Meny

Stadig flere vil ha sporty ferie

Det finnes mange forskjellige måter å være aktiv når man er ute og reiser. Foto: TUI Nordic
Reisebyråene opplever at mange nordmenn ønsker at reisemålet og hotellet er tilrettelagt for trening og aktivitet.

– Vi har sett en ekstrem vekst i interessen for trening og aktivitet i ferien de siste årene, sier kommunikasjonsansvarlig i TUI, Nora Aspegren til ABC Nyheter.

Én av ti nordmenn oppgir at de skal på en reise relatert til trening, helse eller aktiv idrett i løpet av året, ifølge tall fra Virke.

– Det ingen tvil om at opplevelser og det å dyrke personlige interesser er blitt viktigere for folk når de skal ut og reise. Fra at man tidligere valgte destinasjon er nå folk mer opptatt av totalopplevelsen når de velger reisemål. Dette kan være aktiviteter, kulturarrangement eller god mat & drikke, sier direktør for Reise, Norge og kultur i Virke, Line Endresen Normann, til ABC Nyheter.

Les også:   – Nordmenn endrer vanene sine på utenlandsferie

Oppgradert hotellene

Mange er opptatt av at det ska være gode fasiliteter tilrettelagt for trening på hotellet. Foto: TUI Nordic

Aspegren forteller at aktive ferier økte med 300 prosent hos TUI i fjor.

– Tidligere var det nok å skrive at hotellet har treningsfasiliteter, og de var ofte så som så. Nå er det rett og slett et must å ha spesifisert beskrivelse av treningsfasilitetene med et godt utvalg bilder.

Aspegren forteller at det er utenkelig for TUI å ikke ha gode beskrivelser av treningsmulighetene ved de ulike hotellene.

– Trenden er så markant at vi har investert mye i å oppgradere treningsmulighetene på våre egne hoteller, samt investere i rene konsepthoteller med fokus på helse og aktivitet, sier Aspegren.

TUI har konseptet «Robinson» hvor hotellene blant annet har treningssenter, gruppetimer og profesjonelle instruktører, og «TUI Magic Life» hvor sportsaktiviteter som kano, vindsurfing, seiling, tennis og fotball er inkludert i prisen.

Utenom konsepthotellene forteller Aspegren at treningsmuligheter er viktige for de reisene, og særlig på familiehotellene er det populært.

– Rene treningsreiser passer jo ikke for alle, så et godt alternativ er for mange å ta med seg de gode vanene sine på ferie. Hvis man har jobbet jevnt for å holde seg i form, så vil man jo gjerne opprettholde en viss standard også når man er på ferie. Da kan man ligge på solsengen med ekstra god samvittighet.

Les også:  Her trener du yoga sammen med geitene

Doblet tilbudet

Også hos Apollo har de merket en økning i etterspørselen, og derfor lanserte de «Apollo Sports» hvor alle trenings- og sportshoteller er samlet.

– Utviklingen i etterspørselen av treningsreiser har bare økt og økt siden vi lanserte Apollo Sports i 2009. For hvert år dobler vi nærmest tilbudet vårt, og det øker vi alltid i samsvar med etterspørsel – så det sier jo litt, sier kommunikasjonsansvarlig i Apollo, Beatriz Rivera til ABC Nyheter.

Les også:  Her kan du bade naken

Det finnes mange ulike aktiviteter man kan delta på på de forskjellige reisene. Foto: TUI Nordic

Populær familiereise

Apollo tilbyr alt fra gruppereiser, yoga-ferie, treningscamp og sportsakademi for barn. Rivera forteller at det tidligere var de mest hardbarkede entusiastene som dro på treningsreiser, men i dag drar nærmest like mange vennegjenger, familier og par på slike reiser.

– Det har spesielt blitt veldig populært blant familier, særlig de med større barn, å velge et Apollo Sports-hotell, da det er en fin måte å engasjere alle. Man får en flott familietur med felles middager og badedager på stranda, samtidig som man kan trene litt og være med på ulike opplegg tilpasset målgruppe og interesse hver for seg, sier Rivera.

Les også:

Fire av ti tror reiseforsikringen dekker skader på mobiltelefonen

Ikke gå i minibankfella i utlandet

Slik kan du forhindre «feriemage»

Reise
Populært