Trygve Hegnar har kjøpt ABC Startsiden:

Hegnar vil bli ledende mediehus i Norge

Ny eier av ABC Startsiden AS: Trygve Hegnar
Ny eier av ABC Startsiden AS: Trygve Hegnar Foto: Iván Kverme, Finansavisen

ABC Startsiden AS med alle undernettsteder er solgt fra Telenor til Trygve Hegnars selskap Periscopus. Kjøpesummen for hundre prosent av aksjene er foreløpig ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hegnar selv har store planer:

– Vi går fra nisjeprodukter som Kapital, Finansavisen og Hegnar.no til det store, generelle mediebildet. Med kjøpet vil vi bli en av de ledende på nyheter og søk i Norge, og eie tre av de mest brukte nettstedene.

Hegnar Media har fra før en sterk posisjon på internett i Norge med økonominettstedet Hegnar.no - det niende største målt i antall sidevisninger på den offisielle målingen til TNS Topplisten.

Saken fortsetter under bildet

Startsidens adm.dir og ansvarlig redaktør Espen Udland er svært fornøyd med Trygve Hegnars valg
Startsidens adm.dir og ansvarlig redaktør Espen Udland er svært fornøyd med Trygve Hegnars valg

– Vi er entusiastiske!

ABC Startsiden AS eier Startsiden.no , nyhetsavisen ABC Nyheter.no , videonettstedet SeDenne.no , naturkanalen Zooom.no og inspirasjonskanalen Kreativeideer.com.

Også Startsidens administrerende direktør og ansvarlig redaktør Espen Udland er storfornøyd med å bli kjøpt av Periscopus:

– Vi får en eier i Trygve Hegnar som har et sterkt engasjement for medier. Med vår heldigital virksomhet og posisjoner blir ABC Startsiden AS en vesentlig bidragsyter for Hegnar. Jeg opplever at vi har en utfordrerkultur i begge selskapene og vi er både entusiastiske og stolte over at Trygve Hegnar vil være med å videreutvikle Startsiden, sier Udland, som har ledet selskapet siden 1. august 2000.

20-årsjubileum

ABC Startsiden rundet 20 år i fjor og ABC Nyheter har 10-årsjubileum i år. I forbindelse med jubileene, skrev Udland en kommentar om selskapets historie som du kan lese her.

– Vi tar gjerne æren for å ha lært det norske folk å ta ibruk digitale tjenester gjennom våre hovedprodukter Startsiden og Søketjenestene. Vårt mål har hele tiden vært å skape nyttige og brukervennlige produkter. I dag har vi drøyt 60 ansatte som arbeider dedikert og innsiktsbasert med kontinuerlige forbedringer og utvikling, sier Udland.

Også lederen for Norsk Journalistlags klubb i Startsiden, Kristine Brunmark, er forventningsfull i forhold til den nye eieren:

- Dette er spennende! Trygve Hegnar er en pressemann og gründer som revolusjonerte norsk næringslivsjournalistikk. Det er gledelig at Hegnar sier at han med oppkjøpet av ABC Startsiden vil satse bredt på nyheter. Hvilke konkrete planer han har, vet vi jo ennå ikke. Men vi vet at han er en eier og redaktør som stiller høye krav, og regner med at han vil være mer "hands on" enn hva Telenor har vært, sier hun.

Fagforeningslederen mener at Periscopus og Hegnar med dette oppkjøpet viser at de vil satse ytterligere digitalt:

- Der har vi unik kompetanse, fastslår Brunmark.

Startsiden og ABC Nyheter hadde ifølge Topplisten til sammen 1 658 270 unike brukere og 32 649 407 sidevisninger i uke 9 i år. Alle ABC Startsidens produkter hadde brutto 2 784 216 unike brukere den aktuelle uken.

Samme uke hadde Hegnar.no 458 196 unike brukere og 12 908 347 sidevisninger på web og mobil iflg måletjenesten Scores.

Personvernpolicy