«Dynastiet»-stjerne Geoffrey Scott er død

Skuespilleren Geoffrey Scott er død. Han ble 79 år gammel. Han er mest kjent som Mark Jennings i Dynastiet, men hadde i løpet av karrieren en lang rekke tv-roller, blant annet gjesteroller i Murphy Brown, Bundy, Jessica Fletcher og Baywatch.
Skuespilleren Geoffrey Scott er død. Han ble 79 år gammel. Han er mest kjent som Mark Jennings i Dynastiet, men hadde i løpet av karrieren en lang rekke tv-roller, blant annet gjesteroller i Murphy Brown, Bundy, Jessica Fletcher og Baywatch. Foto: Everett Collection / NTB

Skuespilleren ble 79 år gammel. 

Geoffrey Scott, kjent fra TV-serien «Dynastiet», har gått bort. Han ble 79 år gammel.

Det er Scotts kone, Cheri Catherine Scott, som bekrefter dødsfallet til Hollywood Reporter. Hun forteller at ektemannen døde av Parkinsons 23. februar i deres hjem i Colorado. Scott gikk bort natten etter sin siste bursdag.

Han etterlater de to sønnene Christopher og Matthew.

Scott er for mange nordmenn kjent for rollen som «Mark Jennings» i såpeoperaen «Dynastiet», som NRK begynte å sende i 1983.

Han var med i serien i 45 episoder over to år, før karakteren hans ble myrdet.

Scott ble født i California i 1942. Etter 45 år i manesjen trakk Scott seg tilbake, og flyttet til Colorado. Der bodde han de siste ti årene, og brukte mye tid på lidenskapen for å stå på ski, ifølge Hollywood Reporter.

Personvernpolicy