Bekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs marine bekreftet at en video som fikk forskere til å klø seg i hodet i 2017, faktisk er avbildninger av «UFO-er».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den flyr mot vinden!

– Se på den greia!

– Den roterer!

Det er det to jagerflypiloter fra USAs marine sier når de kommer over et fremmed objekt i 2004. Ingen av dem forstår hva de ser på.

Se hele videoen i toppen av saken.

Videoen ble gjort offentlig i 2017, og i forrige uke ble det bekreftet hvorfor de ikke visste hva det var - det var nemlig et «uforklarlig luftfenomen».

– Marinen betegner objektene i videoene som uidentifiserte luftfenomener, sa talsmann for den amerikanske marinen, Joseph Gradisher, ifølge amerikanske The Washington Post.

Marinen ønsker ikke å bruke betegnelsen UFO - altså uidentifisert flyvende objekt.

Vil bidra til mindre stigma

Til TIME Magazine forteller Gradisher at han velger å prate offentlig om videoen og hva den viser for å bidra til mindre stigma rundt uidentifiserte luftfenomener.

– Jeg tar det opp for å vise alvoret i dette. Jo mer jeg snakker om det, jo lavere terskel blir det for våre piloter å rapportere om det de ser, forteller Gradisher.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ønsker ikke å spekulere i hva han tror det kan være, men understreker at det vanligvis er helt uspektakulære ting - som eksempelvis droner. Til CNN forteller Gradisher at det er viktig at piloter melder inn det de ser, ettersom det kan true pilotenes sikkerhet.

– Ikke et helikopter

En av pilotene i videoen, nå pensjonerte David Fravor, fortalte til CNN i 2017 om det han så med sine egne øyne:

– Det var et hvitt, avlangt objekt som pekte mot nord, og bevegde seg på en uberegnelig måte.

Fravor, som tror på UFO-er, var sikker i sin sak: det var ikke et helikopter, som flere trodde det kunne være på den tiden.

– Når helikoptre beveger seg fra side til side er de ganske trege, og de får opp farten når de går motsatt vei. Dette var ekstremt brått, som en ping pong-ball som treffer en vegg. Det traff og gikk andre vei.