Ekspert frykter russiske minefelt

Ukrainske styrker har nylig mottatt stridsvogner fra Tyskland og Storbritannia. Her er ukrainsk personell på opplæring i den spanske byen Zaragoza 13. mars.
Ukrainske styrker har nylig mottatt stridsvogner fra Tyskland og Storbritannia. Her er ukrainsk personell på opplæring i den spanske byen Zaragoza 13. mars.  Foto: AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vil senke tempoet i den ukrainske offensiven betraktelig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble det kjent at britiske Challenger-stridsvogner har ankommet Ukraina fra Storbritannia.

Meldingen om leveransen fra Storbritannia kom samme dag som Tyskland sier de har levert 18 Leopard 2-stridsvogner til Ukraina. Tre Leopard-stridsvogner fra Portugal er også i landet.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

– Vil senke tempoet betraktelig

Stridsvognene vil komme godt med i den forventede ukrainske våroffensiven, ifølge den danske militæranalytikeren Anders Puck Nielsen.

– Når man skal være offensiv og erobre terreng, er du nødt til å ha noe bevegelig, hardtslående og pansret. Det får ukrainerne med de her stridsvognene, sier han til dansk TV2.

Nielsen mener potensielle russiske minefelter blir den største utfordringen for stridsvognene.

– Man må gå ut fra at russerne har minelagt terrenget bak deres forsvarslinjer, og det vil senke tempoet i den ukrainske offensiven betraktelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina: Soldat ødela fem russiske stridsvogner

Har lovet å øke produksjonen

Den britiske regjeringen kunngjorde i januar at Ukraina skulle få britiskproduserte Challenger-stridsvogner. Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace har også lovet å øke produksjonen av artillerigranater for å hjelpe Ukraina med å slå tilbake de russiske styrkene.

I tillegg har Tyskland sendt 40 Marder stormpanservogner og to pansrede bergingskjøretøy, ifølge sikkerhetskilder, skriver NTB.