Fly til USA måtte snu over Nordsjøen – kloakk fløt ut i midtgangen

Flygningen fra Frankfurt til San Francisco ble kort, men illeluktende for passasjerene langfredag. Illustrasjonsfoto
Flygningen fra Frankfurt til San Francisco ble kort, men illeluktende for passasjerene langfredag. Illustrasjonsfoto Foto: Julio Cortez / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Passasjerene på United Airlines rute UA59 fra Frankfurt til San Francisco fikk en skikkelig ulekker overraskelse en drøy time ut i den planlagt 12 timer lange flyvningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var langfredag i påskeuken at flyvningen, med en Boeing 777-maskin skulle finne sted. Ifølge tyske Bild ante både kabinansatte og passasjerer raskt ugler i mosen.

Det skal ikke ha tatt lang tid før det luktet avføring i hele flyet, skriver Bild.

Se video: Hvordan klarer store fly å lette?

Minst ett toalett på det syv år gamle flyet skal ha vært defekt. Passasjerene meldte at innholdet i toalettet skal ha strømmet inn i kabinen.

Kabinpersonalet skal ha vært i kontakt med vedlikeholdsansvarlige på bakken, men etter å ha sirklet noen runder over Nordsjøen, nord for Amsterdam, konkluderte pilotene at det ikke var forsvarlig å fortsette flygingen og flyet returnerte til Frankfurt.

En talsperson fra United Airlines sier til RTL at flyet returnerte «etter et vedlikeholdsproblem med ett av toalettene på flyet».

Passasjerene ble booket om på andre flyvninger til San Francisco. Flyet ble stående på bakken i drøye to dager før det igjen var i drift for flyselskapet.