Meny

USAs krigsskip og bombefly til Gulfen:

– Reell sannsynlighet for militær konflikt mellom USA og Iran

Amerikanske B-52H Stratofortress bombefly fotografert med nattkamera da det går inn for landing ved flybasen Al Udeid i Qatar 9. mai. B-52-flyene ble sendt til Persiabukta for å møte uspesifiserte iranske trusler. NTB Scanpix/AP.

PRIO-forsker Kristian Berg Harpviken mener det er en reell sannsynlighet for militær konflikt i Persiabukta. – Samtidig er det opplagt at hverken Irans president Hassan Rouhani eller USAs Donald Trump ønsker en militær konfrontasjon, understreker forskeren.

«USA søker fundamentalt sett ikke krig med Iran», sa landets utenriksminister Mike Pompeo etter et møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Sotsji tirsdag, men «vi har også gjort det klart for iranerne at dersom amerikanske interesser angripes, vil vi helt bestemt svare på passende vis».

Trump kunngjorde i fjor at USA trakk seg fra atomavtalen fra 2015. 8. mai i år, nøyaktig ett år etter, kunngjorde iranske tjenestemenn at landet trekker seg fra deler av avtalen. USA har nå styrket sitt militære nærvær i Persiabukten med hangarskip-gruppen USS Abraham Lincoln med opptil 40 kampfly. Flere bombefly er sendt til regionen.

Det siste året har USA innført stadig hardere sanksjoner mot Iran. Landets økonomi er i fritt fall.

– Hangarskipet er et veldig kraftig signal til Iran fra amerikansk side om at man mener tungt militært nærvær i regionen er berettiget. Når man eskalerer slik, kan det fort komme til militære sammenstøt, sa PRIO-forsker Kristian Berg Harpviken til ABC Nyheter mandag.

Han tror likevel en militær konfrontasjon i stor skala er det minst sannsynlige scenariet.

Forsker Kristian Berg Harpviken ved PRIO institutt for fredsforskning. Foto: PRIO.

– Det sitter langt inne for begge parter. Men at Iran via allierte militante grupper i regionen kan ønske å gjennomføre mer avgrensede hevnaksjoner kan være en mulighet, sier Harpviken.

Også Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei har sagt det ikke vil bli noen krig med USA, melder BBC News tirsdag.

Atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet og iranske løfter om begrensning av landets urananriking. Til gjengjeld skulle økonomiske sanksjoner mot Iran og landets oljenæring heves. Høyanriket uran kan brukes til atomvåpen.

Ifølge Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har Iran til nå etterlevd sin del av avtalen.

Forklaring: Dette er Iran-avtalen- se video:

Strammer skruen

Etter at USA trakk seg fra avtalen i fjor har Trump-regjeringen gradvis økt sanksjonstrykket. De siste ukene har skruen igjen blitt strammet til, etter at Trump ikke fornyet unntaksbestemmelsene som tillot visse land å kjøpe iransk olje. Det har drevet oljeprisene opp på verdensmarkedet.

I Iran er misnøyen med landets økonomi og ledelse stor. Mange er negative til landets militære eventyr i Syria og andre steder i regionen. Irans økonomi er effektivt sett avskåret fra verdensøkonomien som følge av sanksjonene. Ifølge Det internasjonale pengefondet kan iransk inflasjon nå 40 prosent, og landets valuta har falt over 60 prosent i år.

USA har også utpekt den iranske revolusjonsgarden som terrororganisasjon for første gang med en militær organisasjon i et annet land. Det er innført sanksjoner mot Irans stål-, aluminium-, jern- og kobberindustrier i tillegg til oljeindustrien.

Les også: USA sender krigsskip til Midtøsten

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fly på dekket til det amerikanske hangarskipet USS Abraham Lincoln 9 mai 2019, da skipet var på vei gjennom Suez-kanalen. NTB Scanpix/Reuters/Sosiale medier.

– Ønsker regimeendring

– Å gi etter for Trump-regjeringens krav vil oppfattes som en kapitulasjon. Frykten for at USA ønsker regimeendring er stor i Iran, sier Harpviken.

– Både nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton og dels utenriksminister Mike Pompeo har sagt svært direkte at regimeendring i Iran er ønskelig, og at målet med sanksjonene er å sette så stort press på Iran at folket reiser seg, sier PRIO-forskeren.

– Vårt mål er ikke krig, men å endre adferden til det iranske lederskapet, sa USAs utenriksminister Mike Pompeo i et intervju med CNBC før møtet med Lavrov denne uken;

– Vi har gjort alle de riktige tingene for å styrke våre egne sikkerhetstiltak, men vi ønsker også å sørge for at vi har en avskrekkende styrke på plass. Dersom Iran går etter amerikanske interesser, det være seg i Irak, Afghanistan eller Jemen – eller noe annet sted i Midtøsten – vil vi være beredt til å svare på passende vis.

Samtidig understreket utenriksministeren at USA «selvsagt» ønsker muligheter til samtaler velkommen:

– Iran er den viktigste destabiliserende innflytelsen i Midtøsten. Vi tar sikte på å fikse det, sa Pompeo og viste til Teherans rolle i terror, våpenforsyning til ustabile land og «en radikal økning av iranstøttede entiteter».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Et konverteringsanlegg for uran utenfor byen Isfahan. Arkivfoto fra 2005. Det internasjonale atomenergibyrået mener Iran hittil har oppfylt sine forpliktelser i atomavtalen fra 2015. 8. mai trakk landet seg ut av deler av den. Foto: NTB Scanpix /AP.

«Tåpelige medieoppslag»

Et kappløp mellom amerikanske sanksjoner på en side og en gradvis iransk atomoppbygging på den andre kan tilbakestille situasjonen til slik den var i årene før atomavtalen av 2015, da sannsynligheten for amerikanske eller israelske luftangrep tidvis virket overhengende, skriver Economist.

Irans president taler i hovedstaden i Teheran 8. mai 2019. Denne dagen erklærte Iran at landet ikke lenger vil akspetere grensene for urananriking i atomavtalen fra 2015, og stilte et ultimatum til avtalepartene: Innen 60 dager må nye tiltak på plass for å beskytte oljesektoren og banksektoren i Iran mot de nye amerikanske sanksjonene. Foto: Scanpix/AFP. Foto: Ho / AFP

Iran kan på kort tid ta i bruk flere tusen gamle sentrifuger for høyanriking av uran, installere dem under bakken og sette dem i drift. Landet vil kun behøve få måneder til å produsere nok våpengrads uran til ett enkelt atomvåpen, skriver magasinet.

Tidligere kommandør i amerikanske Central Command (med ansvar for amerikanske militæroperasjoner i Midtøsten) William Fallon sier til Al Jazeera at han ikke venter noen militær eskalering trass «hypen i media».

– USA har reist inn og ut av Persiabukta i tiår, sa Fallon, som mente «tåpelige medieoppslag» forverrer situasjonen i bukta, når det militære scenariet mellom erkerivalene er som det har vært i flere år.

Les også: EU avviser «ultimatum» om Iran-avtalen

– Kan bli veldig, veldig farlig

Den tidligere amerikanske forsvarsministeren Robert Gates sier på sin side til CBS News at faren for at noen av de militære styrkene i Persiabukta gjør en feilberegning nå er «en høyst reell risiko»;

– Det kan få svært uforutsigbare konsekvenser i Midtøsten som vil være veldig, veldig farlige.

Mulige iranske reaksjoner for å møte det amerikanske presset kan være rakettester, provokasjoner mot amerikanske krigsfartøy i Persiabukta, dataangrep mot USA og landets allierte, eller bruk av allierte militante grupper mot amerikanske interesser og allierte, sier analytikere til CNN.

Harpviken mener de tetteste, mest langvarige båndene til slike grupper - identitetsmessig og politisk - er til Hizbollah, sjiamilitsen i Libanon.

– Samarbeidet med denne gruppen er helt sentralt i iransk strategi for å ha en stemme i Israel-Palestina-konflikten. Alliansen med Syria og den syriske regjeringen er mer pragmatisk, selv om den har vart siden den islamske revolusjonen i Iran, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Nye amerikanske sanksjoner mot Iran

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Iranere brenner det amerikanske flagget under en demonstrasjon i Teheran etter fredagsbønnen 10. mai. NTB Scanpix/AP.

Vil ikke utelukke angrep mot Israel

Israels energiminister Yuval Steinitz sier sammenstøt mellom amerikanske og iranske styrker eller Iran og naboland kan føre til at Iran vil aktivere Hizbollah i Libanon og Islamsk Jihadpå Gazastripen, og at disse vil sende raketter mot Israel.

USAs president Donald Trump besvarte blant annet spørsmål om Iran ved et møte med den ungarske presidenten Viktor Orban i Det hvite hus mandag. NTB Scanpix/AFP.

– Jeg vil ikke utelukke et iransk angrep mot Israel», sa han ifølge Times of Israel.

Energiministeren understreket at han ikke uttalte seg på bakgrunn av konkrete etterretningsopplysninger. – Iranerne kan gå amok og angripe hele Midtøsten, sa han.

I tillegg til Irans egne missiler har iranske allierte som Hizbollah-geriljaen i Libanon og palestinske Islamsk jihad flere hundre tusen raketter rettet mot USA-allierte Israel, skriver den israelske avisen.

– Sett fra Teheran har Iran lenge vært involvert i en lavintensitets-konflikt. Iranske myndigheter mener terrorangrep i landet det siste året kan spores til organisasjoner som har støtte fra USA, Saudi-Arabia eller begge, sier PRIO-forskeren Harpviken.

Den tidligere amerikanske diplomaten Wendy Sherman, som bidro til å fremforhandle atomavtalen, sier til Economist at hun ikke tror Donald Trump ønsker krig.

– Men jeg tror ikke han helt forstår den eskalerings-syklusen Bolton har trukket ham inn i, og faren for krig, som vokser hver eneste dag, mener hun.

– Det jeg vil se fra Iran, er at Iran ringer meg. Vi er ikke ute etter å skade Iran. Vi vil at de skal være sterke og store og ha en stor økonomi, har Trump uttalt ifølge CNN.

Søndag omtalte revolusjonsgardens leder general Hossein Salami de amerikanske forsterkningene som «psykologisk krigføring» og et forsøk på å skremme iranske myndigheter. En annen høytstående militær leder sa Iran hadde «tilstrekkelig ildkraft til å ramme USA i hodet». Tilsvarende utspill har kommet fra flere myndighetspersoner.

Les også: Iran vil ha gransking etter sabotasje mot flere skip

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arkivfoto fra en marineøvelse den iranske revolusjonsgarden gjennomførte i Hormuz-stredet i februar 2015. NTB Scanpix/AFP.

Sammenligner med katastrofal krig

Iran skjuler oljeeksport med mellommenn og «spøkelsestankskip» med signalsystemet skrudd av. Likevel har eksporten har falt til én million tønner dagen, halvparten av nivået før Trumps sanksjoner, ifølge Economist.

Rouhani har ofte blitt oppfattet som en moderat leder. Men med sanksjonstrykket det siste året, høres han stadig mer haukeaktig ut. Lørdag sammenlignet president Rouhani virkningene av de amerikanske sanksjonene med den ødeleggende krigen med Irak på 80-tallet. Da mistet flere hundre tusen mennesker livet, nær halvparten av landets oljeinntekter ble slukt og en generasjon iranere merket for livet, skriver New York Times.

Sammenligningen av den nåværende økonomiske krisen med en av de verste konfliktene det moderne Iran har gjennomlevd, understreker hvor alvorlig situasjonen er, skriver avisen.

– Iranerne håpet atomavtalen skulle gi en åpning mot verdensøkonomien. Det var Rouhanis valgløfte og avtalen var ment å skulle gi bedre økonomi for folk flest. Det håpet ble knust da Trump trakk USA fra avtalen for ett år siden, sier Harpviken.

Når Iran nå - ett år senere - trekker seg fra deler av avtalen, er det uttrykk for en skuffelse med EU og andre partnere i avtalen, mener fredsforskeren.

– På en måte er sanksjonspolitikken et håndslag til de mest radikale og isolasjonistiske kreftene i Iran, sier PRIO-forskeren.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

EU fortviler

EU-land har forsøkt å jobbe rundt de nye amerikanske sanksjonene og fortsette handel med Iran, men ingen av medlemslandene vil risikere handelskrig med USA. USA er alliert med Irans erkefiende Saudi-Arabia, og de to landene er involvert på hver sin side i flere konflikter i Midtøsten.

USAs utenriksminister Mike Pompeo var mandag på besøk til Brussel for å diskutere Iran med europeiske kolleger. Selv etter at USA forlot atomavtalen har europeiske ledere håpet at avtalen kan la seg redde, men nå innrømmer de at det ser mørkt ut.

– Konfrontasjonen mellom USA og Iran skaper både en utfordring og et rom for andre stormakter. Kina har klart å opprettholde et ganske godt forhold til Iran og var viktig for utarbeidelsen av visse elementer i atomavtalen, sier Harpviken.

– Kinas Midtøsten-politikk går ut på å holde seg inne med alle. Russland har gått tungt inn på iransk side og pleid forbindelser med Iran i mange år. Det er et stormaktsperspektiv i konfliktene som igjen øker risikoen for eskalering.

Les også: Mike Pompeo i hastemøter om Iran.

USAs utenriksminister Mike Pompeo (t.v.) ankommer EU-hovedkvarteret i Brussel 13. mai. NTB Scanpix/AFP.

Øvrige kilder: The Guardian.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:43 Håkon holdt verdens første saksofonkonsert på Everest11:23 Oversikt: Her kan det bli streik i stat og kommune10:45 Ber DNB-kunder følge nøye med10:31 Tre omkom i tornado i Missouri10:22 Etterlyser debatt etter norsk fredsfiasko10:03 Flere løp ryker trolig for Jakob Ingebrigtsen10:03 Ny person pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai10:02 Norges Bank varsler bedre løsninger for raske betalinger09:49 Derfor gjør de unge klimaopprør09:26 Tre millioner år gammel mus gir nytt håp i fossil-forskningen09:07 Strømprisen opp 30 prosent i årets tre første måneder09:07 Tidligere sykkelpresident risikerer å miste verv på livstid09:06 Magnus Carlsens trener: Han nærmer seg eget toppnivå09:04 Israel skjerper på nytt restriksjonene for Gazas fiskere08:42 Ber folk ta kontakt før de begår overgrep mot barn08:26 Ledigheten ned til 3,5 prosent07:44 The Times: May kunngjør sin avgang fredag06:36 Skolene i Finnmark helt på bunnen i landssammenheng06:10 MDGs klimakrav krever «uhyre sterke virkemidler»06:04 Dette skjer i dag05:48 Mot brakseier for Modi i India05:45 Maner til kamp mot voldtekt som krigsvåpen05:39 Dette skjedde i natt05:12 Ni personer drept i bombeangrep i Somalia05:00 Streikende lærere inviteres med på ny storstilt klimaprotest05:00 Konservative under press i EU-valget04:51 Colombia ber om internasjonal hjelp med migrantstrøm fra Venezuela04:35 21-åring møter i retten tiltalt for voldtekt av 12-åring03:58 Eriksen Søreide mener handelskrigen truer norske jobber03:17 Varhaug-tiltalt var ruset på alkohol, hasj og MDMA02:40 Panasonic stanser samarbeid med Huawei02:17 Boligbrann på Hamar slukket01:05 USA vurderer å sende 10.000 flere soldater til Midtøsten00:58 Varslingssak henlagt i Vest politidistrikt00:24 Irans øverste leder refser Rouhani og Zarif00:07 Dommer vil ikke hindre at Kongressen får utlevert opplysninger om Trumps bankkontoer00:05 NATO varsler cyberløft00:02 Kvinner utgjør kun en femdel av artister på festivalscener22:56 Kajakk kantret utenfor Harstad – mann reddet opp av vannet22:33 Magnus Carlsen slo dansk sjakkyndling i første parti21:57 Solberg: Mindre bompenger, tregere utbygging21:55 Henrik Ingebrigtsen vant, Filip slått i sesongdebuten21:26 Lederen i Underhuset går av21:07 To menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai20:29 Komikere og klarsynte på plass for å se prinsessen og sjamanen20:13 Trump avbrøt møte med demokrater19:40 Glimt ut av cupen, flere eliteserielag slet seg videre19:30 Norge rykker ned en plass i Eurovision19:05 Tror Putin vil vise sin humane side: – Frode slipper fri i sommer18:41 Hardkjør mot Tybring-Gjedde på beredskap – beskyldes for ansvarsfraskrivelse18:16 Manchester Uniteds sesongbilletter utsolgt på rekordtid18:00 Mann alvorlig skadd i sykkelulykke i Kongsberg17:43 Fiskeriministeren vurderer tiltak etter omfattende fiskedød17:02 – Dette tar jammen lang tid16:53 Mener russerne «viser styrker» – måtte avskjære bombefly16:38 Fotballtrener Joar Hoff er død16:30 Svømmeforbundet stiller seg bak Tom Tvedt i presidentkampen16:17 – Reiste til utlandet og valgte å svindle Nav for dagpenger15:55 Conte svært nær Inter-jobben15:38 Europol aksjonerte mot smuglernettverk15:36 Sarri fortsetter gjerne i Chelsea14:59 Magnus Carlsen møter dansk kjempetalent14:50 SAS og Airbus skal utvikle elfly14:25 Turistbuss veltet i Italia14:17 Rekordmåned for norske drikkevarer14:11 SD-politiker etterforskes for seksuell trakassering14:01 Bensinen har aldri vært dyrere13:45 – Ap bør jekke seg ned litt13:24 – City og PSG er kun en stats leketøy13:20 – Regjeringen kan få barneliv på samvittigheten13:06 Umulig å hindre spredning av dødsalge13:02 Vått og fuktig over hele landet12:43 Tusenvis av ulovlige våpen beslaglagt - flere i Forsvaret og politiet er siktet12:18 Ekskonge åpner for å avgi DNA-prøve11:57 British Steel kollapser – tusenvis kan miste jobben11:48 Blander seg inn i betent sak11:27 Nå er Durek mer «populær» enn Trump – men én sak topper begge10:59 Kan Team Trump bringe fred til Midtøsten?10:48 Norsk sykkeltalent fikk proffkontrakt10:20 Seks drept og over 200 såret i valguro i Indonesia10:11 Løkes landslagsplass kan være i fare10:00 – Norwegian bruker ulovlige bagasjevekter09:59 Kunder ble belastet dobbelt09:45 Slik avslutter du HBO Nordic09:44 Klar for ny dialog om Kielland-ulykken09:42 Kun en av fem offentlige virksomheter bruker kunstig intelligens09:41 Hegerberg fikk høythengende pris09:17 – For mange muslimer er renter et større tabu enn å spise svinekjøtt09:10 Sikkerhetsregler for campingplasser utsettes09:09 Milliardoverskudd i Norske Skog09:09 Tror ikke på mål om nullutslipp i 202508:39 Kina anklager USA for vingling og ødeleggelse av handelsløsning08:12 Flyruter fra fem svenske byer til ny fjellflyplass08:08 Casillas' kone er blitt kreftsyk07:50 Norge er verdens mest robuste land07:19 «Zuccas» overmenn til NHL-finale etter 49 år07:06 Direkte: Statsrådene grilles om statsbudsjettet i spørretimen06:15 – Bevis for at den syriske staten har ansvar for krigsforbrytelser06:00 Siste sjanse for unge kvinner som vil ha gratis HPV-vaksine05:50 Dette skjer i dag
Siste nytt
11:43VerdenHåkon holdt verdens første saksofonkonsert på Everest11:23NorgeOversikt: Her kan det bli streik i stat og kommune10:45PengerBer DNB-kunder følge nøye med10:31VerdenTre omkom i tornado i Missouri10:22VerdenEtterlyser debatt etter norsk fredsfiasko10:03SportFlere løp ryker trolig for Jakob Ingebrigtsen10:03NorgeNy person pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai10:02PengerNorges Bank varsler bedre løsninger for raske betalinger09:49VerdenDerfor gjør de unge klimaopprør09:26VerdenTre millioner år gammel mus gir nytt håp i fossil-forskningen09:07PengerStrømprisen opp 30 prosent i årets tre første måneder09:07SportTidligere sykkelpresident risikerer å miste verv på livstid09:06SportMagnus Carlsens trener: Han nærmer seg eget toppnivå09:04VerdenIsrael skjerper på nytt restriksjonene for Gazas fiskere08:42NorgeBer folk ta kontakt før de begår overgrep mot barn08:26NorgeLedigheten ned til 3,5 prosent07:44PolitikkThe Times: May kunngjør sin avgang fredag06:36NorgeSkolene i Finnmark helt på bunnen i landssammenheng06:10PolitikkMDGs klimakrav krever «uhyre sterke virkemidler»06:04NorgeDette skjer i dag05:48PolitikkMot brakseier for Modi i India05:45NorgeManer til kamp mot voldtekt som krigsvåpen05:39NorgeDette skjedde i natt05:12VerdenNi personer drept i bombeangrep i Somalia05:00NorgeStreikende lærere inviteres med på ny storstilt klimaprotest05:00VerdenKonservative under press i EU-valget04:51VerdenColombia ber om internasjonal hjelp med migrantstrøm fra Venezuela04:35Norge21-åring møter i retten tiltalt for voldtekt av 12-åring03:58PengerEriksen Søreide mener handelskrigen truer norske jobber03:17NorgeVarhaug-tiltalt var ruset på alkohol, hasj og MDMA02:40VerdenPanasonic stanser samarbeid med Huawei02:17NorgeBoligbrann på Hamar slukket01:05VerdenUSA vurderer å sende 10.000 flere soldater til Midtøsten00:58NorgeVarslingssak henlagt i Vest politidistrikt00:24VerdenIrans øverste leder refser Rouhani og Zarif00:07VerdenDommer vil ikke hindre at Kongressen får utlevert opplysninger om Trumps bankkontoer00:05VerdenNATO varsler cyberløft00:02KulturKvinner utgjør kun en femdel av artister på festivalscener22:56NyheterKajakk kantret utenfor Harstad – mann reddet opp av vannet22:33SportMagnus Carlsen slo dansk sjakkyndling i første parti21:57PengerSolberg: Mindre bompenger, tregere utbygging21:55SportHenrik Ingebrigtsen vant, Filip slått i sesongdebuten21:26PolitikkLederen i Underhuset går av21:07NorgeTo menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai20:29NorgeKomikere og klarsynte på plass for å se prinsessen og sjamanen20:13PolitikkTrump avbrøt møte med demokrater19:40SportGlimt ut av cupen, flere eliteserielag slet seg videre19:30KulturNorge rykker ned en plass i Eurovision19:05PolitikkTror Putin vil vise sin humane side: – Frode slipper fri i sommer18:41PolitikkHardkjør mot Tybring-Gjedde på beredskap – beskyldes for ansvarsfraskrivelse18:16SportManchester Uniteds sesongbilletter utsolgt på rekordtid18:00NorgeMann alvorlig skadd i sykkelulykke i Kongsberg17:43NorgeFiskeriministeren vurderer tiltak etter omfattende fiskedød17:02Politikk– Dette tar jammen lang tid16:53NorgeMener russerne «viser styrker» – måtte avskjære bombefly16:38SportFotballtrener Joar Hoff er død16:30SportSvømmeforbundet stiller seg bak Tom Tvedt i presidentkampen16:17Penger– Reiste til utlandet og valgte å svindle Nav for dagpenger15:55SportConte svært nær Inter-jobben15:38VerdenEuropol aksjonerte mot smuglernettverk15:36SportSarri fortsetter gjerne i Chelsea14:59SportMagnus Carlsen møter dansk kjempetalent14:50ReiseSAS og Airbus skal utvikle elfly14:25VerdenTuristbuss veltet i Italia14:17Helse og livsstilRekordmåned for norske drikkevarer14:11PolitikkSD-politiker etterforskes for seksuell trakassering14:01MotorBensinen har aldri vært dyrere13:45Politikk– Ap bør jekke seg ned litt13:24Sport– City og PSG er kun en stats leketøy13:20Verden– Regjeringen kan få barneliv på samvittigheten13:06PengerUmulig å hindre spredning av dødsalge13:02NorgeVått og fuktig over hele landet12:43NorgeTusenvis av ulovlige våpen beslaglagt - flere i Forsvaret og politiet er siktet12:18VerdenEkskonge åpner for å avgi DNA-prøve11:57PengerBritish Steel kollapser – tusenvis kan miste jobben11:48PolitikkBlander seg inn i betent sak11:27NorgeNå er Durek mer «populær» enn Trump – men én sak topper begge10:59StemmerKan Team Trump bringe fred til Midtøsten?10:48SportNorsk sykkeltalent fikk proffkontrakt10:20VerdenSeks drept og over 200 såret i valguro i Indonesia10:11SportLøkes landslagsplass kan være i fare10:00Reise– Norwegian bruker ulovlige bagasjevekter09:59PengerKunder ble belastet dobbelt09:45KulturSlik avslutter du HBO Nordic09:44NorgeKlar for ny dialog om Kielland-ulykken09:42NorgeKun en av fem offentlige virksomheter bruker kunstig intelligens09:41SportHegerberg fikk høythengende pris09:17Penger– For mange muslimer er renter et større tabu enn å spise svinekjøtt09:10NorgeSikkerhetsregler for campingplasser utsettes09:09PengerMilliardoverskudd i Norske Skog09:09MotorTror ikke på mål om nullutslipp i 202508:39PengerKina anklager USA for vingling og ødeleggelse av handelsløsning08:12ReiseFlyruter fra fem svenske byer til ny fjellflyplass08:08SportCasillas' kone er blitt kreftsyk07:50PengerNorge er verdens mest robuste land07:19Sport«Zuccas» overmenn til NHL-finale etter 49 år07:06PolitikkDirekte: Statsrådene grilles om statsbudsjettet i spørretimen06:15Verden– Bevis for at den syriske staten har ansvar for krigsforbrytelser06:00Helse og livsstilSiste sjanse for unge kvinner som vil ha gratis HPV-vaksine05:50NorgeDette skjer i dag
Populært