Drapstiltalt nordmann: – Jeg vil hjem til datteren min i Norge og ta min straff

Den norske drapssiktede mannen i 50-årene fotografert i et hotellbasseng i Phuket etter at han var løslatt fra fengsel med utreiseforbud.
Den norske drapssiktede mannen i 50-årene fotografert i et hotellbasseng i Phuket etter at han var løslatt fra fengsel med utreiseforbud. Foto: Backgrid UK / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen har levd på rømmen i Asia etter å ha drept en britisk familiefar i Thailand. Nå snakker han for første gang ut om den skjebnesvangre natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg oppholder meg inne på et lite rom 23 timer i døgnet, og går nesten ikke ut.

Det er TV 2 som har fått et eksklusivt intervju med mannen i 50-årene som er på rømmen etter å ha drept en britisk mann på et hotell i Thailand i august i fjor. Mannen rømte etter å ha blitt løslatt mot kausjon og mot meldeplikt i september.

Nordmannen oppholder seg ifølge kanalen på et hemmelig sted i Asia. På de fem månedene han har vært på rømmen skal han ha brukt nærmere to millioner

kroner for å overleve på flykt. Til kanalen sier han at han ikke orker å leve på flukt lengre og bare vil en ting.

– Å komme meg hjem, og bare være sammen med datteren min. Om jeg blir satt i fengsel og sånn så spiller ikke det noen rolle. Bare vi er i samme land og hun kan komme og besøke meg, sier mannen til TV 2.

Ulike versjoner

Det var 21 . august i fjor på et hotell i Phuket i Thailand at mannen havnet i klammeri med en britisk mann i hotellrommet ved siden av. Ifølge nordmannen var han full og begynte å synge opera på verandaen, da naboen konfronterte ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så dundret det på døren min. Jeg trodde at det var hotellvakter. Så lukker jeg

Den britiske turisten Amitpal Singh Baja, her med kona Bandhna Kaur Bajaj, ble kvalt til døde av en nordmann i Phuket i Thailand 23. august. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
Den britiske turisten Amitpal Singh Baja, her med kona Bandhna Kaur Bajaj, ble kvalt til døde av en nordmann i Phuket i Thailand 23. august. Foto: Shutterstock/NTB scanpix

opp døra, og så er det han som står der da, hevder mannen.

– Det første han gjør når jeg åpner døra, er å kjøre en kniv inn i skuldra på meg, så hele armen dør ut. Etter det er det svart for meg, sier mannen til TV 2.

Kona til den drepte briten hevder derimot at det var nordmannen som kom inn på deres rom og angrep familiefaren mens hun og deres to år gamle sønn var til stede.

Tenker på barna

Nordmannen hevder han handlet i nødverge da han sier han kvelte mannen, selv om han innrømmer at han nok provoserte den avdøde briten.

– Jeg syns det er utrolig kjipt å tenke på at en liten gutt har mistet pappaen sin. Jeg tenker jo sånn om datteren min også, sier mannen og bryter sammen i gråt, sier han.

Les også: Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen