12 postarbeidere sendt på sykehus - av en frukt

Durianfrukt selges i gaten i Bangkok etter at den thailandske hovedstaden åpnet igjen i slutten av mai. Foto: Mladen ANTONOV / AFP
Durianfrukt selges i gaten i Bangkok etter at den thailandske hovedstaden åpnet igjen i slutten av mai. Foto: Mladen ANTONOV / AFP Foto: Mladen Antonov / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mystisk pakke slo ut postkontoret i den tyske byen Schweinfurt. 12 ansatte måtte på sykehus på grunn av en illeluktende Durian-frukt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble ordentlig dramatikk ved postkontoret i den tyske byen Schweinfurt på lørdag. Da de ansatte merket en rar lukt som kom fra en pakke, rykket politi, brannvesen og redningsvesenet ut til postkontoret, melder CNN.

«Siden innholdet i pakken var ukjent, var det usikkert om pakken utgjorde en større risiko enn den gjorde,» heter det i en uttalelse fra politiet.

Det er klart at når hele bygningen med rundt 60 ansatte ble evakuert, og alle måtte forlate området, mens pakken forsiktig ble eksaminert, oppleves nok risikoen stor.

Stor utrykning

Når man i tillegg vet at utrykningen, i byen med i overkant av 50.000 innbyggere, involverte tre forskjellige brannstasjoner, seks ambulanser og fem utrykningskjøretøy så blir det mektig.

CNN forteller videre at 12 ansatte ved postkontoret måtte få medisinsk behandling som følge av lukten fra pakken. Seks ble sendt til sykehus for sikkerhetsskyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bisarr : Lik-lukt tiltrekker besøkende i tusentall

Det hele viste seg å være forholdsvis ufarlig, om du vil, da pakken inneholdt fire stykker Durian-frukt fra Thailand. Som en av byens innbyggere hadde fått hos en venn i Nurnberg og sendt hjemover i forveien. Trolig for å slippe lukten i bilen på veien hjem.

Mange tilhengere

Frukten har en smak og myk konsistens som er populær i deler av Asia, og da gjør det kanskje ikke så mye at den lukter litt ekstra. Men smaken til tross, fruktens lukt har mange fiender. I Singapore er det forbudt å ha med frukten på undergrunnsbanen. Og flere hoteller har forbudt frukten i sine rom på grunn av lukten.

Lukten, ifølge enkelte kritikere, er ikke ulikt råtten mat eller skitne sokker. Og som vi vet er det få ting som slå tåfis ved middagsbordet.

Frukten ble til sist levert til den tiltenkte mottaker.

Les også: Svensk øy holdt kortreff – nå er hver fjerde innbygger coronasmittet