Store problemer for Donald Trumps Truth Social

På lanseringsdatoen var Truth Social en av de mest nedlastede appene i App Store, men mange av brukerne som lastet den ned, fikk aldri tilgang til å bruke den.
På lanseringsdatoen var Truth Social en av de mest nedlastede appene i App Store, men mange av brukerne som lastet den ned, fikk aldri tilgang til å bruke den. Foto: Dado Ruvic / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekspert beskriver fadesen som en katastrofe. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter stormingen av Kongressen 6. januar 2021, ble Donald Trump utestengt fra Twitter.

Twitter hevdet Donald Trump, ved å spre anklager om at presidentvalget hadde blitt stjålet fra ham, fremprovoserte de voldelige handlingene i Washington D.C. Etter Donald Trump ble utestengt fra Twitter, bestemte ekspresidenten seg for å lansere sin egen app, Truth Social. Appen ble lansert 21 februar, men seks uker etter lanseringen opplever plattformen fortsatt store problemer.

– En katastrofe

Det er kun iPhone-brukere som har tilgang til appen, og den er også begrenset til brukere i USA og Canada. 5. april skal det ifølge BBC være nærmere 1,5 millioner mennesker som befinner seg på en venteliste for å få tilgang til appen.

– Det har vært en katastrofe, sier Joshua Tucker, direktør for NYU Center for Social Media and Politics, til BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På lanseringsdatoen var Truth Social en av de mest nedlastede appene i App Store, men mange av brukerne som lastet den ned, fikk aldri tilgang til å bruke den. Det ble antatt at problemene ville bli løst i løpet av kort tid, noe som ikke har skjedd.

Les også: Donald Trump saksøker Hillary Clinton

Forbauser eksperter

Hvorfor Truth Social har hatt så mye problemer har forbauset flere eksperter, skriver BBC. Ifølge avisen skal en av Trumps nære republikanske allierte ha meddelt at ingen vet hva som foregår med appen.

– Det vil alltid være utfordringer i begynnelsen, men på dette tidspunktet, hadde jeg trodd det skulle vært løst. Det er ingen som forstår hva som skjer, sier kilden, som ikke ønsker å bli navngitt.

Les også: Domstol: Trump brøt trolig loven

Vil kjempe mot «tyranniet»

Før Donald Trump ble utestengt fra Twitter, hadde han 88 millioner følgere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi lever i en verden der talibanerne har en enorm tilstedeværelse på Twitter, mens din amerikanske favorittpresident er blitt tiet i hjel, sa Trump i fjor.

Før lanseringen av Truth Social meddelte presidenten at han lanserte den for å «gi en stemme til alle».

Trump har tidligere uttalt at han skapte Truth Social for å kjempe tilbake mot «tyranniet» til teknologigigantene.