Spania: Avbestillinger renner inn etter maskepåbud

Turistene er på vei tilbake til Spania så smått. Men etter at myndighetene i regionen innførte strenge maskepåbud har flere valgt å avbestille turene sine i frykt for at smitten er på vei tilbake.
Turistene er på vei tilbake til Spania så smått. Men etter at myndighetene i regionen innførte strenge maskepåbud har flere valgt å avbestille turene sine i frykt for at smitten er på vei tilbake. Foto: Jaime Reina / AFP

Turistnæringen på Mallorca fortviler etter myndighetenes strenge munnbind-krav. Turister må ha på munnbindet i alle sammenhenger utendørs.

Det er Flysmart24 som melder om kritikken. Til lokalavisen Ultima Hora sier president i en av hotellorganisasjonene på Mallorca at påbudet får turistene til å snu.

– Det kom på det verst tenkelige tidspunkt, når Spania åpner seg for omverdenen. Nå har vi ikke gjort annet de siste 24 timene enn å registrere avbestillinger , sier Gabriel Llobera i Balearic Hotel Chain Association til Ultima Hora.

Les også: Regjeringen åpner for karantenefrie reiser til de store ferielandene fra 15. juli

Maskepåbudet gjelder på Mallorca og de andre Balearene. Også i Catalonia, der det norske turistmålet Barcelona er å finne, har innført maskepåbud denne uken.

Kravene både på Mallorca og i Catalonia er at masken må være på uansett situasjon utendørs. Brudd på påbudet kan føre til bøter på 100 euro, omtrent 1000 norske kroner.

Andre turistvennlige områder i Spania, som Andalucia og Kanariøyene har ikke innført like strenge krav som lengre nord. Ifølge flymsart24 gjelder maskepåbud der kun i butikker og i situasjoner der man ikke kan overholde 1,5 meters avstand. Turistnæringen på Mallorca og i Catalonia ser nå at turistene heller velger regionene med mindre inngripende tiltak.

Spania er blant landene som er hardest rammet av coronaviruset, med over 300.000 smittet og 28.403 døde. Tallene har flatet ut de siste ukene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden