Forbrukerrådet og Huseierne ber deg kreve penger tilbake om søpla hoper seg opp

Bærum 20170919. Søppeltømmere fra renovasjonsselskapet Renonorden hentet avfall i Bærum tirsdag. Dagen før opplyste avfallsselskapet i en børsmelding at det slår seg selv konkurs med umiddelbar virkning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Bærum 20170919. Søppeltømmere fra renovasjonsselskapet Renonorden hentet avfall i Bærum tirsdag. Dagen før opplyste avfallsselskapet i en børsmelding at det slår seg selv konkurs med umiddelbar virkning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Renonorden-konkursen gjør at det kan bli store renovasjonsproblemer flere steder i landet. Krev penger tilbake, råder Forbrukerrådet og Huseierne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er kommunen som er ansvarlig for renovasjon, og da må kommunen også levere, fastslår generalsekretær Morten Meyer i Huseiernes Landsforbund til NRK.

Han mener kommunen er en hvilken som helst leverandør av en tjeneste, og at forbrukerne må passe på at den blir levert.

Forbrukerrådet er enig med Huseiernes Landsforbund, men om man har krav på prisavslag, er uklart.

– Her er det veldig mange ulike meninger, og det er heller ikke et regelverk som er prøvd i retten ennå, sier Fagdirektør Anne Kristin Vie i Forbrukerrådet.

«Dersom du ikke får hentet husholdningsavfallet ditt over tid, bør du be om å få redusert eller ettergitt renovasjonsgebyret. Heller ikke for slike tjenester skal man betale for mer enn det som blir levert», heter det i Forbrukerrådets anbefaling.

Renonorden gikk konkurs mandag og avfallshåndteringen i 134 kommuner over hele landet rammes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden