Meny

New York Times: – USA planter skadelig programvare i russisk strømnett

Høyspentledninger dekket av frost i den sibirske byen Krasnojarsk. Arkivfoto: NTB Scanpix/Reuters.
Høyspentledninger dekket av frost i den sibirske byen Krasnojarsk. Arkivfoto: NTB Scanpix/Reuters.

USAs militære hackere skal ha intensivert angrepene mot russisk infrastruktur, ifølge New York Times. – Norge har også vært utsatt for store dataangrep, sier ekspert.

Hans Christian Pretorius, direktør i KPMG Norge.
Hans Christian Pretorius, direktør i KPMG Norge.

Dataangrepene er ment som en advarsel til president Vladimir Putin, en demonstrasjon av USAs cybervåpen og av Trump-regjeringens vilje til å bruke disse mer aggressivt, sier nåværende og tidligere myndighetskilder ifølge avisen.

De hemmelige aksjonene høyner innsatsen i den daglige digitale krigen mellom Washington og Moskva. USA skal ha gjennomført rekognosering i kontrollsystemene til det russiske strømnettet minst tilbake til 2012. Men nå har den amerikanske strategien blitt mer offensiv, ifølge New York Times’ kilder.

– Skadeomfanget av slike angrep kan bli betydelig. Jeg tror noen ganger samfunnet ikke helt ser hvor avhengige vi er av strøm og IKT.

Det sier direktør i Hans Christian Pretorius i KPMG, et av verdens største revisjons- og rådgivningsselskap, til ABC Nyheter. (IKT: Informasjons- og kommunikasjonsteknologi)

– Kritisk viktige objekter i Norge har som regel egen evne til å levere strøm, med for eksempel dieselaggregat, men ingen kan levere elektronisk kommunikasjon til seg selv. Men det er nok veldig få funksjoner i dag som kan levere noe som helst hvis strøm og data slås ut, fortsetter han.

USAs President Donald Trump anklaget avisen New York Times for «nærmest å ha begått landsforræderi» ved hackingavsløringen forrige helg. NTB Scanpix/AFP.
USAs President Donald Trump anklaget avisen New York Times for «nærmest å ha begått landsforræderi» ved hackingavsløringen forrige helg. NTB Scanpix/AFP.

Pretorius forklarer at de fleste lands etterretningstjenester i dag jobber aktivt med å få fotfeste i andre lands infrastruktur.

– Det ser vi forsøk på både i Norge og andre land. Dette kan være alt fra informasjonsinnhenting til å tilrettelegge for angrep ved konflikt, sier KPMG-direktøren.

Han har tidligere jobbet som blant annet avdelingsdirektør for cybersikkerhet hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet og som IKT-sikkerhetsansvarlig i Forsvarets etterretningstjeneste.

Koordinert angrep mot Norge i 2014

Det siste store, koordinerte angrepet som er offentlig kjent for Norges del var i 2014.

– Da så man en sommer med en stor, målrettet kampanje mot norsk olje- og gassektor, der individuelt tilpassede eposter med skadelig programvare ble sendt ut. Det var både for å undersøke styringssystemer og for å kunne påføre skade, sier Pretorius.

– Man kan aldri vite om slike angrep allerede har lykkes, men man må anta at det i de fleste land finnes infrastruktur som er sårbar for slik aktivitet.

New York Times’ kilder beskriver bruk av amerikansk kode inne i det russiske strømnettet og andre mål i hittil ukjent omfang. Dette er hemmeligstemplede aktiviteter, som kommer i tillegg til offentlig kjente tiltak og strategier mot russisk desinformasjon og hacking under det amerikanske presidentvalget i 2016 og mellomvalget i fjor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En visualisering av angrep og forsvar under NATO-øvelsen Locked Shields i Estland i april. NTB Scanpix/Reuters.
En visualisering av angrep og forsvar under NATO-øvelsen Locked Shields i Estland i april. NTB Scanpix/Reuters.

Russland bekrefter forsøk på angrep

Det statlige russiske nyhetsbyrået Sputnik skriver at Russland har påvist en rekke amerikanske forsøk på dataangrep mot russisk infrastruktur. En anonym kilde i russisk sikkerhetstjeneste sier ifølge Sputnik at russerne har lagt merke til en økning i angrep mot særlig transport-, bank-, og energisektorene.

Kilden mener slike aksjoner kan kvalifisere som «tegn på datakrigføring», men legger til at Russland hittil har kunnet nøytralisere de amerikanske forsøkene.

«TROLLFABRIKKEN»: Internet Reseach Agency i russiske St. Petersburg er en av flere web-bedrifter som har blitt anklaget for å drive desinformasjon og propaganda under det amerikanske presidentvalget i 2016. NTB Scanpix/AP.
«TROLLFABRIKKEN»: Internet Reseach Agency i russiske St. Petersburg er en av flere web-bedrifter som har blitt anklaget for å drive desinformasjon og propaganda under det amerikanske presidentvalget i 2016. NTB Scanpix/AP.

Oppsiktsvekkende nok heter det i New York Times' reportasje at to tjenestemenn i regjeringen sier de tror at «Trump ikke har blitt orientert i detalj om tiltakene for å plassere fiendtlig kode i det russiske strømnettet». Kilder i forsvarsdepartementet Pentagon og amerikansk etterretning beskriver «en bred tvil om å forklare Trump detaljene rundt operasjonen, av frykt for at han skal avvikle tiltakene eller diskutere dem med utenlandske myndigheter, slik han gjorde i 2017 da han nevnte en sensitiv operasjon i Syria for russlands utenriksminister Sergej Lavrov».

En tilhenger av WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange demonstrerer i London 2. mai. Nettstedet fikk igjen en rolle i amerikansk politikk i 2016, da nettstedet offentliggjorde informasjon som var politisk skadelig for Hillary Clinton. Deler av informasjonen antas å stamme fra russiske hackere. NTB Scanpix/AP.
En tilhenger av WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange demonstrerer i London 2. mai. Nettstedet fikk igjen en rolle i amerikansk politikk i 2016, da nettstedet offentliggjorde informasjon som var politisk skadelig for Hillary Clinton. Deler av informasjonen antas å stamme fra russiske hackere. NTB Scanpix/AP.

Den amerikanske kongressen later ifølge New York Times til å ha gitt utvidede fullmakter til bruk av slike våpen under Trumps tid som president. Trump ga selv Cyber Command utvidede fullmakter i fjor sommer, i det graderte dokumentet «President-Memorandum 13 om nasjonal sikkerhet», ifølge New York Times. Her får kommandoens sjef, general Nakasone, betydelig økte fullmakter til å gjennomføre offensive data-operasjoner uten særskilt fullmakt fra presidenten. «Tidligere måtte slike aksjoner – selv taktiske operasjoner på slagmarken – godkjennes av presidenten personlig», skriver Slate etter New York Times’ artikkel.

Kreml-talsmann Dmitirj Peskov sier ifølge Sputnik at dersom amerikanske tjenester gjennomfører dataangrep uten at statslederen er informert kan det være «tegn på cyberkrig og datakrigføring rettet mot Russland».

Trump: «Nærmest landsforræderi fra desperat avis»

President Trump var selv på banen og avviste New York Times’ oppslag søndag. «Nærmest landsforræderi», mente han:

Reparasjon av strømledninger på grensen mellom Russland og Ukraina. Arkivfoto fra januar 2009. NTB Scanpix/Reuters.
Reparasjon av strømledninger på grensen mellom Russland og Ukraina. Arkivfoto fra januar 2009. NTB Scanpix/Reuters.

– Jeg kjenner ikke bakgrunnen for påstandene i New York Times-artikkelen, men USA har definert cyber som et eget militært domene ved siden av sjø, luft og landkrigføring. Også NATO har definert dette som et eget militært domene i løpet av siste år. Cyber vil være arena for krigføring i fremtidige konflikter, sier Pretorius.

I desember 2015 stengte en russisk etterretningsgruppe strømmen til flere hundre tusen mennesker i Øst-Ukraina. Angrepet varte bare et par timer, men fikk alarmklokkene til å ringe i Det hvite hus.

– Enkelte åpne kilder mener Russland sto bak dette angrepet. Man kan anta at det i konflikten Ukraina-Russland har blitt brukt cyberangrep for å demonstrere hvilke maktmidler Russland besitter, sier Pretorius.

Statsviteren Thomas Rid ved Johns Hopkins School for internasjonale studier mener oppslaget til New York Times gir lite mening. «Slik offentlig omtale av ‘kode som er lagt inn’ betyr at motparten vil granske sine systemer intenst, og avdekke sårbarheter. Jeg har vondt for å tro at Cyber Command vil brenne av avgjørende verktøy på denne måten», skriver han på Twitter.

Sender kraftig signal til Russland

Det er naturlig å anta at sentrale amerikanske tjenestemenn ønsket at denne reportasjen skulle bli publisert, for å sende et signal til russerne og få dem til å regne på hvor stor skade USA kan gjøre på deres strømnett om Russland angriper amerikanernes, skriver forfatter og journalist Fred Kaplan i Slate.

Det amerikanske sikkerhetsdepartementet og FBI har i flere år offentlig advart om at Russland har plantet skadelig programvare i kritisk viktig infrastruktur i USA, som kan sabotere amerikanske kraftverk, olje- og gassledninger og vannforsyninger i tilfelle konflikt med USA.

Les også: Amerikanske myndigheter anklager Russland for å infiltrere strømnett, kraftverk og luftfart med datavåpen

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Journalister følger med under den russiske president Vladimir Putins årlige tale til nasjonen 1. mars 2018. Arkivfoto: NTB Scanpix/AP.
Journalister følger med under den russiske president Vladimir Putins årlige tale til nasjonen 1. mars 2018. Arkivfoto: NTB Scanpix/AP.

Cyber-general krever offensiv

Den nye sjefen for amerikanske Cyber Command, general Paul Nakasone, har tatt til ordet for «offensivt forsvar» inne i motstanderes datanettverk, for å demonstrere at USA kan og vil besvare den store mengden nettangrep landet utsettes for.

– Ikke minst hvis det er snakk om militær konflikt vil det kunne gagne angriper for eksempel å kunne skru av strøm hos fienden. Cyberangrep har lav kostnad og er nærmest risikofritt, i tillegg til at det kan påføre store skader, sier Pretorius.

Dersom det stemmer at Russland og USA har plassert slik sovende skadelig programvare i infrastruktur som holder hjem, fabrikker og sykehus i gang gjenstår spørsmålet om dette vil regnes som legitime mål i større konflikter.

USAs president Donald Trump gikk hardt ut mot hacking-oppslaget i New York Times forrige helg. NTB Scanpix/AP.
USAs president Donald Trump gikk hardt ut mot hacking-oppslaget i New York Times forrige helg. NTB Scanpix/AP.

– Hvordan kan man beskytte seg mot slik krigføring?

– Det er en lang liste virkemiddel. Særlig gjelder det å tenke robusthet der man kan fortsette drift selv etter angrep, og innføre tekniske tiltak. I hvilken grad skal for eksempel styringssystemer for kraft være koblet til internett? sier Pretorius.

– Jeg har inntrykk av at særlig kraftselskap velger å opprettholde styringssystemer som lukkede. Mye av denne teknologien er gammel og har ikke vært tiltenkt å være knyttet til internett. Det er bra, og sikrer konfidensialitet.

– Har Norge offensive cyber-våpen?

– Det vet jeg ikke.

Digitalt sårbarhetsutvalg (Lysne-utvalget) leverte sin utredning i november 2015.

Der ble det blant annet påpekt at avhengigheten av Telenors kjerneinfrastruktur gjør landet sårbart, og anbefalt at minst én øvrig aktør har et landsdekkende kjernenett som dekker disse behovene.

«Stuxnet» slo ut iranske uran-sentrifuger

Det iranske atomprogrammet ble flere ganger rammet av svært avanserte datavirus, det mest kjente er dataormen Stuxnet i 2010, som påførte uransentrifugene til Iran skader. Både Israel og USA ble antatt å være mulige kilder til angrepet.

En av forfatterne av oppslaget i New York Times forrige lørdag, David Sanger, sto bak avsløringen av Stuxnet-hackingen.

Les også: Norsk cyber-general skryter av USAs dataangrep mot Iran

USAs president Barack Obama ved en pressekonferanse 16. desember 2016, like før han gikk av. Obama sa at han hadde konfrontert Russlands president Vladimir Putin om anklagene om russisk valginnblanding, og bedt ham «kutte det ut». NTB Scanpix/AFP.
USAs president Barack Obama ved en pressekonferanse 16. desember 2016, like før han gikk av. Obama sa at han hadde konfrontert Russlands president Vladimir Putin om anklagene om russisk valginnblanding, og bedt ham «kutte det ut». NTB Scanpix/AFP.

Cyber Command ble grunnlagt i 2009, og har blitt kraftig utvidet siden den gang i størrelse, omfang, oppdrag og selvstendighet. Under president Barack Obama tiltok dataangrepene mot USA. Obama var tilbakeholdende med å svare med motangrep, dels av frykt for at amerikansk infrastruktur ville være mer sårbar enn Russlands, dels fordi landets etterretningsledelse ikke ønsket å avsløre hvilke våpen de satt på. Mot slutten av Obamas første presidentperiode begynte amerikanske myndigheter å rulle opp et russisk hackernettverk kjent som Energetic Bear/Dragonfly. Først trodde man denne gruppen ville nøye seg med overvåking, men i 2014 gjennomførte den et angrep mot hundrevis av nettverk med adgang til å regulere strømforsyning.

– Obama beordret angrep

Inntil de siste par månedene i Obamas andre presidentperiode var Cyber Commands aktiviteter i de russiske nettverkene begrenset til overvåking. Men etter innblandingen i det amerikanske presidentvalget i 2016 og infiltreringen av amerikanske strømnett, skal Obama i hemmelighet ha gitt ordre om å sende et tydeligere signal ved å aksjonere i det russiske strømnettet. Resultatene av denne aksjonen er ikke offentlig kjent.

I 2014 skal Obama også ha godkjent dataangrep mot det nordkoreanske rakettprogrammet.

Les også:

