Meny

Én prosent av «IS-Kalifatet» gjenstår - IS sprer seg til andre land

Se video.

IS som territoriell organisasjon er smadret, men fortsatt finnes det lommer av IS-krigere i Syria og Irak. Mange fremmedkrigere har vendt hjem til Europa. – 30 nordmenn antas å befinne seg i Syria med usikker status, sier PST.

I november 2018 besitter IS mindre enn én prosent av territoriet i «Kalifatet» som ble opprettet i 2014 over store deler av Syria og Irak.

IS’ «hovedstad» i Syria - Raqqa - falt i oktober 2017, etter fire måneders beleiring. Irakiske styrker meldte om full kontroll over IS-bastionen Mosul i Nord-Irak sommeren 2017. Det var her organisasjonens leder Abu Bakr al-Baghdadi erklærte opprettelsen av Kalifatet.

Det amerikanske militæret i Irak og Syria anslo tirsdag denne uken at omtrent 1500-2000 IS-krigere fremdeles har tilhold i Eufratdalen i Syria.

– Det er vanskelig å vite nøyaktig hvor mange IS-krigere som befinner seg i denne siste enklaven. De har skjult seg godt, og terrenget er vanskelig for militære operasjoner, sa kaptein Sean Ryan, en talsmann for Operation Inherent Resolve tirsdag, ifølge nettstedet Task & Purpose.

Irakiske soldater poserer med IS-flagget i byen al-Shura under offensiven mot IS sør for Mosul oktober 2016. NTB Scanpix/Reuters.

– De skjuler seg i tunneler bygget med industriell styrke, sa Ryan.

Noen få krigere, omkring 100 i måneden, slutter seg også til IS i dette området, ifølge kapteinen. Mange av dem kommer over grensen fra Tyrkia. Amerikanske styrker og Syrian Democratic Forces (SDF) skal imidlertid ha hatt fremgang i å kutte IS’ forsyningslinjer.

Dette er ifølge PST status for norske fremmedkrigere i Syria:

Omkring 30 nordmenn er drept, 40 har returnert, og 30 antas å befinne seg i Syria med usikker status, opplyser PST til ABC Nyheter.

Les også: Søreide vil ikke beklage drap, kaos og terror etter Natos krig i Libya

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Beslag fra nederlandsk politi. En Kalashnikov funnet i huset til en 30 år gammel mann som var mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep. NTB Scanpix/AP.

Flyktet med sine familier

– Også i Irak er det fortsatt en del IS-aktivitet. Nylige anslag fra FN og USA har vært så høye som 30.000 krigere, men det er sterkt omstridt og trolig et for høyt tall, sier Truls Hallberg Tønnessen ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) til ABC Nyheter.

Terror-forsker Truls Tønnessen ved Forsvarets forskningsinstitutt. Foto: FFI.

Han spesialiserer seg på jihadistgrupper i Irak og Syria, og skriver en bok om bakgrunnen for IS’ vekst.

Mange IS-krigere har flyktet med sine familier til Tyrkia. Ytterligere tusener tok seg til ørkenen øst i Syria, ved grensen til Nord-Irak. Her har flere gått i dekning i landsbyer og sunniarabiske ørkensamfunn.

– Grenseområdene mellom Irak og Syria har vært kjerneområdet til IS og gruppens forgjengere. IS har i større grad vært dominert av irakere, noe som også ga dem større lokal kontroll og forståelse av stammedynamikken i området, sier FFI-forskeren.

Selv i Mosul er det fremdeles innbyggere som uttrykker støtte til gruppa, ifølge det australske nettstedet The Conversation.

– I mindre landsbyer og tynt befolkede områder forsøker IS å angripe viktige enkeltpersoner for gradvis å etablere seg selv som en dominerende gruppe i området. En annen ting er om de lykkes med det. De gjennomfører også mindre terrorangrep, sier Tønnessen.

Les også: Saudi-Arabias kronprins skal ha beskrevet Khashoggi som farlig islamist

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Et syrisk barn som ble evakuert fra Øst-Ghouta under regimets offensiv står mellom krykkene til en mann i landsbyen Qalaat al-Madiq, 45 km nordvest for byen Hama. 27. mars 2018. NTB Scanpix/AFP.
En paramilitær irakisk enhet avfyrer raketter mot IS-stillinger i den irakiske byen al-Qaim 11. november 2018. NTB Scanpix/AFP.

Økning i Afghanistan

– Det er vanskelig å definere IS i dag, hvor svært mange har blitt drept, arrestert eller returnert til sine hjemland, sier Tønnessen.

Hjemvendte fremmedkrigere og grupper som har sverget lojalitet til IS utgjør også en trussel i land som Indonesia og Filippinene.

– Fremmedkrigerne på Filippinene later hovedsakelig til å komme fra den samme regionen. Det har også vært en økning i antall fremmedkrigere i Afghanistan, men om de drar direkte fra Irak og Syria er uklart, sier Tønnessen.

Det er også økt aktivitet i Egypt og Libya, men der står etablerte al-Qaida-grupper sterkere, ifølge forskeren.

Over 1000 fremmedkrigere fra Syria har returnert til Europa, men mange av dem har blitt pågrepet eller siktet ved hjemkomst.

– Noen er desillusjonert og ønsker ikke å ha mer med IS å gjøre, men andre er fremdeles radikale. Lokale sikkerhetstjenester er veldig klar over utfordringen fra hjemvendte fremmedkrigere, sier Tønnessen.

– Vet lite om norske fremmedkrigere i Syria

PST har lite informasjon om de norske fremmedkrigerne som antas å befinne seg i Syria:

– De som antas å befinne seg i Syria vet vi lite om. Av disse er 10 kvinner, hvor minst en kjent sitter i en leir. Det er i tillegg minst 20 barn av disse som befinner seg i Syria, sier seniorrådgiver i PST Martin Bernsen til ABC Nyheter.

Les også: Aisha Shezadi: – Vil flytte til et muslimsk land etter mulig soning i Norge

– Det er mange vi ikke har kontroll på, sier informasjonssjef i PST, Martin Bernsen. Foto: PST / Pressefoto

Ifølge Bernsen har ingen av de norske kvinnene returnert. Det har ikke vært flere returer i år, men det er enkeltpersoner i Norge PST følger med på og har bekymringer knyttet til.

– Noen av dem vi har vært mest bekymret for sitter i fengsel i Norge. De som ikke er fengslet har man også en forholdsvis god oversikt over, sier Bernsen.

I 2016 presenterte PST Radikaliseringsprosjektets rapport, der det het at ekstrem islamisme er «et multietnisk fenomen preget av unge menn med lav utdannelse, mye kriminalitet og løs tilknytning til arbeidslivet».

Sluttspill i Syria

På overflaten later borgerkrigen i Syria til å være inne i siste fase. Bashar al-Assads regime og dets russiske og iranske støttespillere vant kampen som betydde mest for dem i juli, da de drev moderate opprørsgrupper ut av byen Deraa sør i landet.

Mer enn 360.000 mennesker har blitt drept siden borgerkrigen i Syria brøt ut i 2011, hovedsakelig av regjeringsstyrkene og deres allierte. Regimets offensiv i Idlib-provinsen nordvest i Syria er nå i gang. Dette og enkelte områder i naboprovinsene regnes som de siste store skansene for opprøret i Syria etter syv års borgerkrig.

Over halvparten av Idblib-provinsen kontrolleres av Hayat Tahrir al-Sham, en jihadist-allianse ledet av den tidligere syriske avleggeren av al-Qaida. Mesteparten av det øvrige Idlib er kontrollert av tyrkiskvennlige opprørere. IS har også en viss tilstedeværelse i området.

Les også: Vel 9000 familieinnvandrere i år - 3000 færre enn i fjor

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kurdiske YPG-krigere i Raqqa under sluttoffensiven mot IS. Syria 3. juli 2017. NTB Scanpix/Reuters.

Saddams hær

I flere år etter den amerikanske invasjonen av Irak i 2003, kjempet væpnede grupper – blant annet rester av Saddam Husseins sunni-dominerte hær – mot de amerikanske styrkene.

– Invasjonen av Irak ble opphavet til al-Qaida i irak, som gradvis ga opphav til IS. Konfliktene i Irak fra 2003 og Syria fra 2011 er hovedgrunnen til at IS ble så sterke, sier Tønnessen.

Situasjonen ble snudd i 2007 og 2008 med USAs såkalte «surge»-strategi. Men USA løste ikke problemene som drev frem opprøret. Ekstremistene som skulle bli IS utnyttet sunnienes misnøye med det sjiadominerte regimet i Irak, og opprøret gjenoppsto i ny og om mulig enda mer ekstrem drakt.

En udetonert granat i Fallujah, 50 km fra den irakiske hovedstaden Bagdad. Etter gjenerobring av byen fra IS i juni 2016. NTB Scanpix/AFP.

– Fra cirka 2009-10 virket det som om IS i Irak var i ferd med å miste fotfeste i Irak. Men ved den amerikanske tilbaketrekningen i 2011 og konflikten i Syria fra samme år fikk man et massivt tilsig av fremmedkrigere, og skjerpet politisk konflikt mellom sunniarabere og regimene i disse landene. IS klarte å utnytte situasjonen til sin fordel i Irak og Øst-Syria, sier FFI-forskeren.

Sommeren 2014 kunne IS slå seg opp som den eneste militante opposisjonen til regjeringen i Bagdad. IS tok denne sommeren kontroll over en tredjedel av Irak, i tillegg til områdene de kontrollerte i Syria.

Tidlig i 2015 kontrollerte opprørsgrupper størsteparten av Syria, og det så ut som Assad og hans iranske støttespillere kunne tape borgerkrigen. Men da intervenerte Russland med en nådeløs luftoffensiv til støtte for regimet. Siden fulgte pulveriseringen av IS som territoriell organisasjon under den amerikanskledede offensiven i Mosul og Raqqa i 2017.

– Lokalt i Irak har IS fortsatt fotfeste og kan gjennomføre større angrep. Mange av grunnlagsproblemene er der fortsatt, med grobunn for IS eller en tilsvarende aktør. De blir aldri så sterke som de var i 2014, men de kan bli sterkere enn det de er nå, ikke minst i Irak, sier Tønnessen.

Les også: IS under press fra flere fronter i Syria

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En politibetjent holder vakt mens en kvinne forlater et hus i Melbourne i Australia der politiet gjennomførte en razzia 20. november i år. Tre menn er mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i byen, og ble pågrepet samme dag. NTB Scanpix/AFP.

IS’ leder lever trolig fortsatt

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi har blitt erklært død en rekke ganger de siste årene, men et 55 minutter langt opptak offentliggjort i august tyder på at han fremdeles er i live. I opptaket skisserte al-Baghdadi nye mål for terrornettverket. Han ønsker seg fremdeles en islamistisk stat, men sa at soloangrep i Vesten foreløpig er en prioritet.

– Noe av det nye i dette lydopptaket var at Baghdadi selv oppfordret til direkte angrep i Europa. Tidligere var det andre talsmenn som kom med slike oppfordringer, sier Tønnessen.

I november 2015 ble det gjennomført en serie koordinerte terrorangrep i Paris, med selvmordsbombere og skyting mot store folkemengder. Angriperne drepte 130 mennesker, 90 av dem ved en konsert i Bataclan-teateret. IS tok på seg ansvar for angrepet, og sa det var en hevnaksjon etter franske luftangrep mot IS-mål i Syria og Irak.

– Det har vært kraftig nedgang i antall gjennomførte angrep i Vesten, men mange komplott blir fortsatt avdekket og forhindret. Det viser at myndighetene har blitt flinkere til å bekjempe det, men også at det fremdeles er interesse for angrep i Vesten, sier Tønnessen.

