«Hellig» japansk «drapsstein» har delt seg i to

Sessho-seki, også kjent som "Drapssteinen" har vært vernet siden 1957. Nå har den brukket i to. Her fotografert i 2016.
Sessho-seki, også kjent som "Drapssteinen" har vært vernet siden 1957. Nå har den brukket i to. Her fotografert i 2016. Foto: Wikimedia
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som om ikke starten på 2022 hadde nok utfordringer å stri med, så skal steinen som ifølge legenden, inneholder en 900 år gammel demon, ha delt seg i to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sosiale medier i Japan lyste opp mandag kveld da det ble kjent at den vulkanske steinen Sesshōseki, også kjent som «killing stone», eller «drapssteinen» har brukket i to på det vulkanske fjellet Nasu i Tochigi-prefekturet i Japan.

Ifølge The Guardian, som melder om hendelsen, så er det en gammel mytologi rundt denne vulkanske steinen, som ifølge legenden dreper enhver som kommer i kontakt med den.

900 år gammel legende

Ifølge legenden er steinen det forvandlede liket til Tamamo-no-Mae, en vakker kvinne som var en del av et hemmelig komplott for å drepe keiser Toba, som regjerte i Japan mellom 1107-1123.

Ifølge legenden var Tamamo-no-Mae ikke bare en vakker kvinne, men også en ond rev med ni haler, hvor sjel siden da skal være fanget i denne steinen etter at den ble drept av en av keiserens krigere. Ifølge legenden kom det giftig gass fra steinen, noe som førte til at den fikk det dødelige kallenavnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens de historiske sagnene spriker litt mellom om dette virkelig er denne steinen, eller om steinen i sin tid ble ødelagt og åndene drevet bort av en buddhistisk munk, så mener andre at steinen på Nasu er opphavet til legenden.

Naturlige sprekker

Nå er steinen delt i to omtrent like store deler. Denne oppsprekningen skal ha skjedd naturlig og ifølge lokale medier skal man i flere år ha sett at det har bygget seg opp sprekker i steinen, og at det trolig er regnvann inn i disse sprekkene som har ført til at steinen til slutt brakk i to.

Legenden er ikke klar på hva som skal skje når steinen nå har delt seg i to. På sosiale medier spekulerer enkelte troende på at demonen nå er sluppet fri igjen, mens lokale og nasjonale myndigheter klør seg i hodet om hva de skal gjøre videre med steinen.

Steinen ble vernet i 1957. Enkelte har tatt til orde for å sette den sammen igjen – forhåpentligvis med demonen fortsatt forseglet i steinen.