Antall asylsøkere til EU, Norge og Sveits stiger igjen

ASYLSØKERE: 15,3 prosent vekst i antall asylsøkere til EU, Norge og Sveits fra januar til april i år. Nå kommer også venezuelanske migranter til Europa. Her står de i kø foran en politistasjon i Lima, Peru, 11. juni.
ASYLSØKERE: 15,3 prosent vekst i antall asylsøkere til EU, Norge og Sveits fra januar til april i år. Nå kommer også venezuelanske migranter til Europa. Her står de i kø foran en politistasjon i Lima, Peru, 11. juni. Foto: Guadalupe Pardo / Reuters/NTB scanpix

206.474 personer søkte om asyl for første gang i EU, Norge og Sveits i årets fire første måneder, opp 15,3 prosent fra samme tid i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden den store tilstrømningen av asylsøkere og migranter i 2015, stiger antall asylsøknader til Europa igjen.

Det går fram av ferske tall fra EUs asylstøttekontor EASO.

Fra januar til april i år kom det 206.474 førstegangs asylsøkere til EU-land, Norge og Sveits. I samme kvartal 2018 var tallet 179.064.

34 prosent av søknadene i april ble innvilget ved første gangs behandling. 433.699 søknader som ikke er ferdig behandlet, har hopet seg opp per april.

Flest asylsøkere kom fra Syria og Afghanistan.

Nytt av året er at Venezuela seiler opp som tredje største asylsøkerland, med 3604 søkere i april.

I tillegg til førstegangs søkere stammer én av ti asylsøknader fra personer som allerede har søkt i et annet land.

Det er flest serbere, nordmakedonere og kosovarer som prøver seg på ny, viser EASOs oversikt.

Rundt 3 prosent av alle søknader kom fra enslige, mindreårige søkere.