Kontanter i samfunnet:

– Nå må Siv Jensen få ut fingeren

<p>Fredag legger finansminister Siv Jensen fram finansmarkedsmeldingen. Det er ventet at hun tar tak i kontantene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
Fredag legger finansminister Siv Jensen fram finansmarkedsmeldingen. Det er ventet at hun tar tak i kontantene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fredag legger Siv Jensen fram regjeringens finansmarkedsmelding - vil hun da gjøre noe med kontanter?

Fredag legges årets finansmarkedsmelding fram for Kongen i statsråd. I denne er det forventet at finansminister Siv Jensen vil si noe om kontantenes rolle i samfunnet. Og om lovene som regulerer dette.

– Jeg forventer at det kommer noe i meldingen, alt annet vil være særdeles spesielt, sier finanspolitisk talsperson i Senterpartiet Sigbjørn Gjelsvik.

Vil ha frihet: Ja til kontanter: – Vi ønsker å ha valgmulighet

En liten oppfriskning

Det begynte med Elkjøp helt i starten av året. ABC Nyheter meldte da at den engelskeide elektrokjeden kunngjorde at underkjeden Phonehouse ville bli kontantfri. Argumentene, kort fortalt, var at få kjøpte de nyeste modellene av mobiltelefoner kontant. Og at de hadde loven på sine side.

Akkurat dette er litt ullent. For om loven strides de lærde. Allerede dagen etter uttalte justisdepartementet til ABC Nyheter at det nok var slik at Elkjøp hadde loven på sin side, fordi de var en kjede med flere butikker. Så fremt det var mulig å betale med kontanter i en av kjedens butikker, var det innenfor loven.

Loven det vises til er finansavtaleloven og sentralbankloven. Disse finner du mer informasjon om i faktaboksen til høyre. Men essensen er at tilbydere av tjenester som krever betaling, i henhold til loven må legge til rette for at du skal kunne betale med kontanter.

Dette venter vi på: Sentralbanksjefen ber finansministeren om lovendring for kontanter

Krav om oppgjør med kontanter

Ifølge sentralbanklovens paragraf 14 er sedler og mynter tvungent betalingsmiddel.

I finansavtalelovens paragraf 38s tredje ledd står det at en forbruker: «.... har alltid rett til å foreta oppgjør med tvungne betalingsmidler hos betalingsmottakeren».

Kilde: Lovdata

Om departementet mener Elkjøp følger loven, mener Forbrukerrådet det motsatte. Men hva har det å si, påpekte fagdirektør Jorge Jensen til ABC Nyheter den gang, for det er ingen som er satt til å føre tilsyn med dem som bryter loven. Og det er ingen sanksjonsmuligheter for å straffe lovbryterne som ikke lar kundene få betale med kontanter.

Interesseorganisasjonen JA til kontanter sier til ABC Nyheter på dette tidspunktet at de har forståelse for at samfunnet blir mer og mer digitalisert, men at de ønsker den valgfriheten loven gir dem.

– For dumt, mener flere politikere, og Finansdepartementets statssekretær Geir Olsen (V) sier til ABC Nyheter at departementet ser på smutthullene i loven.

Det er vel og bra, for like etter kan ABC Nyheter fortelle at ved landets største sykehus, Oslo Universitetssykehus, er det tilnærmet lik umulig å betale med kontanter. Umulig å betale med kontanter er det også hos frisørkjeden Cutters.

Bakgrunn : Elkjøp går kontantløst: Gir grunn til bekymring, mener stortingsrepresentant

Her er noen som er kontantfrie:

* Elkjøp Phonehouse

* Skistar Hemsedal og Trysil

* Stena Line Oslo - Fredrikshavn
* Cutters

* Flere kemnerkontorer

* Statens Vegvesen (ved omregistrering av kjøretøy)

* Bussene i Nordlands fylkeskommune

Vet du om andre som ikke tar i mot kontanter? Tips journalisten.

Sentralbanken på banen

Det gikk knappe tre uker fra Elkjøps kunngjøring til sentralbanksjef Øystein Olsen kom på banen. Han hadde registrert mediedekningen av de forskjellige lovtolkningene. Sentralbanken tok grep og sendte et brev til finansminister Siv Jensen (Frp) der han ber om en lovendring. Olsen er bekymret for forbrukernes svekkede muligheter. I brevet, som ABC Nyheter fikk innsyn i, foreslås det at Forbrukertilsynet gis myndighet til å sanksjonere mot bedrifter som bryter loven.

Les også: På landets største sykehus får du knapt betalt med kontanter

– Vi har ikke hatt noen dialog med departementet om dette, sier avdelingsdirektør Jo Gjedrem i Forbrukertilsynet nå. Han legger til at en slik endring nok kommer i Justisdepartementets arbeid med finansavtaleloven.

For det er ikke bare butikkene som ønsker kontantfrihet, også bankene ønsker det. Kontanter koster mer enn de smaker, og konsernsjef Richard Heiberg i Sparebank1 Østlandet har uttalt til ABC Nyheter at det beste ville vært om samfunnet hadde vært fritt for kontanter.

Lomma full: Stordalen har aldri hatt så mye cash

– Kontantbetaling må sikres

Etter at brevet til finansminister Jensen ble sendt, har ABC Nyheter ved flere anledninger forsøkt å få kommentarer fra departementet, uten å lykkes. Det er i epost og over telefonen blitt henvist til Finansmarkedsmeldingen regjeringen vil legge frem i april. Eller snarere fredag denne uken. Og til den stilles det klare forventninger.

Roy Steffensen forventer tiltak. Foto: Martin Huseby Jensen
Roy Steffensen forventer tiltak. Foto: Martin Huseby Jensen

– Jeg håper det kommer noe som tydeliggjør at retten til kontantbetaling sikres. Folk har en forventning om å kunne betale med kontanter, men får ikke det. Derfor må loven sikres, sier stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) til ABC Nyheter.

For to år siden var han saksordfører i Stortinget for å få flertallet i forsamlingen til å be regjeringen sikre retten til å betale med kontanter. Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum og Geir Pollestad sto bak forslaget som ikke ført fram.

Les også: Sp nedstemt om retten til kontantbetaling

– Det er plasser hvor det er åpenbart at folk ønsker å betale med kontanter, men ikke får det. Kommer det ikke i meldingen er det noe Stortinget bør se på, sier Steffensen.

Noen sier ja: Loven gjør at butikken kan nekte å ta imot kontanter

Forventer tiltak

Finanspolitisk talsperson Sigbjørn Gjelsvik i Senterpartiet sier til ABC Nyheter at det sier noe om tålmodigheten når et medlem av et av regjeringspartiene mener Stortinget må ta tak om ikke regjeringen gjør det.

– Det er interessant at en representant fra et regjeringsparti må formulere seg på en slik måte. Dette illustrerer at det er overmodent for å ta grep, sier Gjelsvik.

Han viser til stadig flere historier om folk som ikke får det tilbudet de kan

Sigbjørn Gjelsvik forventer tiltak foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sigbjørn Gjelsvik forventer tiltak foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

forvente, eller som de ifølge loven har krav på, på grunn av at de vil gjøre opp for seg med kontanter. Han mener at når sentralbanksjefen er så tydelig, så er det grunn til å forvente at regjeringen tar grep.

Andre sier nei: – Det skal ikke være lov å nekte kontanter

– Nå må Siv Jensen få fingeren ut. Jeg forventer at det kommer noe i meldingen, alt annet vil være særdeles spesielt.

I fjorårets melding var dette også tema.

– Jeg har klare forventninger om at det nå skal komme noe. Vi har etterlyst nye tiltak både hva gjelder oppfølging av bankene og andre aktører over flere år. Vi har ønsket å se på behovet for å gjøre endringer og innstramminger i lovverket som sørger for at kontanter skal være tvungent betalingsmiddel. Slik at retten til å gjøre opp for seg, innskudd og uttak med kontanter blir reell.

Best uten cash: – Det beste hadde vært om vi ble helt kontantløse

Må ha fullgodt alternativ

Stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas (H) sitter i næringskomiteen på Stortinget. Han engasjerte seg i saken da han opplevde at debatten ville bidra til å fase ut kontantene fra samfunnet på et langt tidligere stadium enn han mente var riktig. Løvaas sier at han ser at det er ulemper ved kontanter, som at de gir et lett bytte for svart økonomi, men fordelene er større enn ulempene.

Jeg håper at vi ikke aktivt og politisk skal styres mot kontantfritt samfunn, sier han til ABC Nyheter og fortsetter:

Kårstein Eidem Løvaas forventer tiltak. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kårstein Eidem Løvaas forventer tiltak. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg blir overrasket hvis denne meldingen legger opp til at kontanter blir faset ut aktivt. På sikt vil kontanter forsvinne, men man må da ha et fullgodt alternativ. Det alternativet må kunne fungere uten batteri.

Høyre-politikeren deler sentralbanksjefens bekymring for at forbrukerne mister mulighetene til å betale med kontanter, og viser til at dagens digitale løsninger ikke er fullgode, samt at mange brukere heller ikke er digitale.

