Mann forsvant for fem år siden - dukket opp i live

Ricardas Puisys var fryktet død - så dukket han opp i skogen.
Ricardas Puisys var fryktet død - så dukket han opp i skogen. Foto: Cambridgeshire Constabulary

Britisk politi fryktet at Ricardas Puisys (40) var drept da han forsvant for fem år siden. Plutselig dukket han opp på Facebook.

Ricardas Puisys (40) ble sist på arbeidsplassen hans i Cambridgeshire den 26. september 2015. Han var sporløst borte, skriver BBC.

Britisk politi startet etterforskning, men den litauiske mannen dukket ikke opp. Politiet fryktet at han hadde blitt drept, og i løpet av etterforskningen ble en mann arrestert, mistenkt for å ha tatt livet av Puisys. Han ble senere frikjent.

Tre år etter hans forsvinning ble Puisys antatt død - før en uventet ledetråd dukket opp. I november 2019 fant politiet en Facebook-profil i Ricardas Puisys' navn, og bildene hans lignet på den savnede mannen.

Profilen hadde 69 venner, og flesteparten var familiemedlemmer av Puisys.

– Ble funnet blant buskene han bodde i

Politiet gjenopptok søket etter litaueren, og denne gangen ga søket uttelling.

Den 1. juli ble han funnet i live - i et kratt i en skog nær Wisbech, et lite stykke unna byen han forsvant fra.

– Puisys ble funnet blant buskene han bodde i, utrolig godt gjemt etter å skjult seg og ikke snakket med noen på lang tid, sier politietterforsker Robert Hall i en pressemelding.

Rømte til skogs for å unnslippe utnyttelse

Politiet mistenker at mannen hadde blitt utsatt for menneskehandel eller utnyttelse, og rømte til skogen for å unnslippe bakmennene bak de kriminelle handlingene.

– Det var en stor frykt at Ricardas hadde kommet til skade, fortalte etterforsker Hall i en pressemelding, og betegnet hans fem års forsvinning som et «stort mysterium».

Politiet understreker at Puisys nå er trygg.

– Vi vil også sikre at han får den støtten han trenger etter å ha levd under ekstremt vanskelige forhold de siste fem årene, sier Hall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden