Kim Jong-un overrasket alle – sa unnskyld og felte en tåre

<p>Kim Jong-un talte til folket og beklaget at han ikke hadde strukket til i kampen mot coronaviruset. Foto: KRT via AP</p>
Kim Jong-un talte til folket og beklaget at han ikke hadde strukket til i kampen mot coronaviruset. Foto: KRT via AP Foto: AP

Under en tale til folket beklaget diktator Kim Jong-un at han ikke hadde gjort nok i kampen mot coronaviruset. Og så felte han en tåre. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag var det stor festivitas i Nord-Koreas hovedstad. Med militærparade ble 75 årsjubileet til Arbeidernes parti feiret, og diktator Kim Jong-un holdt en tv-sendt tale.

Det er under denne talen diktatoren gjør noe ytterst sjeldent. Han sa unnskyld.

– Folket vårt har gitt oss sin tillit, så høyt som himmelen og dypt som havet, til meg, men jeg har feilet i å alltid leve opp til dette på en tilfredsstillende måte, sa han ifølge en oversettelse Korean Times har gjort, skriver The Guardian.

– Jeg er virkelig lei meg for akkurat det, sa diktatoren.

Les også: Nord-Koreas leder: – Vil styrke militæret

Strekker ikke til

Etterpå tok han av seg brillene og tørket bort tårene. Dette mener analytikere er et tegn på presset han er under. Diktatoren fortsatte med å vise til sin far og farfar.

– Selv om jeg er gitt tillit med det store ansvaret det er å lede dette landet, og ved det opprettholde saken til de store kameratene Kim Il-sung og Kim Jong-il takket være folkets tillit, så har ikke min innsats og oppriktighet vært nok til å hjelpe folket med å bli kvitt vanskelighetene i livene deres.

The Guardian viser til at selv om militærparaden blant annet viste frem en ny ballistisk rakett, brukte diktatoren det meste av tiden til å vise sympati med landets borgere.

Skutt: Nord-Korea skal ha skutt sørkoreaner som muligens ville hoppe av til nord

Video: ABC forklarer: Dette er verdens mest brutale familiedynasti (saken fortsetter under)


Presset spiller inn

Handelen mellom Nord-Korea og Kina har sunket dramatisk som følge av at grensene er stengt på grunn av pandemien. Nord-Korea insisterer fortsatt at de ikke har registrert et eneste tilfelle av Coronaviruset.

– Det er viktig å se på hvorfor han feller tårer på en slik dag. Under budskapet hans er det mulig å sanse at Kim føler press på lederskapet sitt, sier Hong Min som er instituttleder ved Det koreanske instituttet for nasjonal samling.

Diktatoren brukte også tid til å gjøre det klart at han ville mobilisere landets atomarsenal om de ble truet, uten å nevne hvem som eventuelt truet.

Personvernpolicy