Ny strømmåler ga 12-16 prosent høyere strømforbruk

Illustrasjonsfoto:
Illustrasjonsfoto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Noen kunder har rett og slett hatt for billig strøm, svarer leverandøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Kvinnherad kommune har flere strømkunder den siste tiden opplevd at strømforbruket deres har gjort noen solide hopp opp på skalaen etter at det ble installert ny måler.

En av dem er Cort Holtermann på Utåker. Da strømregningen for desember tikket inn, skjønte han fort at noe måtte være galt: Sammenliknet med de siste ti årene, hadde strømforbruket plutselig gått opp tolv prosent over det vanlige gjennomsnittet.

– Og utetemperaturen var ikke unormal i desember 2017, legger han til overfor Kvinnheringen, før han forteller at forbruket i januar ligger seksten prosent over det som har vært normalt tidligere.

Hos Kvinnherad Energi forteller DLE-ansvarlig Hans Ordin Østebø at de har kontrollert et titalls målere etter at flere har tatt kontakt om unormalt høyt forbruk.

Østebø mener forklaringen er enkel:

– Enkelte har rett og slett hatt litt for billig strøm på grunn av at enkelte gamle målere har snurret for sent. Så langt er det ikke avdekket feil på de nye målerne. Men i noen få tilfeller har det vært feilkoblinger, forklarer Østebø til lokalavisen.