Meny

USAs krigsskip og bombefly til Gulfen:

– Reell sannsynlighet for militær konflikt mellom USA og Iran

Amerikanske B-52H Stratofortress bombefly fotografert med nattkamera da det går inn for landing ved flybasen Al Udeid i Qatar 9. mai. B-52-flyene ble sendt til Persiabukta for å møte uspesifiserte iranske trusler. NTB Scanpix/AP.

PRIO-forsker Kristian Berg Harpviken mener det er en reell sannsynlighet for militær konflikt i Persiabukta. – Samtidig er det opplagt at hverken Irans president Hassan Rouhani eller USAs Donald Trump ønsker en militær konfrontasjon, understreker forskeren.

«USA søker fundamentalt sett ikke krig med Iran», sa landets utenriksminister Mike Pompeo etter et møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Sotsji tirsdag, men «vi har også gjort det klart for iranerne at dersom amerikanske interesser angripes, vil vi helt bestemt svare på passende vis».

Trump kunngjorde i fjor at USA trakk seg fra atomavtalen fra 2015. 8. mai i år, nøyaktig ett år etter, kunngjorde iranske tjenestemenn at landet trekker seg fra deler av avtalen. USA har nå styrket sitt militære nærvær i Persiabukten med hangarskip-gruppen USS Abraham Lincoln med opptil 40 kampfly. Flere bombefly er sendt til regionen.

Det siste året har USA innført stadig hardere sanksjoner mot Iran. Landets økonomi er i fritt fall.

– Hangarskipet er et veldig kraftig signal til Iran fra amerikansk side om at man mener tungt militært nærvær i regionen er berettiget. Når man eskalerer slik, kan det fort komme til militære sammenstøt, sa PRIO-forsker Kristian Berg Harpviken til ABC Nyheter mandag.

Han tror likevel en militær konfrontasjon i stor skala er det minst sannsynlige scenariet.

Forsker Kristian Berg Harpviken ved PRIO institutt for fredsforskning. Foto: PRIO.

– Det sitter langt inne for begge parter. Men at Iran via allierte militante grupper i regionen kan ønske å gjennomføre mer avgrensede hevnaksjoner kan være en mulighet, sier Harpviken.

Også Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei har sagt det ikke vil bli noen krig med USA, melder BBC News tirsdag.

Atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet og iranske løfter om begrensning av landets urananriking. Til gjengjeld skulle økonomiske sanksjoner mot Iran og landets oljenæring heves. Høyanriket uran kan brukes til atomvåpen.

Ifølge Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har Iran til nå etterlevd sin del av avtalen.

Forklaring: Dette er Iran-avtalen- se video:

Strammer skruen

Etter at USA trakk seg fra avtalen i fjor har Trump-regjeringen gradvis økt sanksjonstrykket. De siste ukene har skruen igjen blitt strammet til, etter at Trump ikke fornyet unntaksbestemmelsene som tillot visse land å kjøpe iransk olje. Det har drevet oljeprisene opp på verdensmarkedet.

I Iran er misnøyen med landets økonomi og ledelse stor. Mange er negative til landets militære eventyr i Syria og andre steder i regionen. Irans økonomi er effektivt sett avskåret fra verdensøkonomien som følge av sanksjonene. Ifølge Det internasjonale pengefondet kan iransk inflasjon nå 40 prosent, og landets valuta har falt over 60 prosent i år.

USA har også utpekt den iranske revolusjonsgarden som terrororganisasjon for første gang med en militær organisasjon i et annet land. Det er innført sanksjoner mot Irans stål-, aluminium-, jern- og kobberindustrier i tillegg til oljeindustrien.

Les også: USA sender krigsskip til Midtøsten

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fly på dekket til det amerikanske hangarskipet USS Abraham Lincoln 9 mai 2019, da skipet var på vei gjennom Suez-kanalen. NTB Scanpix/Reuters/Sosiale medier.

– Ønsker regimeendring

– Å gi etter for Trump-regjeringens krav vil oppfattes som en kapitulasjon. Frykten for at USA ønsker regimeendring er stor i Iran, sier Harpviken.

– Både nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton og dels utenriksminister Mike Pompeo har sagt svært direkte at regimeendring i Iran er ønskelig, og at målet med sanksjonene er å sette så stort press på Iran at folket reiser seg, sier PRIO-forskeren.

– Vårt mål er ikke krig, men å endre adferden til det iranske lederskapet, sa USAs utenriksminister Mike Pompeo i et intervju med CNBC før møtet med Lavrov denne uken;

– Vi har gjort alle de riktige tingene for å styrke våre egne sikkerhetstiltak, men vi ønsker også å sørge for at vi har en avskrekkende styrke på plass. Dersom Iran går etter amerikanske interesser, det være seg i Irak, Afghanistan eller Jemen – eller noe annet sted i Midtøsten – vil vi være beredt til å svare på passende vis.

Samtidig understreket utenriksministeren at USA «selvsagt» ønsker muligheter til samtaler velkommen:

– Iran er den viktigste destabiliserende innflytelsen i Midtøsten. Vi tar sikte på å fikse det, sa Pompeo og viste til Teherans rolle i terror, våpenforsyning til ustabile land og «en radikal økning av iranstøttede entiteter».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Et konverteringsanlegg for uran utenfor byen Isfahan. Arkivfoto fra 2005. Det internasjonale atomenergibyrået mener Iran hittil har oppfylt sine forpliktelser i atomavtalen fra 2015. 8. mai trakk landet seg ut av deler av den. Foto: NTB Scanpix /AP.

«Tåpelige medieoppslag»

Et kappløp mellom amerikanske sanksjoner på en side og en gradvis iransk atomoppbygging på den andre kan tilbakestille situasjonen til slik den var i årene før atomavtalen av 2015, da sannsynligheten for amerikanske eller israelske luftangrep tidvis virket overhengende, skriver Economist.

Irans president taler i hovedstaden i Teheran 8. mai 2019. Denne dagen erklærte Iran at landet ikke lenger vil akspetere grensene for urananriking i atomavtalen fra 2015, og stilte et ultimatum til avtalepartene: Innen 60 dager må nye tiltak på plass for å beskytte oljesektoren og banksektoren i Iran mot de nye amerikanske sanksjonene. Foto: Scanpix/AFP. Foto: Ho / AFP

Iran kan på kort tid ta i bruk flere tusen gamle sentrifuger for høyanriking av uran, installere dem under bakken og sette dem i drift. Landet vil kun behøve få måneder til å produsere nok våpengrads uran til ett enkelt atomvåpen, skriver magasinet.

Tidligere kommandør i amerikanske Central Command (med ansvar for amerikanske militæroperasjoner i Midtøsten) William Fallon sier til Al Jazeera at han ikke venter noen militær eskalering trass «hypen i media».

– USA har reist inn og ut av Persiabukta i tiår, sa Fallon, som mente «tåpelige medieoppslag» forverrer situasjonen i bukta, når det militære scenariet mellom erkerivalene er som det har vært i flere år.

Les også: EU avviser «ultimatum» om Iran-avtalen

– Kan bli veldig, veldig farlig

Den tidligere amerikanske forsvarsministeren Robert Gates sier på sin side til CBS News at faren for at noen av de militære styrkene i Persiabukta gjør en feilberegning nå er «en høyst reell risiko»;

– Det kan få svært uforutsigbare konsekvenser i Midtøsten som vil være veldig, veldig farlige.

Mulige iranske reaksjoner for å møte det amerikanske presset kan være rakettester, provokasjoner mot amerikanske krigsfartøy i Persiabukta, dataangrep mot USA og landets allierte, eller bruk av allierte militante grupper mot amerikanske interesser og allierte, sier analytikere til CNN.

Harpviken mener de tetteste, mest langvarige båndene til slike grupper - identitetsmessig og politisk - er til Hizbollah, sjiamilitsen i Libanon.

– Samarbeidet med denne gruppen er helt sentralt i iransk strategi for å ha en stemme i Israel-Palestina-konflikten. Alliansen med Syria og den syriske regjeringen er mer pragmatisk, selv om den har vart siden den islamske revolusjonen i Iran, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Nye amerikanske sanksjoner mot Iran

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Iranere brenner det amerikanske flagget under en demonstrasjon i Teheran etter fredagsbønnen 10. mai. NTB Scanpix/AP.

Vil ikke utelukke angrep mot Israel

Israels energiminister Yuval Steinitz sier sammenstøt mellom amerikanske og iranske styrker eller Iran og naboland kan føre til at Iran vil aktivere Hizbollah i Libanon og Islamsk Jihadpå Gazastripen, og at disse vil sende raketter mot Israel.

USAs president Donald Trump besvarte blant annet spørsmål om Iran ved et møte med den ungarske presidenten Viktor Orban i Det hvite hus mandag. NTB Scanpix/AFP.

– Jeg vil ikke utelukke et iransk angrep mot Israel», sa han ifølge Times of Israel.

Energiministeren understreket at han ikke uttalte seg på bakgrunn av konkrete etterretningsopplysninger. – Iranerne kan gå amok og angripe hele Midtøsten, sa han.

I tillegg til Irans egne missiler har iranske allierte som Hizbollah-geriljaen i Libanon og palestinske Islamsk jihad flere hundre tusen raketter rettet mot USA-allierte Israel, skriver den israelske avisen.

– Sett fra Teheran har Iran lenge vært involvert i en lavintensitets-konflikt. Iranske myndigheter mener terrorangrep i landet det siste året kan spores til organisasjoner som har støtte fra USA, Saudi-Arabia eller begge, sier PRIO-forskeren Harpviken.

Den tidligere amerikanske diplomaten Wendy Sherman, som bidro til å fremforhandle atomavtalen, sier til Economist at hun ikke tror Donald Trump ønsker krig.

– Men jeg tror ikke han helt forstår den eskalerings-syklusen Bolton har trukket ham inn i, og faren for krig, som vokser hver eneste dag, mener hun.

– Det jeg vil se fra Iran, er at Iran ringer meg. Vi er ikke ute etter å skade Iran. Vi vil at de skal være sterke og store og ha en stor økonomi, har Trump uttalt ifølge CNN.

Søndag omtalte revolusjonsgardens leder general Hossein Salami de amerikanske forsterkningene som «psykologisk krigføring» og et forsøk på å skremme iranske myndigheter. En annen høytstående militær leder sa Iran hadde «tilstrekkelig ildkraft til å ramme USA i hodet». Tilsvarende utspill har kommet fra flere myndighetspersoner.

Les også: Iran vil ha gransking etter sabotasje mot flere skip

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arkivfoto fra en marineøvelse den iranske revolusjonsgarden gjennomførte i Hormuz-stredet i februar 2015. NTB Scanpix/AFP.

Sammenligner med katastrofal krig

Iran skjuler oljeeksport med mellommenn og «spøkelsestankskip» med signalsystemet skrudd av. Likevel har eksporten har falt til én million tønner dagen, halvparten av nivået før Trumps sanksjoner, ifølge Economist.

Rouhani har ofte blitt oppfattet som en moderat leder. Men med sanksjonstrykket det siste året, høres han stadig mer haukeaktig ut. Lørdag sammenlignet president Rouhani virkningene av de amerikanske sanksjonene med den ødeleggende krigen med Irak på 80-tallet. Da mistet flere hundre tusen mennesker livet, nær halvparten av landets oljeinntekter ble slukt og en generasjon iranere merket for livet, skriver New York Times.

Sammenligningen av den nåværende økonomiske krisen med en av de verste konfliktene det moderne Iran har gjennomlevd, understreker hvor alvorlig situasjonen er, skriver avisen.

– Iranerne håpet atomavtalen skulle gi en åpning mot verdensøkonomien. Det var Rouhanis valgløfte og avtalen var ment å skulle gi bedre økonomi for folk flest. Det håpet ble knust da Trump trakk USA fra avtalen for ett år siden, sier Harpviken.

Når Iran nå - ett år senere - trekker seg fra deler av avtalen, er det uttrykk for en skuffelse med EU og andre partnere i avtalen, mener fredsforskeren.

– På en måte er sanksjonspolitikken et håndslag til de mest radikale og isolasjonistiske kreftene i Iran, sier PRIO-forskeren.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

EU fortviler

EU-land har forsøkt å jobbe rundt de nye amerikanske sanksjonene og fortsette handel med Iran, men ingen av medlemslandene vil risikere handelskrig med USA. USA er alliert med Irans erkefiende Saudi-Arabia, og de to landene er involvert på hver sin side i flere konflikter i Midtøsten.

USAs utenriksminister Mike Pompeo var mandag på besøk til Brussel for å diskutere Iran med europeiske kolleger. Selv etter at USA forlot atomavtalen har europeiske ledere håpet at avtalen kan la seg redde, men nå innrømmer de at det ser mørkt ut.

– Konfrontasjonen mellom USA og Iran skaper både en utfordring og et rom for andre stormakter. Kina har klart å opprettholde et ganske godt forhold til Iran og var viktig for utarbeidelsen av visse elementer i atomavtalen, sier Harpviken.

– Kinas Midtøsten-politikk går ut på å holde seg inne med alle. Russland har gått tungt inn på iransk side og pleid forbindelser med Iran i mange år. Det er et stormaktsperspektiv i konfliktene som igjen øker risikoen for eskalering.

Les også: Mike Pompeo i hastemøter om Iran.

USAs utenriksminister Mike Pompeo (t.v.) ankommer EU-hovedkvarteret i Brussel 13. mai. NTB Scanpix/AFP.

Øvrige kilder: The Guardian.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:54 Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26 Verdens dyreste medisin godkjent i USA02:23 800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55 Mann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19 Helsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37 Halve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43 Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55 Godt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40 Nedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19 Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48 Beskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36 Messi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35 Minst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13 Elyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13 73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45 26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10 Bråslakter laks – må rekke det for den dør20:09 Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06 To pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49 Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49 Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14 Oljefondet selger cannabis-aksjene18:54 – Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51 Kronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22 Eksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07 XXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51 Chelsea har lagt inn bud på Reiten17:44 Frykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34 Motorsyklist omkom i ulykke17:23 Donald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15 Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39 Mann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39 Kenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26 Solberg forstår Mays avgang16:15 Folk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05 Penelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59 Charles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17 Mattilsynets direktør går av etter avsløring15:00 Kyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37 Tvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32 Hermstad: Vi er ved et veiskille14:22 Unike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46 Ingen streik i staten – enighet i meklingen13:38 Presidentkampen igang med brede smil13:09 Norsk toppfotball går med overskudd13:06 Klimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29 Bombe mot moske under fredagsbønn12:02 Thailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51 Tidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51 Nord-Korea stiller ultimatum til USA11:28 MDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27 Bertel O. Steen kutter 200 jobber11:07 Manipulert video av Pelosi går viralt11:06 Laksedøden gir høyere priser10:51 PostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50 Trump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52 Mount Everest har krevd sju liv på en uke09:41 283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37 Nær halvparten av varebilene brukes privat09:36 Modi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00 Lippi blir landslagssjef for Kina – igjen.08:52 Skuespiller vant rekordsøksmål mot avis08:50 Frp vil kutte norsk bistand til Palestina08:49 Fire polakker i arresten etter trusler på fly08:45 Bare én ting kan redde Norge: – Innrøm at dere ble lurt08:24 Wenger: – Ikke sikkert jeg kommer tilbake som manager08:15 Sykkeltyverier utføres sjelden av proffe bander07:58 Brasils høyesterett kriminaliserer homofobi06:20 Rundt 10.000 elever streiker 31 steder i Norge fredag06:19 Julian Assange tiltalt for brudd på spionasjeloven i USA06:05 Akademikerne varsler markering etter brudd i Oslo-meklingen06:00 Dette er favorittene til å overta etter May05:51 23-åring dømt til tre år i fengsel for voldtekt av 13-åring05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:20 Mekling utover formiddagen i statsoppgjøret05:15 Stiv kuling i MDG-debatt om vindkraft05:11 Første homofile ekteskap inngått på Taiwan04:48 Flere svenske barn i varetekt04:42 Lakseoppdrettere frykter ledighet etter algekrisen03:13 Enighet om forlik på 400 millioner i Weinstein-saken02:58 Fire pågrepet for trusler på fly02:39 Bompengetopper avviser Støres løsning02:15 USA: Flyforbud mot Boeings 737 MAX-fly til slutten av juni01:15 New Jersey forbyr røyking på stranda00:40 Politiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog00:05 Trump hevder at Huawei kan bli omfattet av en handelsavtale med Kina22:56 Israel herjet av branner under hetebølge22:54 Tre Kronor utslått av Finland i ishockey-VM22:27 Brakseier for Modi i India22:23 Unicef-leder ber Norge hente hjem barn av IS-krigere22:22 Omfattende tiltale mot Julian Assange i USA22:02 Enighet mellom Unio og KS - kommunestreik avverget21:26 Russland lover gjengjeldelse om Vardø-radaren oppgraderes21:02 Dagbladet: Bendtner forsvinner fra Rosenborg i sommer20:48 Slutt med kvakksalveriet og bli en verdig prinsesse!20:29 Pelosi stiller spørsmål om Trumps helse19:54 Manchester United møter Kristiansund på Ullevaal, stolt Solskjær19:26 Inviterer Durek og prinsessen hjem til sjamanens familiehus18:59 Adressa: – RBK-spillerne lei særbehandling av Bendtner
Siste nytt
02:54VerdenGuvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26VerdenVerdens dyreste medisin godkjent i USA02:23Norge800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55NorgeMann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19NorgeHelsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37NorgeHalve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43VerdenTrump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55SportGodt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40SportNedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19PolitikkGiske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48VerdenBeskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36SportMessi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35VerdenMinst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13SportElyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13Norge73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45Norge26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10NorgeBråslakter laks – må rekke det for den dør20:09PengerSpetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06VerdenTo pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49NorgeMann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49NorgeRiksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14PengerOljefondet selger cannabis-aksjene18:54Politikk– Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51NorgeKronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22VerdenEksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07PengerXXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51SportChelsea har lagt inn bud på Reiten17:44VerdenFrykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34NorgeMotorsyklist omkom i ulykke17:23PolitikkDonald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15NorgeFastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39NorgeMann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39VerdenKenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26PolitikkSolberg forstår Mays avgang16:15NorgeFolk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05PolitikkPenelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59VerdenCharles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17PolitikkMattilsynets direktør går av etter avsløring15:00SportKyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37SportTvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32PolitikkHermstad: Vi er ved et veiskille14:22VerdenUnike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46NorgeIngen streik i staten – enighet i meklingen13:38SportPresidentkampen igang med brede smil13:09SportNorsk toppfotball går med overskudd13:06VerdenKlimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29VerdenBombe mot moske under fredagsbønn12:02ReiseThailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51SportTidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51VerdenNord-Korea stiller ultimatum til USA11:28PolitikkMDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27PengerBertel O. Steen kutter 200 jobber11:07PolitikkManipulert video av Pelosi går viralt11:06PengerLaksedøden gir høyere priser10:51PengerPostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50PengerTrump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52VerdenMount Everest har krevd sju liv på en uke09:41Norge283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37MotorNær halvparten av varebilene brukes privat09:36PolitikkModi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00SportLippi blir landslagssjef for Kina – igjen.08:52KulturSkuespiller vant rekordsøksmål mot avis08:50PolitikkFrp vil kutte norsk bistand til Palestina08:49NorgeFire polakker i arresten etter trusler på fly08:45NorgeBare én ting kan redde Norge: – Innrøm at dere ble lurt08:24SportWenger: – Ikke sikkert jeg kommer tilbake som manager08:15NorgeSykkeltyverier utføres sjelden av proffe bander07:58VerdenBrasils høyesterett kriminaliserer homofobi06:20NorgeRundt 10.000 elever streiker 31 steder i Norge fredag06:19VerdenJulian Assange tiltalt for brudd på spionasjeloven i USA06:05NorgeAkademikerne varsler markering etter brudd i Oslo-meklingen06:00PolitikkDette er favorittene til å overta etter May05:51Norge23-åring dømt til tre år i fengsel for voldtekt av 13-åring05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:20NorgeMekling utover formiddagen i statsoppgjøret05:15PolitikkStiv kuling i MDG-debatt om vindkraft05:11VerdenFørste homofile ekteskap inngått på Taiwan04:48VerdenFlere svenske barn i varetekt04:42PengerLakseoppdrettere frykter ledighet etter algekrisen03:13KulturEnighet om forlik på 400 millioner i Weinstein-saken02:58NorgeFire pågrepet for trusler på fly02:39MotorBompengetopper avviser Støres løsning02:15ReiseUSA: Flyforbud mot Boeings 737 MAX-fly til slutten av juni01:15VerdenNew Jersey forbyr røyking på stranda00:40NorgePolitiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog00:05PengerTrump hevder at Huawei kan bli omfattet av en handelsavtale med Kina22:56VerdenIsrael herjet av branner under hetebølge22:54SportTre Kronor utslått av Finland i ishockey-VM22:27VerdenBrakseier for Modi i India22:23NorgeUnicef-leder ber Norge hente hjem barn av IS-krigere22:22VerdenOmfattende tiltale mot Julian Assange i USA22:02NorgeEnighet mellom Unio og KS - kommunestreik avverget21:26NorgeRussland lover gjengjeldelse om Vardø-radaren oppgraderes21:02SportDagbladet: Bendtner forsvinner fra Rosenborg i sommer20:48StemmerSlutt med kvakksalveriet og bli en verdig prinsesse!20:29PolitikkPelosi stiller spørsmål om Trumps helse19:54SportManchester United møter Kristiansund på Ullevaal, stolt Solskjær19:26NorgeInviterer Durek og prinsessen hjem til sjamanens familiehus18:59SportAdressa: – RBK-spillerne lei særbehandling av Bendtner
Populært