Pentagon bekrefter omstridt UFO-observasjon

Dette var synet som møtte mannskapet på USS Russell i juli 2019, og som ble fanget opp av militære nattesynskamera. Pentagon bekrefter at videoen er ekte.
Dette var synet som møtte mannskapet på USS Russell i juli 2019, og som ble fanget opp av militære nattesynskamera. Pentagon bekrefter at videoen er ekte. Foto: Skjermdump fra Twitter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre pyramideformede, uidentifiserte objekter ble observert over et amerikansk krigsskip utenfor kysten av California sommeren 2019. Nå stadfester det amerikanske forsvaret at videoen er ekte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan bekrefte at de bilder og videoer det refereres til er tatt av Marinen. Amerikansk Task Force har inkludert disse funnene i sine undersøkelser, sier Pentagons talsperson Susan Gough, ifølge The New York Post.

Den grønnfargede videoen ble senere lekket til filmskaperen Jeremy Corbell, som laget dokumentaren «Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers».

Han opplyser å ha fått videoens innhold bekreftet fra etterretningskilder i Pentagon.

– Et unikt øyeblikk i moderne historie

I det korte klippet innspilt av personell ombord på krigsskipet USS Russell kan tre objekter skimtes svevende over skipet. En trekantet gjenstand kan også observeres i opptakene.

Det uidentifiserte objektet skal deretter ha truffet vannoverflaten uten tegn til ødeleggelser. En ubåt skal også ha deltatt i søket, men uten at noe mistenkelig ble funnet.

En tredje observasjon ble dessuten foretatt av en jagerflypilot, skriver The Independent, som også har tilgang til videoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mitt håp at disse materialene vil være representative for et unikt øyeblikk i moderne historie, et mulig vendepunkt mot den rasjonelle og gjennomsiktige tilnærmingen ved å undersøke og utforske mysteriet til UFO-fenomenet, uttaler dokumentarfilmskaperen Jeremy Corbell.

– Vi unngår å avsløre informasjon som kan være nyttig for potensielle motstandere

Selv om Pentagon-talskvinne Susan Gough bekrefter videoens innhold, ønsker hun ikke å spekuelere i hva den faktisk viser.

– Som vi har sagt før, for å opprettholde driftssikkerheten og for å unngå å avsløre informasjon som kan være nyttig for potensielle motstandere, diskuterer vi ikke detaljene offentlig, verken observasjonene eller undersøkelsene av rapporterte bevegelser i våre treningsområder eller angitt luftrom , sier Gough til The Sun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk astrofysiker: – Det er alltid en annen forklaring

Astrofysiker ved Universitetet i Oslo, Øystein Elgarøy, sier til Dagbladet at det neppe er en overnaturlig forklaring på hva marinemannskapet så på himmelen den aktuelle sommerkvelden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er alltid en annen forklaring på slike ting. Det er overhodet ingen grunn til å tro at utenomjordiske vesener besøker jorda, mener Elgarøy.

Observasjonene av enheter i det amerikanske forsvaret er basert på nattesynskamera og infrarøde bilder fra mannskap om bord på krigsskip, samt smarttelefonbilder tatt fra cockpiten til en FA-18-pilot utenfor kysten av San Diego i juli 2019.

Les også: Pentagon drev hemmelig UFO-prosjekt

Video: Pentagon offentliggjør tre UFO-videoer