Søppelbil stanset i Oslo med tre tonn for mye søppel

Etter at Oslo fikk ny leverandør av renovasjons tjenester har den nye leverandøren hatt store problemer med å få hentet avfallet. Tirsdag ble en av søppelbilene stanset med tre tonn for mye avfall ombord. Det er ikke den aktuelle bilen som er avbildet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Etter at Oslo fikk ny leverandør av renovasjons tjenester har den nye leverandøren hatt store problemer med å få hentet avfallet. Tirsdag ble en av søppelbilene stanset med tre tonn for mye avfall ombord. Det er ikke den aktuelle bilen som er avbildet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Renovasjonsselskapet Veireno fikk 12.000 kroner i bot etter at en av deres søppelbiler kjørte rundt i Oslo med tre tonn for mye avfall om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen fattet mistanke mot søppelbil under en tilfeldig veikontroll, melder NRK.

Bilen ble veid, og det viste seg at søppelbilen veide 22 tonn, tre tonn mer enn tillatt.

Les også: Vil granske Oslos byråd for søppelsaken

– Dette skal ikke skje, men det kan forkomme, sier daglig leder i Veireno, Jonny Enger, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Veireno overtok avfallshåndteringen i Oslo 1. oktober i fjor, og siden da har kommunen mottatt over 30.000 klager fra byens innbyggere. Mange steder har søpla hopet seg opp.