Damp stiger opp fra pipene til et varmekraftverk i Moskva. Arkiv/illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/Reuters.
Damp stiger opp fra pipene til et varmekraftverk i Moskva. Arkiv/illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/Reuters.
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:06 Mulla Krekar pågrepet av PST23:32 Alan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28 Savnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01 Minnestund for Umeå-ofre22:57 Niåring savnet i Re i Vestfold22:18 Republikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33 Bohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23 Bjørn skutt i Selbu21:16 Boris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34 Norge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24 EUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15 Trump ber kritikere forlate USA20:05 Hund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04 Jeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40 Tekniske problemer stanset Indias månelanding19:39 Hamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35 15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt19:35 SAS-pilot tatt med promille18:39 Ytterligere tiltak etter mædi-smitte hos sau18:05 Amerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55 Van Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22 Klart for å koble hjerne og datamaskin?17:19 FN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17 Delvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14 Iran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59 Konfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12 Her reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11 Ukraina vil tvangskastrere pedofile15:55 Trump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52 Gay Pride i dyreriket15:46 15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45 Bygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20 Mann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12 MC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02 Stine Hovland klar for AC Milan14:48 Dansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42 Bollestad om AAP: – Noe må vi ofre14:31 Krekars advokat fyrer løs mot Italia etter terrordom14:22 Havarikommisjonen bekrefter at del av en vinge brakk av i flystyrten i Umeå14:16 Påtroppende leder for EU-kommisjonen gir mange løfter14:13 Populært blant ungdommer å ha fiske som sommerjobb14:02 Trump høster massiv kritikk for utfall mot kongresskvinner13:43 Historisk mange billettsøknader til fotball-EM13:28 Sander Berge takket nei til Premier League-klubb13:24 Inflasjonen når 175 prosent i Zimbabwe13:23 Varmt, grått og fuktig vær i vente13:08 Tyrkia markerer treårsdagen for kuppforsøk13:05 Drapsdømt sjubarnsmor bytter forsvarer12:50 Odd-supporter utestenges etter flaskekasting12:46 Sjakkmiljøet starter kronerulling etter nei til millionavtale12:40 Norske bedrifter kan løse medisinmangel med egenproduksjon12:37 Politiet frigir navn på brannmann som døde i utforkjøring i Kvinesdal12:32 Russisk forsker pågrepet for forræderi12:31 Medier: Neymar møtte omsider på PSGs treningsfelt12:19 Casillas blir del av Portos klubbapparat12:17 Filippinene slår alarm om denguefeber12:05 Driftsunderskudd i Systembolaget11:42 Norge med milliongave til FNs skattearbeid11:40 Kina truer med sanksjoner etter amerikansk våpensalg til Taiwan11:32 Ekspert tror Ødegaard kan få mye spilletid: – Både filosofi og liga passer ham godt11:25 Forskere: Vitamin- og kosttilskudd forlenger ikke livet11:07 Granatangrep mot ukrainsk TV-stasjon som viste Oliver Stone-film11:00 CAS skal bestemme hvordan mesterligafinale skal avgjøres etter VAR-kluss10:42 Rogalending ble europamester i brettseiling10:40 To svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang10:37 Kvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest10:33 Haiene i Middelhavet trues av utryddelse10:23 Novak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer10:09 Flere jordbærselgere hadde ikke noe sted å gå på do09:49 Regjeringen vil ta fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse09:40 Domstol i Guatemala stanser migrantavtale med USA09:39 Flyktninghjelpen ber giverland øke støtten til nødhjelp09:22 282 pågrepet i Frankrike etter Algerie-seier09:08 Flest bobileiere i distriktene09:06 26 personer alvorlig syke av flåttvirus i fjor08:46 Norske bedrifter betaler heller løsepenger enn å investere i IT-sikkerhet08:44 Barn tjuvlånte bil og la ut på 1.000 km lang kjøretur08:41 Strid om vindkraft mellom Sametinget og kommune08:34 Nationaltheatret togstasjon åpnet igjen etter røykutvikling08:11 Nille har tapt 700 millioner kroner på to år07:51 To dårlige innspill ødela for Hovland07:50 Stadig flere sivile ofre i Dutertes krig mot narkotika07:41 Elleve personer evakuert etter brann i tomannsbolig i Drammen07:31 Pro-kinesisk ordfører blir opposisjonens kandidat på Taiwan07:30 Ruud faller på tennisrankingen07:07 Mann slått og dyttet i vannet i Tønsberg06:41 Supertalentet Fossesholm: – Jeg har alt å lære av de beste06:12 To til sykehus etter bilulykke ved Nordfjord06:10 FNB-topp vil ikke besvare spørsmål om kutt før valget05:54 Irans president rede til samtaler med USA05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:54 Kinesisk økonomi vokser saktere04:36 Demonstrasjon i Moskva04:12 Vegvesenet bruker klimavennlig asfalt for å nå klimamål03:54 Kraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter03:20 – Dette er et symptom på et hardere arbeidsliv02:31 Kontroll på brann i tråler utenfor Ålesund
Siste nytt
