Innsjøen ble rosa over natten - ingen vet helt hvorfor

A general view of Lonar crater sanctuary lake is pictured in Buldhana district of Maharashtra state on June 11, 2020. - The lake has turned pink in colour which is believed that when the water level goes down, the salinity increases and warm water gives a rise to algae that tends to absord sunlight and changes the colour of the water, local media reported. (Photo by STR / AFP)
A general view of Lonar crater sanctuary lake is pictured in Buldhana district of Maharashtra state on June 11, 2020. - The lake has turned pink in colour which is believed that when the water level goes down, the salinity increases and warm water gives a rise to algae that tends to absord sunlight and changes the colour of the water, local media reported. (Photo by STR / AFP) Foto: Str / AFP

Innsjøen ble skapt av et objekt fra verdensrommet og nå er vannet blitt rosa. 

Hva skjedde, spør innbyggerne i staten Maharashtra i India da innsjøen Lonar over få dager ble rosa, skriver CNN.

Innsjøen er et populært turistmål og ligger 50 mil øst for Mumbai. Den ble formet av en meteoritt som traff bakken for 50.000 år siden.

Les også: Innsjø forurenset etter miljøkatastrofe i Sibir

Svaret på spørsmålet, mener ekspertene, ligger i saltholdigheten i vannet. Eller alger. Eller en kombinasjon av de to.

– Det er særlig rødt i år på grunn av saltholdigheten i vannet, sier den lokale geologen Gajan Kharat på Twitter, melder CNN. – Vannstanden har sunket og innsjøen er blitt grunnere. Dermed øker saltholdigheten og forårsaker endringer i sjøen.

Vannprøver er sendt til flere laboratorier, og først når disse er studert og analysert, vil et endelig svar på endringen av fargen kunne gis.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært