Kadyrov: Tidligere Wagner-soldater trener med tsjetsjenske spesialstyrker

Ramzan Kadyrov hevder Wagner-krigere har funnet veien til Tsjetsjenia.
Ramzan Kadyrov hevder Wagner-krigere har funnet veien til Tsjetsjenia. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er sikker på at de vil vil leve opp til ryktet sitt i de kommende kampene, sier den autoritære tsjetsjenske lederen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

I august omkom den tidligere Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin i en flystyrt i Russland . I ettertid har det hersket usikkerhet om hva som skjer med den beryktede leiehæren. Skal vi tro den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov har enkelte Wagner-krigere funnet veien til den russiske republikken i Kaukasus.

I et innlegg på det sosiale mediet Telegram hevder Kadyrov at en stor gruppe av tidligere Wagner-soldater trener med den tsjetsjenske spesialstyrken Akhmat.

Her kan du lese mer om Russland!

– Utmerket kamperfaring

Ifølge nyhetsbyrået Reuters inneholder et av Kadyrovs Telegram-innlegg en video som viser soldater som trener på strid. Noen av soldatene bærer Wagner-gruppens kjennemerke på uniformen.

– Jeg er glad for at den berømte enheten i dag har fått selskap av krigere som har utmerket kamperfaring og har vist seg som modige og effektive krigere, sier Kadyrov i en Telegram-melding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er sikker på at de vil vil leve opp til ryktet sitt i de kommende kampene.

Se video: Russisk skip på Krim-halvøya ødelagt

Skal angivelig ha gjenopprettet rekrutteringen

Etter Prigozjins død har flere Telegram-kanaler knyttet til Wagner-gruppen meldt om at det er Priogzjins sønn Pavel som har tatt over ledelsen i leiehæren. Ifølge Newsweek meldte de russiske kringkastingskanalene 59.RU og NGS forrige uke om at Wagner-gruppen igjen var i gang med rekruttering av soldater.

Rekrutteringen skal angivelig kun skje blant veteraner og nye rekrutter i alderen 20 til 55 år. Ifølge NGS hevder Wagner-gruppens kontor i den russiske byen Novosibirsk at gruppen kun er ute etter personer uten et kriminelt rulleblad.