«Savnet» Texas-mann var hjemme hele tiden: Bryter tausheten om morens manipulasjon

Politiet mener at Farias og moren løy om forsvinningen og at de to opprettholdt løgnen om at han var savnet i åtte år ved å bruke falske navn.
Politiet mener at Farias og moren løy om forsvinningen og at de to opprettholdt løgnen om at han var savnet i åtte år ved å bruke falske navn.  Foto: Brett Coomer / Houston Chronicle via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men mannen nekter for å ha blitt seksuelt misbrukt av sin mor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann fra Texas i USA som var antatt savnet i åtte år, viste seg å ha vært hjemme hele tiden.

Nå snakker han ut for første gang.

Rudolph «Rudy» Farias ble rapportert savnet da han var 17 år gammel av moren sin, i mars 2015, og ble funnet i live ved en kirke 29. juni i år, skriver Newsweek.

Men politiet har avdekket at Farias, nå 25 år, faktisk bare var savnet i én dag, men at han og moren hans hadde opprettholdt løgnen om at han var savnet i åtte år ved å bruke falske navn.

Påtalemyndigheten har ikke tatt ut tiltale mot moren og sønnen hennes.

Manipulert

Huset til moren til Rudy Farias i Texas. Foto: Brett Coomer / Houston Chronicle via AP / NTB
Huset til moren til Rudy Farias i Texas. Foto: Brett Coomer / Houston Chronicle via AP / NTB

En aktivist som var til stede da etterforskere intervjuet Farias, hevdet at Farias hadde blitt holdt fanget av moren sin i årene han var savnet, og at hun hadde dopet ned og seksuelt misbrukt ham.

Politiet sier imidlertid at Farias ikke har rapportert noen slike overgrep. Nå har Farias delt sin historie i et intervju i forsøk på å rette opp i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier at selv om han kunne ha dratt hjemmefra, følte han seg manipulert til å bli.

– Det er som om jeg levde i et fengsel. Det er som om jeg levde i et fengsel hele forbannede livet mitt. Jeg ville bare være fri, det føltes ærlig talt som Stockholm-syndrom, å bli holdt mot min vilje mentalt, ikke fysisk, sier Farias.

Benekter seksuelt misbruk

– Hun låste meg aldri inne, eller tok på meg håndjern eller noe sånt. Jeg hadde fri vilje til å dra, det føltes bare som hjernevasking ærlig talt, det forvirret meg bare, måten hun manipulerte meg til å bli slik, forteller han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han benekter samtidig at moren har misbrukt han, men sier at hun overskred grenser og fikk han til å føle seg ukomfortabel.

– Hun tvang seg ikke på meg eller noe sånt, det var aldri noe sånt. Bare ting som virkelig fikk meg til å føle meg ukomfortabel, jeg måtte noen ganger sove i sengen hennes. Skjøv hun på grenser eller gjorde meg ukomfortabel, sa jeg «Stopp!», og hun ville svare, «Hvorfor? Hvorfor? Hvorfor? Hva gjorde jeg? Jeg gjorde ingenting galt», sier Farias.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Farias beskriver også hvordan han måtte gjemme seg om noen kom på besøk, og sier at han fikk beskjed om å holde seg på rommet sitt og låse døren.

Videre forteller Farias at han i stor grad føler seg utnyttet av moren sin, og at han nå er vekke fra henne føler på lettelse og fred.

I en beskjed til moren sin ba Farias om å få være i fred, og om å få leve livet sitt slik han ønsker.