Uenig i beskrivelsen av drapsnatt i Thailand

Den norske drapssiktede mannen i 50-årene fotografert i et hotellbasseng i Phuket etter at han var løslatt fra fengsel med utreiseforbud.
Den norske drapssiktede mannen i 50-årene fotografert i et hotellbasseng i Phuket etter at han var løslatt fra fengsel med utreiseforbud. Foto: Backgrid UK / NTB scanpix

Den drapssiktede nordmannen er uenig i enkens fremstilling av den fatale natten i Thailand og mener det er feil å sikte ham for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er selvfølgelig fortvilet og fremholder sin forklaring om at han handlet i selvforsvar. Det var nødvendig for ham for ikke å bli drept.

Det sier advokat Sulman Hussain som representerer den 54 år gamle nordmannen som er siktet for drap i Thailand etter dødsfallet til en britisk småbarnsfar.

Bakgrunn : Nordmann siktes for drap i Thailand

Nordmannen tok kvelertak på briten etter at de to havnet i munnhuggeri, men briten pustet fortsatt da han slapp taket. Likevel døde småbarnsfaren kort tid etter på sykehus.

Torsdag ble det kjent at politiet i Phuket har utvidet siktelsen mot nordmannen til å omfatte drap.

Les også: Drapssiktet nordmann skal ha rømt fra Thailand

Vært på rømmen

Nordmannen har siden slutten av august vært på rømmen fra politiet. Han ble noen dager etter hendelsen fant sted på hotellet, sluppet løs av det lokale politiet i Thailand mot kausjon og med reiseforbud. Noen dager senere rømte han landet og skal ha blitt observert ved den norske ambassaden i Hanoi i Vietnam. ABC Nyheter har forsøkt å få dette bekreftet, og eventuelt få svar fra Utenriksdepartementet om kommunikasjonen mellom departementet og rømlingen.

«På grunn av lovpålagt taushetsplikt kan ikke utenrikstjenesten gå ut med enkeltdetaljer, som vi blir gjort kjent med, om norske borgeres situasjon i utlandet.» skriver kommunikasjonsansvarlig Guri Solberg i en epost til ABC Nyheter.

Ifølge advokaten lever hans klient nå på oppsparte midler, samtidig som han er etterlyst av Interpol over hele verden.

– Han fremholder sin forklaring, sier advokaten – Han handlet i selvforsvar og grepet på den andre mannen var nødvendig for at han ikke skulle selv bli drept. Han ble knivstukket av den døde, og han slapp taket da vaktene kom.

Fryktet for livet : Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen

Følte seg truet

Enken til den avdøde mannen opplevde situasjonen helt annerledes. Hun forteller i et intervju med den britiske avisen The Daily Mail at nordmannen kom via balkongen inn på rommet hvor det britiske paret og deres lille barn oppholdt seg, og at han oppførte seg truende.

– Da jeg så Amitpal beskytte meg og min sønn på denne måten, tror jeg at jeg aldri har elsket ham så mye som jeg gjorde da, sier Bandhna Bajaj til britiske The Daily Mail.

Hun er enken til den 34 år gamle IT-eksperten Amitpal Singh Bajaj som døde etter at nordmannen kom inn på parets hotellrom i Phuket, og kvelte den britiske familiefaren.

Bakgrunn : Nordmann i Thailand kvalte brite til døde

Skrek og bannet

Paret skal ha vært skremt av aggressiv roping og banning fra naborommet ut i nattetimene. Det er flere forskjellige forklaringer på hva som skjedde denne natten. Tidlig, etter drapet, ble det hevdet at familiefaren kom inn på rommet til nordmannen med en kniv. I andre tilfeller er det forklart at nordmannen slo i stykker veggen som skiller balkongen mellom de to rommene.

Paret, som har en sønn på snart to år, var redde og men klaget ikke til hotellet. Enken forteller at det var en vilt fremmed som brøt inn på rommet deres.

– Det var veldig sjokkerende. Han sa «fuck you» høyt og skrek høyt, forteller hun. Ektemannen stilte seg mellom nordmannen og kona og barnet og ba dem løpe i sikkerhet. Hun forteller videre at nordmannen var rød i ansiktet, helt naken og kom mot dem raskt.

Les også: Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann

Ikke gitt ordentlig forklaring

At politiet i Thailand nå synes å ha festet sin lit til kvinnens forklaring, mener advokat Hussain må ses i sammenheng med at hans klient ikke har fått forklare seg for politiet på en ordentlig måte.

– Rettsapparatet ivaretar ikke hans rettigheter, sier advokaten og utdyper: – Det første avhøret, som skjedde umiddelbart etter hendelsen, hadde han ingen advokat med seg. Det var heller ingen tolk under avhøret.

Hussain forteller at den siktede nordmannen har gjennom sine advokater bedt om nye avhør for å gi sin versjon av hendelsene den fatale august-natten. Klienten erkjenner at det var bråk fra hans hotellrom som skapte irritasjon på naborommet.

– Men det innebærer ikke at han uprovosert har tatt kvelertak på mannen. Det var munnhuggeri som endte i basketak som igjen fører de to inn på rommet til den fornærmede, her griper britiske mannen etter en kniv og stikker klienten min med denne. Det er ikke slik at han har brast inn på deres rom med formål om å ta kvelertak på ham.

– Betyr det at dere mener enken ikke snakker sant i intervjuet med den britiske storavisen?

– Min klient mener det ikke medfører riktighet.

Vil betale enken

Advokaten har siden tragedien fant sted, arbeidet med å komme i kontakt med enken. I Thailand er det vanlig at man kan betale seg bort fra fengselsstraff ved å komme til enighet med de etterlatte.

Dette har hverken Hussain eller hans kollega i Thailand lyktes med, men advokaten sier til ABC Nyheter at de vil gjøre nye forsøk på å få etablert kontakt med enken nå.

Etter endringen i siktelsen, risikerer nordmannen også langt strengere straff om han blir dømt.

Mannen rømte Phuket og Thailand fordi han følte seg truet på livet. Advokaten har tidligere fortalt til ABC Nyheter at folk har stått på utsiden av mannens hotellrom og kommet med trusler på hans liv.

Nordmannen har sagt at han vil returnere til Phuket om politiet kan garantere for hans sikkerhet.

Personvernpolicy