKroatisk selskap kjøper Kleven Verft15:10PolitikkListhaugs stikk til farvel: – En dønn upopulær regjering15:01NorgeTerrorsiktet kvinne fortsatt sammen med sine barn14:45ReiseVeksten i den globale turismen sank i fjor14:42SportAbelvik Rød ute av EM, brudd i foten14:16PolitikkSolberg: Ikke mulig for meg å handle av hensyn til ro i regjeringen14:03SportUllevaal utsolgt til Serbia-kampen
Populært