Dessuten, sier han, er det en grunn til at kontanter er med på beredskapslisten:

– De er de eneste som er ett hundre prosent sikre i en situasjon som strekker seg over tid, sier Løvaas.

Elkjøp er fornøyd: – Vi snur ikke nå

Kontantbruken kuttes

Som mange andre, er også Løvaas med på at kontantene før eller siden vil bli faset ut av samfunnet. Ser vi på statistikk fra Norges Bank, er antall kontanter i omløp redusert fra i overkant av 50 milliarder i 2009, til 43,8 milliarder i fjor.

Tall fra 2017 viser at det ble gjort 16,8 prosent færre kontantuttak fra minibanker det året enn året før. Totalt ble det tatt ut 69,8 milliarder kroner fra minibankene i 2017, 12,2 prosent mindre enn året før. Men folk tar også ut kontanter når de handler, i snitt 482 kroner i 2017. For to år siden ble det tatt ut 31,1 milliarder kroner tilknyttet varehandel. Fjorårets tall er ventet fra Norges Bank 23. mai.

Går vi tilbake til utgangspunktet, altså Elkjøp, har de praktisert kontantfrihet i 28 butikker i snart fire måneder. Nordisk kommunikasjonssjef Christian Kamhaug sier til ABC Nyheter at de så langt ikke har opplevd nedgang i besøk eller kjøp hos Phonehouse-butikkene. Han poengterer at kundetilfredsheten er gått opp ett prosentpoeng.

Vi har enkelte kunder som krever å betale med kontanter og disse tilfellene har vi stort sett løst i butikk. Vi må si oss meget fornøyd med erfaringen så langt, sier Kamhaug.

Han forteller at i Sverige ble kjeden kontantfri som følge noen stygge ran. I Danmark, hvor de ikke har Phonehouse-kjeden, er det ingen planer om å bli kontantløse i Elkjøps øvrige butikker, selv om loven eventuelt skulle endres og bli mer liberalisert.

Her finner du hele vår dekning:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51 Ny bok bringer nye opplysninger om relasjonen mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen19:42 Over 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24 Liverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45 Politikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28 Jehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16 Solfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00 Oslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54 Brexit – dette kan skje nå17:41 Dette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16 Christine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04 Breivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01 Kurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56 LSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43 Aftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14 TV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11 Ødegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42 Person fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17 Over 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22 Minst én skadd i møteulykke på Senja13:50 Minst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48 Jordras ved tursti i Bærum13:20 Ordfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02 De Gea og Martial i United-troppen12:47 Flyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01 Raab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41 Store demonstrasjoner i Hongkong11:34 Ledervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12 Vraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40 Kronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32 SIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22 Bjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51 Kvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33 Sudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55 Norske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00 Nina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31 Opptøyene i Chile har krevd liv07:00 Hovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59 Bjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36 Opposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00 Dette skjer i dag05:51 EU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30 Dette skjedde i natt05:10 Amerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08 Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47 OECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04 Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44 Fem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18 Parti trekker seg fra Libanons regjering03:04 Murray til sin første ATP-finale på to år02:14 Masseslagsmål i Oslo01:40 15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?
Siste nytt
22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51PolitikkNy bok bringer nye opplysninger om relasjonen mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen19:42NorgeOver 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24SportLiverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45PengerPolitikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28NorgeJehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16Helse og livsstilSolfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00NorgeOslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54PengerBrexit – dette kan skje nå17:41NorgeDette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16Helse og livsstilChristine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04PolitikkBreivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01VerdenKurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56SportLSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43PolitikkAftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14PengerTV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11SportØdegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42NorgePerson fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17VerdenOver 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22NorgeMinst én skadd i møteulykke på Senja13:50VerdenMinst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48NorgeJordras ved tursti i Bærum13:20NorgeOrdfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02SportDe Gea og Martial i United-troppen12:47Helse og livsstilFlyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01VerdenRaab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41VerdenStore demonstrasjoner i Hongkong11:34PolitikkLedervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12VerdenVraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40VerdenKronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32NorgeSIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22NorgeBjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51NorgeKvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33NorgeSudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55NorgeNorske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00SportNina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31VerdenOpptøyene i Chile har krevd liv07:00SportHovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59NorgeBjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36VerdenOpposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00NorgeDette skjer i dag05:51VerdenEU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30NorgeDette skjedde i natt05:10VerdenAmerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08NorgeMann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47NorgeOECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04VerdenTrump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44NorgeFem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18VerdenParti trekker seg fra Libanons regjering03:04SportMurray til sin første ATP-finale på to år02:14NorgeMasseslagsmål i Oslo01:40Norge15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?
Populært