Danmark: Politiet avventer DNA-undersøkelser etter at prestefrue forsvant sporløst

<p>Det har nå gått syv måneder etter at prestens ektefelle forsvant sporløst i Danmark. Det var kvinnens søster som først meldte henne savnet. 43-åringens bil ble senere funnet hensatt i utkanten av København. Illustrasjonsfoto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB</p>
Det har nå gått syv måneder etter at prestens ektefelle forsvant sporløst i Danmark. Det var kvinnens søster som først meldte henne savnet. 43-åringens bil ble senere funnet hensatt i utkanten av København. Illustrasjonsfoto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB

Sogneprest skal ha pekt ut sted hvor det antas at han kan ha kvittet seg med sin savnede kone.

Den drapstiltalte presten har sittet varetektsfengslet i over syv måneder etter at hans kone ble meldt savnet i oktober i fjor.

Nå kan politiet stå overfor et gjennombrudd i saken.

I nærheten av en gammel viadukt

Danske politietterforskere var lørdag på plass i et område som den tiltalte selv skal ha pekt ut. Området ligger bare få kilometer fra parets hjem.

I området, som ligger noe avsides til i nærheten av en gammel viadukt, skal politiet ha gjort flere funn. Det er også foretatt tekniske undersøkelser ved ekteparets bolig, skriver EkstraBladet søndag.

Flere uavhengige kilder opplyser at funn på stedet trolig kan kobles til den savnede.

Danske medier: Prest tilstår drap

I går meldte flere danske medier, blant andre Berlingske Tidende, at den 45 år gamle ektemannen skal ha tilstått å ha tatt livet av sin 43 år gamle kone. Opplysningen bekreftes av flere uavhengige kilder. Ekteparet har to barn sammen.

Det har nå gått syv måneder etter at prestens ektefelle forsvant sporløst i Danmark. Det var kvinnens søster som først meldte henne savnet. 43-åringens bil ble senere funnet hensatt i utkanten av København.

Store mengder av etsende midler

Hvordan drapet skal ha skjedd, og hva som har skjedd med avdøde, er imidlertid uklart.

Mistanken mot den varetektsfengslede sognepresten skal ha styrket seg etter at det er funnet søkeord som «havdybde», «forsvunnet», «selvmord» og «oljetønner» på mannens PC. I tillegg skal 45-åringen ha vært i besittelse av store mengder av de sterkt etsende midlene kaustisk soda og saltsyre.

Ifølge danske medier skal drapet ha skjedd i løpet av et tidsrom på 81 minutter mellom klokken 08.24 og 09.45 i Frederikssund eller omegn.

Gjenkjent på overvåkingsbilder

Ifølge Berlingske skal overvåkingsbilder fra en rekke gjenbruksstasjoner ha vist at sognepresten var innom flere av disse. Her skal han blant annet ha kvittet seg med en grå sekk med ukjent innhold og en blå tønne på 60 liter som var forsglet med plast.

Ifølge overvåkingsbildene var presten iført en grønn jakke og grønne gummistøvler da han hentet avfallet ut av bagasjerommet på bilen.

Politiet har bedt publikum hjelp om observasjoner av mannen, som i tiden etter at ektefellen forsvant anla helskjegg.

Personvernpolicy