Kroatia for luksusdyr

Utsikten fra bassenget er upåklagelig. Foto: Villa Afrodita
Utsikten fra bassenget er upåklagelig. Foto: Villa Afrodita

Alternativer til skjærgårdscruise er å leie en villa eller en Sunseeker med mannskap kun for deg og dine.

– Her starter vi alltid dagen med et glass champagne. Da vet vi at det blir en god dag, sier Ivana Sertic og løfter glasset med bobler.

Hun jobber på hotellet Flora, men hver gang noen ønsker å leie den 64 fot store Sunseekeren «Edward», jobber hun som vertinne på båten sammen med kaptein Sandi Hromin. Båten har tre lugarer og tar maksimalt seks gjester. Prisen er 20.000 kroner i døgnet, inkludert mannskap som lager frokost. For en uke er prisen 140.000 kroner med 13 prosent rabatt hvis det betales kontant.

– Det vanligste er at gjestene våre kjøper inn det de vil få servert av mat og drikke, så ordner vi resten, sier Sertic og skåler igjen.

Sesongen er fra mai til oktober, og de fleste ønsker å ta båten til Hvar og Korkula.

– Hvar har mest sol i løpet av hele året, målt i antall soldager. Det kan regne på land, mens solen skinner på øyene. De viktigste markedene for denne båten er Tyskland, Bosnia, Norge og Østerrike, forteller Sertic og skjenker nok et glass med bobler som skinner i solen.

Tyske er også den voksne ungdommen vi finner på Villa Afrodita i Makarska. De lever det søte liv i en luksusvilla med ubeskrivelig vakker utsikt over havet, evighetsbasseng, treningsrom, store terrasser med boblebad, fire soverom, åpen stue og kjøkkenløsning og en stor hage.

– Villaer blir mer og mer populært, og det er mulig å få gode priser utenom høysesong, tipser Apollos Astrid Haug. De bidrar gjerne med leie av villa, men den tyske gjengen på syv hadde funnet Villa Afrodita på booking.com. Villaen har også en egen hjemmeside.

– Vi betalte 24.000 kroner for en uke, men i høysesong har jeg sett at prisen har variert mellom 60.000 og 70.000 kroner for en uke, sier Simone Poell, retter litt på bikinien og virker oppriktig lei seg for at det er feriens siste dag.

Det finnes også villaer i samme område til en langt lavere pris. Villa Geminus ligger også høyt opp i fjellsiden, har sengeplass til seks personer, et mindre svømmebasseng og en vakker utsikt over byen. Prisen er 15.000 kroner for en uke i lavsesong og det dobbelte i høysesong.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 4. november

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden