29 år gammelt drapsmysterium i Sverige: Mann i 60-årene pågrepet

Helena Andersson (22) fra Mariestad forsvant i juni 1992 og har siden vært savnet. Svensk politi har tidligere regnet det som overveiende sannsynlig at kvinnen er død, og at hun trolig ble drept. Nå er en person mistenkt for drap.
Helena Andersson (22) fra Mariestad forsvant i juni 1992 og har siden vært savnet. Svensk politi har tidligere regnet det som overveiende sannsynlig at kvinnen er død, og at hun trolig ble drept. Nå er en person mistenkt for drap. Foto: Erik Follin / PrB/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

14. juni 1992 forsvant 22 år gamle Helena Andersson. Skoene og ringene hennes ble funnet. 29 år senere står politiet fortsatt uten spor etter levningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den unge kvinnen var på vei hjem fra Stadshotellet i Mariestad da hun forsvant sporløst på forsommeren.

Politiet fant senere 22-åringens sandaler i en hage, mens to av ringene hun hadde på seg ble funnet langs veien.

I nærmere 30 år har den uoppklarte forsvinningen vært en gåte for politiet, de pårørende og lokalsamfunnet, skriver SVT.

Helt inntil i går. Nå bekrefter svensk politi at en mann i 60-årene har status som mistenkt for drapet på Helena Andersson i Mariestad.

Mistenker at mannen utførte drapet alene

Pågripelsen skjedde etter at det skal ha kommet ny informasjon i saken. Nå jobber to etterforskere med å oppklare drapsgåten.

– Vi kan slå fast at det er en person som er en rimelig mistenkt. Senest torsdag vil en avgjørelse om arrest bli fattet av visestatsadvokat Jenny Karlsson, som nå leder etterforskningen, opplyser leder for politiets cold case-gruppe i Region Vest, Anders Eriksson, skriver Aftonbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mistenker at mannen utførte drapet alene.

Har ikke funnet levninger

Etterforskningen har så langt ikke klart å vise om Helena Andersson og den mistenkte mannen, som på det tidspunktet var i 30-årsalderen, kjente hverandre fra før.

Men levningene av den 22 år gamle kvinnen er fortsatt ikke funnet.

– Hvis du ikke har et lik, vil du heller ikke kunne påtale noen gjerningsmann , sier leder for politiets cold case-gruppe i Region Vest, Anders Eriksson, til Expressen.

Les også: Kvinne (47) forsvant i 2020 – funnet i live i fjellene i Utah