USA:

Victoria (3) banket til døde – fostermor dømt til livstid

<p>Tre år gamle Victoria Rose Smith ble funnet død januar i fjor.</p>
Tre år gamle Victoria Rose Smith ble funnet død januar i fjor. Foto: Handout/Simpsonville Police Department

Ariel Robinson (30) er dømt til livstid i fengsel for å ha mishandlet sin tre år gamle fosterdatter til døde.

En domstol i Greenville i Sør-Carolina fant torsdag 30 år gamle Ariel Robinson skyldig i å ha forvoldt døden til sin tre år gamle fosterdatter Victoria.

Robinson og hennes 35 år gamle ektemann Austin ble arrestert siktet for drap, etter at deres tre år gamle fosterdatter Victoria Rose Smith ble funnet død i hjemmet deres i januar 2021. Fosterfar Austin innrømmet straffskyld forrige måned, og er tiltalt for medvirkning til drap, og for å ikke ha grepet inn da han ble vitne til at et barn ble mishandlet. Rettssaken mot ham skal etter planen finne sted de kommende ukene.

Torsdag ble kona Ariel dømt til livstid i fengsel for drapet på treåringen.

Brutal vold

Ifølge obduksjonsrapporten døde Smith som et resultat av av stump vold. Det var 14. januar i fjor at politiet fant treåring død i Robinson-hjemmet. Ifølge rettsmedisinere hadde jenta blitt brutalt mishandlet, og omkom som følge av indre blødninger, skriver New York Post.

Ifølge fosterfar skal hendelsen ha funnet sted dagen før. Kona Ariel skal ha blitt rasende da treåringen kastet opp i kirken. Vitner fra området rundt toalettet i kirken forklarer i retten hvordan fostermoren kledde klærne av jenta, som åpenbart begynte å fryse voldsomt.

«Åja er du kald!? Er du kald!? Jenter som kaster opp fortjener å fryse», skal vitner ha hørt 30-åringen si til jenta. Fosterfaren vitnet tirsdag og fortalte at kona hadde for vane å straffe jenta, ofte ved å slå henne med et belte eller en padleåre av tre.

– Noen ganger pleide jeg å late som at noe var min skyld, slik at Victoria skulle slippe straff, forklarer fosterfaren, skriver lokalavisen Greenville Online.

30 år gamle Ariel Robinson er dømt til livstid i fengsel. Foto: Simpsonville Police Department
30 år gamle Ariel Robinson er dømt til livstid i fengsel. Foto: Simpsonville Police Department

Fosterfar forteller om sin siste samtale med Victoria

Fra vitneboksen fortalte Robinson om den siste samtalen han hadde med Victoria.

– Jeg lovet henne at dette aldri skulle skje igjen og sa at jeg elsket henne, og hun sa at hun elsket meg, forteller Robinson.

Ifølge fosterfaren skal treåringen bare ha sagt «okay», og morgenen etter døde hun som følge av skadene.

I kjølvannet av drapet har Change.org igangsatt en aksjon i navnet «Victorias lov», i håp om å forbedre bakgrunnssjekken og prosessen man må gjennom for å få bli fosterforeldre i Sør-Carolina.

Personvernpolicy