Nå slår Tyskland alarm om den andre virusbølgen: – Den er her allerede

Tyske myndigheter varslet i midten av juli at de forbereder seg på en ny smittebølge, slik Verdens Helseorganisasjon (WHO) har advart om vil komme. Her er tysk politi utstyrt med ansiktmasker. (AP Photo/Michael Probst)
Tyske myndigheter varslet i midten av juli at de forbereder seg på en ny smittebølge, slik Verdens Helseorganisasjon (WHO) har advart om vil komme. Her er tysk politi utstyrt med ansiktmasker. (AP Photo/Michael Probst) Foto: Michael Probst / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskerne har så langt sluppet lettere unna coronapandemien enn mange andre land i Europa, men nå er situasjonen i ferd med å endre seg. Antall smittetilfeller øker sterkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det skjer hver dag. Vi ser nye utbrudd hele tiden. Det kan komme opp i veldig høye sifre, sier delstatsminister Michael Kretschmer i Sachsen, til Rheinische Post.

Les også: Tyskland åpner for reise til Sverige

Tyske turister på plass i Norge

Norge har som kjent åpnet opp for at tyske turister kan besøke Norge, og flere tyskere har allerede krysset grensen til Norge.

Tyske myndigheter varslet i midten av juli at de forbereder seg på en ny smittebølge, slik Verdens Helseorganisasjon (WHO) har advart om vil komme.

Tyskland har derfor innført enda strengere coronatiltak i et forsøk på å unngå at landet rammes av en ny smittebølge.

Nedstengningstiltakene er ment å gjøre det enklere å få bukt med lokale smitteutbrudd, ifølge et utkast til en avtale mellom føderale og regionale myndigheter i landet.

Innfører reiseforbud

De nye tiltakene vil også bestå av reiseforbud «inn og ut av utsatte områder» for å begrense spredningen av coronaviruset, ifølge dokumentet, som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland har hittil registrert 205.968 smittede,mens 9.201 er bekreftet døde.

Delstatsministeren i Sachsen mener at virusets andre smittebølge nå har truffet landet.

– Den andre bølgen er allerede her, bekrefter Michael Kretschmer.

– Veldig urovekkende

Fredag ble det registrert over 800 nye smittetilfeller, ifølge Robert Koch-instituttet, melder Reuters.

– Veldig urovekkende, uttaler instituttledelsen om de nye tallene, ifølge Die Welt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reisende som ankommer Tyskland fra områder med mye coronasmittede, skal heretter testes umiddelbart ved ankomst. Det skjer etter at helseministrene i de tyske delstatene ble enige om en avtale om obligatorisk testing.

Fram til nå har reisende fra områder med mye smitte måtte være 14 dager i karantene selv om det har vært vanskelig å håndheve.

Tyskland anser de fleste land som høyrisikoland når det gjelder coronasmitte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høy arbeidsledighet

Reisende fra land med lite smitte, slik som Norge og mesteparten av EU, trenger ikke å teste seg eller være i karantene.

Ifølge lederen for landets arbeidsdirektorat vil det ta minst tre år før arbeidsmarkedet i Tyskland har hentet seg inn igjen etter coronapandemien.

– Vi vil ganske sikkert først være tilbake på normale nivåer i 2022 eller 2023, sier Detlef Scheele.

2,85 millioner tyskere, 6,2 prosent av arbeidsstokken, var ved utgangen av juni registrert som arbeidsledige, nærmere 640.000 av dem som et resultat av coronapandemien.

VIDEO: WHO: – Coronaviruset er ti ganger så dødelig som svineinfluensa