Meny

Madsen: – Jeg tenner ikke på nekrofili

Den danske ubåtkapteinen Peter Madsen er tiltalt for å ha drept Kim Wall.
KØBENHAVN (ABC Nyheter): Peter Madsen (47) ble grillet om hvorfor og hvordan han parterte Kim Wall (30).

Onsdag morgen fortsatte utspørringen av drapstiltalte Peter Madsen (47), som i Københavns byret står tiltalt for mishandling og drap på den svenske journalisten Kim Wall (30).

Aktor Jakob Buch-Jepsen startet dagen med å spørre om Madsen fortsatt nekter for å ha drept Wall.

– Jeg er uskyldig, svarte han.

Madsen mener det er umulig for ham å gå inn i detaljene om hvordan han parterte liket og henviser til undersøkelsene som er gjort av kroppen.

– Det kan rettspatologen bedre svare på. Det gjelder en meget traumatisk hendelse som jeg ikke ønsker å beskrive. Jeg vil ikke gå i detalj, men det var forferdelig, sa Madsen.

Les også: Ekspert: Bevis for drapsplanlegging avgjør ubåtsaken

– Hun skulle forsvinne

Samme dag Wall døde søkte 47-åringen på halshugginger på internett. Madsen nekter for å ha latt seg inspirere av videoene eller å ha gjort noe seksuelt med Wall etter at hun var død.

– Hvordan kan du i det hele tatt spørre om noe sånt, svarte Madsen og nektet at han tenner på nekrofili.

I et forsøk på å senke kroppen til den svenske journalisten festet Madsen rør til de parterte kroppsdelene.

– Det var ikke en situasjon jeg hadde forstilt meg at skulle debatteres eller at de pårørende skulle ha kjennskap til. Meningen var at hun skulle forsvinne, sa han.

Les også: Madsen: – Jeg ville skåne verden

Aktor Jakob Buch-Jepsen på vei til Københavns Byret da rettssaken ble innledet torsdag 8. mars. Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix

Madsen hevder at stikkskadene han påførte Wall ble gjort for å punktere likdelene slik at de ikke skulle flyte. Verktøyene han brukte til å partere Wall lå normalt på verkstedet, men han tok de med ned i ubåten da han skulle seile med 30-åringen.

– Det ble ikke gjort som del av en plan. Det har ikke vært et seksuelt motiv, sa han noe irritert.

– Juridisk sett kan man ikke ha sex med en død person, og ettersom hun var død da det her skjedde kan det juridisk sett ikke være en seksuelt handling, sa Madsen ifølge Ekstra Bladet.

Rettsmedisinerne har ikke har kunnet fastslå den nøyaktige dødsårsaken.

Ifølge tiltalen ble det konstatert 14 knivstikk i kvinnens underliv. Påtalemyndigheten mener derfor at Madsen hadde et seksuelt motiv for å drepe Kim Wall.

Les også: Kim Walls siste meldinger: «Jeg er fortsatt i live»

– Hør på hva jeg sier

Madsen, som innrømmer at han tok av Wall klærne, kan ikke forklare hvorfor det ble funnet skader på Walls underbukse og strømper.

– Beholdt du hennes undertøy og strømper som et slags trofé, spurte aktor.

– Jeg skjønner du har sett filmen «Seven» og er fascinert av hvordan en psykopat tenker. Men jeg er ikke psykopat og tenker ikke slik, sa Madsen, ifølge den danske avisen BT.

Han var tydelig irritert over at aktor Jakob Buch-Jepsen til stadighet avbrøt han under forklaringen.

– Hvis du virkelig vil vite hva som skjedde i Nautilus, er du nødt til å høre på det jeg sier. Du kan ikke bestemme hva jeg skal svare, sa Madsen.

Forsinket til retten

Ubåtkapteinen forklarte at han ønsket å få Wall ut av ubåten uten å gjøre noe med kroppen hennes, men at det ikke lot seg gjøre. Madsen mener det hele høres ut som en «dårlig film».

Madsen, som var kledd i blå bukse og en svart t-skjorte, var noe forsinket da han kom inn i rettssalen ved 09.50-tiden. Grunnen var etter det ABC Nyheter får opplyst at Madsen snakket med sin forsvarer Betina Hald Engmark på et siderom.

Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark på vei inn i retten. Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix

Etter å ha snakket sammen i nærmere 15 minutter kom Hald Engmark alene tilbake i rettssalen og snakket med aktor Jakob Buch-Jepsen. Like etter kom Madsen tilbake og satte seg i vitneboksen.

Les også: Forsvarer i ubåtdrapssaken: – Han er allerede dømt i folkedomstolen

Madsen: Døde av undertrykk

Aktor skal etter planen avhøre Madsen hele formiddagen.

Da Madsen forklarte seg under rettssakens første dag i Københavns Byret 8. mars, fastholdt han at Wall døde som følge av en ulykke. Han hevdet at det oppsto tekniske problemer på ubåten, og at Wall døde som følge av undertrykk og giftige gasser mens han selv var oppe på dekk.

Påtalemyndigheten mener Wall ble grovt mishandlet og deretter drept av Madsen etter at hun gikk om bord i ubåten for å lage en reportasje 10. august i fjor.

Populært