Åpen for alle - alltid

Det siste intervjuet sjokkererPeter Madsen rett før drapet: – Mulig du har kommet borti et menneskelig rovdyr

Den danske ubåtkapteinen Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for ha ha mishandlet og drept Kim Wall.
Den danske ubåtkapteinen Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for ha ha mishandlet og drept Kim Wall. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Peter Madsen ble intervjuet få timer før han drepte journalisten Kim Wall. Ny dokumentar om drapssaken vekker sterke reaksjoner, ifølge filmanmelder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den danske oppfinneren Peter Madsen (49) soner livstidsstraff for drapet, mishandlingen av og parteringen av den svenske journalisten Kim Wall.

Wall ble drept 12. august 2017 da hun skulle lage reportasje om en av verdens største privatbygde ubåter, UC3 Nautilus, som ble bygget av Madsen. Wall ble 29 år.

Det ble funnet spor av Walls blod inne i ubåten.

Drapssaken, som fikk stor oppmerksomhet over hele verden, blir omtalt som et av de mest brutale i dansk historie.

Les også: – Peter Madsen angrepet i fengsel

Ny dokumentar

I en ny dokumentar om drapssaken, som kun er vist på Sundance Festival, får man se et intervju gjort med Madsen få timer før drapet.

I intervjuet sier den drapsdømte dansken følgende:

– Det er en mulighet for at du egentlig har kommet borti et menneskelig rovdyr, sier han mens han stirrer på filmskaper Emma Sullivan, skriver Vulture.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sullivan hadde i ett år fulgt Madsen for å dokumentere hans liv som bygger av ubåter og raketter. Da Madsen ble pågrepet og siktet for drapet på Wall ble planene endret.

Dokumentaren «Into the Deep» vil bli vist på Netflix i løpet av 2020.

SE VIDEO: Dette er Peter Madsen-saken:

– Granatsjokk

Filmanmelderen Niels Jakob Kyhl Jørgensen sier til Danmarks Radio at han ikke kan huske å ha sett en dokumentar som har gjort så sterkt inntrykk.

– Det er nok den mest sensasjonelle drapssaken i Danmark, og det gjør den også til en ekstremt oppslukende og gripende dokumentar. Og det kunne man merke i salen – folk var totalt grepet av den forferdelige historien. Og den fortelles på en meget sterk måte, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Jørgensen får man se opptak av hvordan de frivillige som jobbet på Madsens ubåtverksted reagerte på nyheten om at ubåten UC3 Nautilus hadde forsvunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Banket i fengsel

Etter at Madsen ble dømt for drapet på Wall har dansken vært nødt til å bli flyttet til et annet fengsel etter å ha blitt angrepet av medfanger.

I midten av februar i fjor ble han angrepet inne i Herstedvester Fængsel. Angrepet ble uført med et hjemmelaget våpen, ifølge Ekstrabladet.

For to uker siden ble det kjent at Madsen hadde giftet seg med den russiske kvinnen Jenny Curpen (39). Hun er opprinnelig fra Moskva, men bor nå i Finland.

Curpen omtales som en russisk aktivist, journalist og kunstner. I 2013 fikk hun innvilget politisk asyl i Finland. Hun skal blant annet ha deltatt i en demonstrasjon mot Putin i 2012.

Ekteskapet mellom de to skal ha blitt inngått rett før jul.