00:06NorgeMulla Krekar pågrepet av PST23:32VerdenAlan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28NorgeSavnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01VerdenMinnestund for Umeå-ofre22:57NorgeNiåring savnet i Re i Vestfold22:18VerdenRepublikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33SportBohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23NorgeBjørn skutt i Selbu21:16VerdenBoris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34SportNorge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24VerdenEUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15VerdenTrump ber kritikere forlate USA20:05VerdenHund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04NorgeJeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40VerdenTekniske problemer stanset Indias månelanding19:39VerdenHamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35Norge15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt19:35NorgeSAS-pilot tatt med promille18:39NorgeYtterligere tiltak etter mædi-smitte hos sau18:05SportAmerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55SportVan Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22Helse og livsstilKlart for å koble hjerne og datamaskin?17:19VerdenFN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17NorgeDelvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14VerdenIran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59VerdenKonfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12VerdenHer reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11VerdenUkraina vil tvangskastrere pedofile15:55VerdenTrump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52VerdenGay Pride i dyreriket15:46Sport15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45NorgeBygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20NorgeMann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12NorgeMC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02SportStine Hovland klar for AC Milan14:48SportDansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42PolitikkBollestad om AAP: – Noe må vi ofre14:31VerdenKrekars advokat fyrer løs mot Italia etter terrordom14:22VerdenHavarikommisjonen bekrefter at del av en vinge brakk av i flystyrten i Umeå14:16VerdenPåtroppende leder for EU-kommisjonen gir mange løfter14:13NorgePopulært blant ungdommer å ha fiske som sommerjobb14:02VerdenTrump høster massiv kritikk for utfall mot kongresskvinner13:43SportHistorisk mange billettsøknader til fotball-EM13:28SportSander Berge takket nei til Premier League-klubb13:24VerdenInflasjonen når 175 prosent i Zimbabwe13:23NorgeVarmt, grått og fuktig vær i vente13:08VerdenTyrkia markerer treårsdagen for kuppforsøk13:05NorgeDrapsdømt sjubarnsmor bytter forsvarer12:50SportOdd-supporter utestenges etter flaskekasting12:46SportSjakkmiljøet starter kronerulling etter nei til millionavtale12:40NorgeNorske bedrifter kan løse medisinmangel med egenproduksjon12:37NorgePolitiet frigir navn på brannmann som døde i utforkjøring i Kvinesdal12:32VerdenRussisk forsker pågrepet for forræderi12:31SportMedier: Neymar møtte omsider på PSGs treningsfelt12:19SportCasillas blir del av Portos klubbapparat12:17VerdenFilippinene slår alarm om denguefeber12:05VerdenDriftsunderskudd i Systembolaget11:42NorgeNorge med milliongave til FNs skattearbeid11:40VerdenKina truer med sanksjoner etter amerikansk våpensalg til Taiwan11:32SportEkspert tror Ødegaard kan få mye spilletid: – Både filosofi og liga passer ham godt11:25VerdenForskere: Vitamin- og kosttilskudd forlenger ikke livet11:07PolitikkGranatangrep mot ukrainsk TV-stasjon som viste Oliver Stone-film11:00SportCAS skal bestemme hvordan mesterligafinale skal avgjøres etter VAR-kluss10:42SportRogalending ble europamester i brettseiling10:40NorgeTo svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang10:37NorgeKvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest10:33VerdenHaiene i Middelhavet trues av utryddelse10:23SportNovak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer10:09NorgeFlere jordbærselgere hadde ikke noe sted å gå på do09:49NorgeRegjeringen vil ta fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse09:40VerdenDomstol i Guatemala stanser migrantavtale med USA09:39NorgeFlyktninghjelpen ber giverland øke støtten til nødhjelp09:22Sport282 pågrepet i Frankrike etter Algerie-seier09:08NorgeFlest bobileiere i distriktene09:06Norge26 personer alvorlig syke av flåttvirus i fjor08:46NorgeNorske bedrifter betaler heller løsepenger enn å investere i IT-sikkerhet08:44VerdenBarn tjuvlånte bil og la ut på 1.000 km lang kjøretur08:41NorgeStrid om vindkraft mellom Sametinget og kommune08:34NorgeNationaltheatret togstasjon åpnet igjen etter røykutvikling08:11NorgeNille har tapt 700 millioner kroner på to år07:51SportTo dårlige innspill ødela for Hovland07:50VerdenStadig flere sivile ofre i Dutertes krig mot narkotika07:41NorgeElleve personer evakuert etter brann i tomannsbolig i Drammen07:31VerdenPro-kinesisk ordfører blir opposisjonens kandidat på Taiwan07:30SportRuud faller på tennisrankingen07:07NorgeMann slått og dyttet i vannet i Tønsberg06:41SportSupertalentet Fossesholm: – Jeg har alt å lære av de beste06:12NorgeTo til sykehus etter bilulykke ved Nordfjord06:10NorgeFNB-topp vil ikke besvare spørsmål om kutt før valget05:54VerdenIrans president rede til samtaler med USA05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:54VerdenKinesisk økonomi vokser saktere04:36VerdenDemonstrasjon i Moskva04:12NorgeVegvesenet bruker klimavennlig asfalt for å nå klimamål03:54VerdenKraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter03:20Norge– Dette er et symptom på et hardere arbeidsliv02:31NorgeKontroll på brann i tråler utenfor Ålesund
Populært