– Man vil trolig se mindre angrep med færre drepte. Effekten av hjemvendte fremmedkrigere over tid gjenstår å se når de begynner å komme ut av fengsel. De kan bidra til radikalisering av yngre generasjoner, sier Tønnessen.

– Europa har blitt strengere i håndteringen av de islamistiske ideologene. Det har også blitt vanskeligere for jihadistene å spre propaganda på sosiale medier, fordi eksempelvis Twitter og Facebook kaster dem ut, sier forskeren.

– Hvis man får en ny storkonflikt i Midtøsten kan det likevel mobilisere på nytt.

Les også: Fembarnsfar fikk seks og et halvt års fengsel for IS-deltakelse

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi i en propagandavideo filmet i Mosul 5. juli 2014. Amerikanske myndigheter har utlovet en dusør på 25 millioner dollar for terror-toppen. NTB Scanpix/AFP.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:00 Omfattende grisekjøring i flokk på E6 og Fornebu02:57 Fire til sykehus etter bilulykke i Øvre Eiker02:39 Uvær skaper problemer på fjellovergangene02:38 Cruiseskip skal slepes til Molde02:19 Paven godtar chilensk kardinals avskjed etter overgrepssaker02:13 Varaordfører: – Det er en dramatisk situasjon02:07 Pågrepet Guaidó-rådgiver anklages for å hente inn leiemordere01:20 Ti sendt til sykehus, 180 evakuert fra cruiseskip i Hustadvika01:10 Seks kvinner og fire menn innlagt på sykehus etter cruiseulykken00:34 180 evakuerte fra cruiseskipet i Hustadvika00:20 En av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania23:47 Alle om bord på lasteskip i Hustadvika evakuert23:27 Sivilforsvar og Røde Kors hjelper til etter cruisebåthavari23:10 USA venter på Muellers konklusjoner23:08 Rederiet takker redningsmannskapene23:07 Mistenkelige lyder utløste panikk Disneyland i Paris23:06 Kystverket i beredskap mot forurensing på Hustadvika22:51 – Det nytter ikke kjempe mot bilen, men vi gjør vårt beste for å ruste opp byen for gående22:46 Ramos-panenka knuste Norges poenghåp i Valencia22:40 Ny Norge-seier etter sterk avslutning22:20 Folk hopper fra lasteskip for å bli reddet av helikopter i Hustadvika22:18 Massemønstring mot brexit i London21:59 To til sykehus og to pågrepet etter knivstikking på fest i Sørumsand21:29 Tre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28 Trump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24 Stavanger får søke om sjakk-VM i 202021:11 VGs egen gransking er «like rundt hjørnet»20:56 En ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46 SOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35 Kilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30 Styrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19 Ektepar: – Vi er veldig takknemlige19:56 Over 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:32 En hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø19:00 Passasjer rystet etter å ha blitt evakuert fra cruiseskip18:49 Fræna, Molde og Kristiansund kommuner bistår evakuerte cruiseskipspassasjerer18:04 Evakuerte cruisepassasjerer kjøres til Molde og Kristiansund17:54 Johannes Thingnes Bø slo Fourcades rekord etter ny Kollen-seier17:45 Viking Sky droppet Bodø på grunn av uvær fredag17:27 Oljeopprøret uteble på Senterpartiets landsmøte17:20 Klæbo med ny seier etter Bolsjunovs stavbrekk17:16 Store taubåter er på vei for å trekke cruiseskipet17:09 Minst elleve drept i angrep i Somalias hovedstad16:58 Tusenvis protesterer i gule vester i Frankrike16:48 De første 100 cruisepassasjerene er evakuert i land16:28 Venezuelas landslagssjef truer med å slutte etter bragdseier16:27 Senterpartiets ledertrio gjenvalgt til stående applaus16:24 LSK snudde og vant målrik serieåpning16:01 Kuzmina historisk etter overlegen seier på jaktstarten i Holmenkollen15:57 Ingen tatt av snøskred i Tromsdalen15:31 Omtrent 200 beboere var evakuert på grunn av brann på Gjøvik14:49 VM i Skreifiske avlyst på grunn av uvær14:49 Første distansetap for Johaug - spurtslått av Nilsson14:48 Fisker skal ha skutt mot båt i Bergen14:48 Senterparti-applaus for pelsdyrnæringen14:17 Afghanistan: Fire drept og over 30 såret i angrep14:15 Ungdomspolitikere følte seg truet av VG-journalist14:15 Tyver med gravemaskin stjal MC-er i Mysen14:14 – Forbudet mot pelsdyrnæringa brudd med fritt Norge siden 181413:45 Ola Borten Moe: Oljeoverfloden visker ut sammenhengen mellom verdiskaping og velferd13:19 Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene12:58 Over 600 døde etter syklon12:42 USA-støttede opprørere erklærer seier over IS i Baghouz11:48 Politiet håper å avhøre mannen som ble skutt på Skjetten11:40 Sp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen09:42 Tom Egeland plasserte ti gisler på en trikk i Oslo sentrum09:32 Forsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket09:19 Blodapparat trekkes fra markedet09:15 May varsler brexit-avstemning kun hvis hun mener hun får nok støtte08:42 Roboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30 Voldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27 Mann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19 Regjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet06:54 Stor snøskredfare flere steder i landet06:54 26-årig kjenning av politiet mistenkt for angrep på 77-årig prest06:15 Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær06:01 Dette skjer i dag05:54 Moske gjenåpnet i Christchurch05:38 Dette skjedde i natt04:40 To sykloner treffer Australia04:33 Saksbehandlingstiden i politiet øker04:06 Frankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:35 Kina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29 62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16 Minst 26 døde i bussbrann i Kina02:11 59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37 New Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17 Trumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05 Universitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:07 Mueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47 Mann siktet for drapsforsøk på politimann23:08 U21-landslaget slapp inn åtte mål22:56 England banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07 Mueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40 USA med rekordunderskudd i februar21:18 Overgrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48 Trump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27 Mann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24 To uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23 Menn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham
Siste nytt
03:00NorgeOmfattende grisekjøring i flokk på E6 og Fornebu02:57NorgeFire til sykehus etter bilulykke i Øvre Eiker02:39NorgeUvær skaper problemer på fjellovergangene02:38NorgeCruiseskip skal slepes til Molde02:19VerdenPaven godtar chilensk kardinals avskjed etter overgrepssaker02:13NorgeVaraordfører: – Det er en dramatisk situasjon02:07VerdenPågrepet Guaidó-rådgiver anklages for å hente inn leiemordere01:20NorgeTi sendt til sykehus, 180 evakuert fra cruiseskip i Hustadvika01:10NorgeSeks kvinner og fire menn innlagt på sykehus etter cruiseulykken00:34Norge180 evakuerte fra cruiseskipet i Hustadvika00:20VerdenEn av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania23:47NorgeAlle om bord på lasteskip i Hustadvika evakuert23:27NorgeSivilforsvar og Røde Kors hjelper til etter cruisebåthavari23:10VerdenUSA venter på Muellers konklusjoner23:08NorgeRederiet takker redningsmannskapene23:07VerdenMistenkelige lyder utløste panikk Disneyland i Paris23:06NorgeKystverket i beredskap mot forurensing på Hustadvika22:51Norge– Det nytter ikke kjempe mot bilen, men vi gjør vårt beste for å ruste opp byen for gående22:46SportRamos-panenka knuste Norges poenghåp i Valencia22:40SportNy Norge-seier etter sterk avslutning22:20NorgeFolk hopper fra lasteskip for å bli reddet av helikopter i Hustadvika22:18VerdenMassemønstring mot brexit i London21:59NorgeTo til sykehus og to pågrepet etter knivstikking på fest i Sørumsand21:29NorgeTre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28VerdenTrump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24SportStavanger får søke om sjakk-VM i 202021:11NorgeVGs egen gransking er «like rundt hjørnet»20:56LivetEn ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46VerdenSOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35VerdenKilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30ReisenyheterStyrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19NorgeEktepar: – Vi er veldig takknemlige19:56VerdenOver 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:32NorgeEn hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø19:00NorgePassasjer rystet etter å ha blitt evakuert fra cruiseskip18:49NorgeFræna, Molde og Kristiansund kommuner bistår evakuerte cruiseskipspassasjerer18:04NorgeEvakuerte cruisepassasjerer kjøres til Molde og Kristiansund17:54SportJohannes Thingnes Bø slo Fourcades rekord etter ny Kollen-seier17:45NorgeViking Sky droppet Bodø på grunn av uvær fredag17:27NorgeOljeopprøret uteble på Senterpartiets landsmøte17:20SportKlæbo med ny seier etter Bolsjunovs stavbrekk17:16NorgeStore taubåter er på vei for å trekke cruiseskipet17:09VerdenMinst elleve drept i angrep i Somalias hovedstad16:58VerdenTusenvis protesterer i gule vester i Frankrike16:48NorgeDe første 100 cruisepassasjerene er evakuert i land16:28SportVenezuelas landslagssjef truer med å slutte etter bragdseier16:27NorgeSenterpartiets ledertrio gjenvalgt til stående applaus16:24SportLSK snudde og vant målrik serieåpning16:01SportKuzmina historisk etter overlegen seier på jaktstarten i Holmenkollen15:57NorgeIngen tatt av snøskred i Tromsdalen15:31NorgeOmtrent 200 beboere var evakuert på grunn av brann på Gjøvik14:49NorgeVM i Skreifiske avlyst på grunn av uvær14:49SportFørste distansetap for Johaug - spurtslått av Nilsson14:48NorgeFisker skal ha skutt mot båt i Bergen14:48NorgeSenterparti-applaus for pelsdyrnæringen14:17VerdenAfghanistan: Fire drept og over 30 såret i angrep14:15NorgeUngdomspolitikere følte seg truet av VG-journalist14:15NorgeTyver med gravemaskin stjal MC-er i Mysen14:14Norge– Forbudet mot pelsdyrnæringa brudd med fritt Norge siden 181413:45NorgeOla Borten Moe: Oljeoverfloden visker ut sammenhengen mellom verdiskaping og velferd13:19ReiseNorwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene12:58VerdenOver 600 døde etter syklon12:42VerdenUSA-støttede opprørere erklærer seier over IS i Baghouz11:48NorgePolitiet håper å avhøre mannen som ble skutt på Skjetten11:40NorgeSp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen09:42LivetTom Egeland plasserte ti gisler på en trikk i Oslo sentrum09:32NorgeForsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket09:19Helse og livsstilBlodapparat trekkes fra markedet09:15VerdenMay varsler brexit-avstemning kun hvis hun mener hun får nok støtte08:42NorgeRoboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30NorgeVoldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27NorgeMann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19PengerRegjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet06:54NorgeStor snøskredfare flere steder i landet06:54Verden26-årig kjenning av politiet mistenkt for angrep på 77-årig prest06:15NorgeFlere fjelloverganger stengt på grunn av uvær06:01NorgeDette skjer i dag05:54VerdenMoske gjenåpnet i Christchurch05:38NorgeDette skjedde i natt04:40VerdenTo sykloner treffer Australia04:33NorgeSaksbehandlingstiden i politiet øker04:06VerdenFrankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:35VerdenKina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29Verden62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16VerdenMinst 26 døde i bussbrann i Kina02:11Verden59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37VerdenNew Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17VerdenTrumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05NorgeUniversitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:07VerdenMueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47NorgeMann siktet for drapsforsøk på politimann23:08SportU21-landslaget slapp inn åtte mål22:56SportEngland banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07PolitikkMueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40PengerUSA med rekordunderskudd i februar21:18VerdenOvergrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48PolitikkTrump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27NorgeMann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24NorgeTo uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23VerdenMenn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham
Populært