Aktor ber om ni års fengsel for Viking Sigyn-kapteinen etter Budapest-tragedien

DØDS-KRASJ I BUDAPEST: Redningsbåter søker 29. mai 2019 etter ofre for kollisjonen mellom elvecruisebåten Viking Sigyn og den mindre turistbåten Hableány i Donau.
DØDS-KRASJ I BUDAPEST: Redningsbåter søker 29. mai 2019 etter ofre for kollisjonen mellom elvecruisebåten Viking Sigyn og den mindre turistbåten Hableány i Donau. Foto: Peter Lakatos / AP/NTB scanpix

Den ukrainske kapteinen (64) på norskeide Viking Sigyn som kolliderte med turistbåten Hableány i Budapest, risikerer ni års fengsel. 28 personer omkom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på kvelden 29. mai at elvecruisebåten Viking Sigyn la ut på Donau fra Akadémia-havna i Budapest sentrum. Litt etter kolliderte den med turistbåten Hableány full av koreanske turister.

Turistbåten sank umiddelbart og 28 personer omkom.

Torsdag gikk aktoratet ut med en pressemelding om at de ber om ni års fengsel for den 64 år gamle ukrainske kapteinen Jurij C. for uaktsom opptreden, melder HVG og andre ungarske media.

Viking Sigyn er eid av den norske rederen Torstein Hagens rederi Viking Cruises i Sveits.

Samme rederi eier skipet Viking Sky som kom i havsnød da motoren stanset i Hustadvika i Møre og Romsdal. Her ble en fatal ulykke unngått.

Fanget på film: Ungarsk politi har video av cruiseskipsulykken

Personvernpolicy