Norwegian-sjef Jacob Schram går på dagen

<p>Konsernsjef Jacob Schram (t.h.) går på dagen, melder E24. Han blir ifølge avisen erstattet av finansdirektør Geir Karlsen (t.v.).</p>
Konsernsjef Jacob Schram (t.h.) går på dagen, melder E24. Han blir ifølge avisen erstattet av finansdirektør Geir Karlsen (t.v.). Foto: NTB

Jacob Schram er ferdig som Norwegian-sjef, og blir erstattet med Geir Karlsen.

– Jeg er glad for å kunne meddele at Geir Karlsen har akseptert styrets forespørsel om å tre inn i rollen som konsernsjef i Norwegian. Karlsen har ledet en vellykket finansiell rekonstruksjon av Norwegian, og han har den kompetansen, fokuset, tilliten og engasjementet som gjør ham til den beste konsernsjefen for Norwegian, sier Svein Harald Øygard, styreleder i Norwegian i en pressemelding.

Schram har ni måneders oppsigelsestid, og vil støtte styret på heltid i denne oppsigelsestiden ut mars neste år. Hva som er grunnen til den plutselige avgangen, er foreløpig ukjent.

Krangel om vederlag

Schram vil fram til mars motta sin nåværende lønn, opplyser Norwegian. Deretter vil et 15-måneders sluttvederlag gis i månedlige utbetalinger, som spesifisert i ansettelseskontrakten fra 20. november 2019.

– Styret har forsøkt å redusere sluttvederlaget for å gjenspeile utfordringene luftfarten står overfor, men lyktes ikke å komme til enighet om dette, heter det i pressemeldingen.

Finansdirektøren tar over

Karlsen er i dag finansdirektør i selskapet.

– Jeg er takknemlig for tilliten som styret har vist meg, og jeg ser frem til å fortsette i Norwegian i den nye rollen som konsernsjef. Det viktigste for oss i tiden fremover blir å øke lønnsomheten i lavpris-segmentet, og å tiltrekke oss nye og eksisterende kunder i alle de viktigste markedene våre. Norwegian er godt posisjonert i markedet etter den finansielle rekonstruksjonen av selskapet, og vi har en sterk merkevare, populære produkter og tjenester – og ikke minst et lag bestående av erfarne kolleger, klare for å kjempe om hver eneste kunde, sier Geir Karlsen, i pressemeldingen.

Tok over etter Kjos

Jacob Schram var sjef i Circle K før han ble utnevnt til ny Norwegian-sjef i november 2019.

Da hadde finansdirektør Geir Karlsen sittet i sjefsstolen som konstituert etter at Norwegian-grunnlegger Bjørn Kjos kunngjorde sin avgang i juli. Da Schram kom inn, gikk Karlsen tilbake til jobben som finansdirektør og visekonsernsjef.

Personvernpolicy